Flow 2014 – perjantai – Roy Hargrove Quintet

 

hargrove_flow_1

Flow’n jazztarjonnan 2014 aloitti perjantaina trumpetisti Roy Hargroven kvintetti. Bändi saapui maahan myöhässä ja alkuperäinen Balloon Stagen slotti vaihtui myöhemmäksi setiksi vaihtoehtomusiikin The Other Sound -lavalle Voimalan sisätiloihin. Other soundin puitteet ovat muuten mukavat säkki- ja keinutuoleineen ja koko tilan kattavine anniskelualueineen, mutta näin lämpimillä ilmoilla tunnelma on melko saunamainen.

Flow’n alkuillan keikat kärsivät usein vähäisestä ja laiskasta yleisöstä, mutta nyt kahdeksan aikoihin yleisöä saapui viime hetken aikataulumuutoksesta huolimatta melko mukavasti vaikka samaan aikaan Skrillexin kaltaiset nimet vetivät väkeä muillekin lavoille ja tunnelma oli yllättävänkin korkealla.

Hargrove nousi bändeineen lavalle kahdeksan aikoihin, 15 minuuttia uuttakin aikataulua myöhässä kovin agitoituneen näköisenä, mahtoiko johtua päivän vastoinkäymisistä, mutta bändi pääsi hyvään vauhtiin melko nopeasti ja muutaman biisin jälkeen tunnelma oli jo hyväntuulinen.

Hargrove itse veti suhteellisen laajalla skaalalla trumpetilla, välillä sordiinon kanssa ja balladi-suvannossa flyygelitorvella jayhden kappaleen Never Let Me Go jopa laulaen. Ehkä hieman varovaista oli soitto kokonaisuutenam balladiosasto onnistui leaderilta parhaiten.

Toista maata oli alttosaksofonisti Justin Robinson, joka sooloili tenorisaksofonistien ärhäkkyydellä ja soitossa oli voimaa ja nopeutta hengästyttäviä määriä – bändin suuri positiivinen yllättäjä eilen.

Pianisti Sulivan Fortner lupasi setin ehkä alussa tyylitajuisella soitolla hieman enemmän kun setin myötä pystyi toimittamaan, mutta loppupuolen näkyvin soolopaikka päästi miehen kyvyt hyvin esille.

Rumpali Quincy Phillipsistä tuli alkuun mieleen Ambrose Akinmusiren bändissä Espoon April Jazzeilla vieraillut Justin Brown, mutta aivan Brownin tasoiseksi soolotähdeksi Phillipsistä ei aivan ollut. Komeasti kuitenkin soivat soolot setin loppupuolella kun Fortnerin lailla Phillips päästettiin enemmän irti – etenkin Robinsonin kanssa soitetussa duo-jaksossa.

Basisti Ameen Saleem jäi suosiolla bändin kivijalaksi ja jätti sooloilut muille jäsenille – vakuuttavaa pohjatyötä kuitenkin.

Kokonaisuutena bändi oli positiivinen yllätys. Ihan perusjazzkaavalla saatiin nautittavaa ja toimivaa musiikkia koko setillinen. Ainakin Jazzpossun korviin toimi näin livenä paremmin kun viimeisimmillä levyillä. Yleisökin piti kuulemastaan ja tunnelma oli keskiverto jazz-keikkaa riehakkaampi.

hargrove_flow_2

Roy Hargrove Quintet

  • Roy Hargrove (trumpetti)
  • Justin Robinson (saksofoni)
  • Sulivan Fortner (piano)
  • Ameen Saleem (basso)
  • Quincy Phillips (rummut)