Fifth Avenue – Tales

11195671_902446236484112_71547742_n

Kolmikymppisten jazzlupausten muodostaman Fifth Avenuen musiikissa kuuluu kypsä, kansainvälinen henki. Bändin sävellyksistä vastaavat pianisti Tuomas J. Turunen, kitaristi Olli Hirvonen ja saksofonisti Ville Vannemaa jotka kaikki ovat opintojensa myötä luoneet vahvat suhteet New Yorkiin, jonka bändi nimeää projektin innoittajaksi. New Yorkin vaikutus ei jää vain puheiden tasolle, heti avausbiisi Pushin lähtiessä käyntiin Mikko Arlinin rummuilla sen kuulee – jotain kansainvälistä tässä soundissa on.

Modernia, puhdaslinjaista ja melodista jazzia – paikoin leikkisääkin. Vannemaan kirkasääninen saksofoni loikkii pirteästi ja basisti Teemu Åkerblomin ja Arlinin rytmiikka on imevää. Muutamissa biiseissä on kestosuosikinkin ainesta, erityisesti Hey There!  on soinut melko säännöllisesti. Yhteissoitto pelaa, tämä ei ole yhden tai kahden staran bändi vaan kauttaaltaan asiallinen pumppu ilman heikkoja kohtia. Kyllä nämä pojat voi helposti kuvitella jollekin New Yorkin klubille soittamaan.

Bändin kunniaksi on nimetty katuja myös Yhdysvaltain länsirannikolla, mm. Seattlessa
Bändin kunniaksi on nimetty katuja myös Yhdysvaltain länsirannikolla, mm. Seattlessa

Nuorilla soittajilla on jo kaikilla ennestään hyviä näyttöjä eri bändeissä, mutta jotenkin Tales -levystä tulee tyydyttävä kypsyysnäytteen fiilis – uusi sukupolvi pärjää vahvasti omillaan.

Jos levystä pitää jotain heikkoa löytää niin sen kansainvälinen, hiottu soundimaailma ei tee levystä erityisen persoonallisen kuuloista – levyä erityisesti suositeltakoon siis sliipatun, taidokkaan soiton ystäville – omaehtoista raa’an itseilmaisun vapautta etsivät löytänevät etsimänsä muilta levyiltä.

Bändin voi bongata livenä Helsingissä keskiviikkona Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla 21.00. Uutta levyä saanee keikalta ja Digeliuksesta kannattanee kysellä.

  • Ville Vannemaa, saksofonit
  • Olli Hirvonen, kitara
  • Tuomas J. Turunen, piano
  • Teemu Åkerblom, basso
  • Mikko Arlin, rummut