F#2 – Scientifically Proven & Clinically Tested

Sid Hillen kokeilunhimoinen trio F# palaa kehiin toisella levyllään ja toisessa potenssissa F#2 :na uudella levyllä Scientifically Proven & Clinically Tested mielenkiintoisin vierain. Kokoonpanon täydentävät toisen potenssin kvartetiksi vuorotellen puhaltajat Herbert Könighofer ja Pepa Päivinen.

Päivis-raidat ovat Espoon modernin taiteen museo Emmalle tehdystä In Dialogue -musiikki-installaatiosta ja Könighoferin kanssa tehdyt raidat puolestaan äänitetty studiossa 2017 ja merkitty kaikkien neljän nimiin. In Dialogue -raidat ovat ambientimpaa tunnelmointia, Könighoferin kanssa bändi puolestaan heittäytyy tilanteisiin riemukkaan kokeilevasti.

Eri puhaltajien raitojen laittaminen vuorotellen tosin antaa ymmärtää, että levyn sisältöön ei ole tarkoitus suhtautua näin analyyttisesti – paras tapa kuunnella levyä tuntuukin olevan pyrtkimys unohtaa mitä on tulossa ja antaa levyn yllättää, kontrastit toimivat ja ehkä ambientimmat osat tarvitsevatkin pientä rymistelyä joukkoonsa.

F#2 ei ole ainoastaan kokoonpano joka saattaa yllättää vaan kokoonpano jolle kuulijan ja ehkä muiden soittajien yllättäminen on olennainen osa musiikin tekoa. Scientifically Proven & Clinically Testedillä se on ehdottomasti voimavara, jos tunnelmoivasta materiaalista tekisi tyylillisesti yhtenäisen, se unohtuisi helposti. Toisaalta kokoelma pelkkiä yllättäviä repäisyjä kävisi raskaaksi, nyt levy jää mieleen erinomaisen omaperäisenä julkaisuna.

F#:llä on tulevia keikkoja kalenterissa Koko Jazz Clubilla 3.3. ja Espoossa April Jazz -klubilla 6.5. – toivottavasti toteutuvat, ainakin vanhojen kokemusten perusteella tämä kokoonpano on vielä parempi livenä.

Uutta levyä saa CD:nä Digeliuksesta, LP tulossa myöhemmin tänä vuonna.

  • Sid Hille – piano, Rhodes, theremin & syntetisaattorit
  • Jori Huhtala – basso
  • Markus Ketola – rummut
  • Herbert Könighofer – saksofoni, nokkahuilu
  • Pepa Päivinen – saksofonit, huilu