Esa Pietilä Times & Spaces julkkarikonsertti Saksalaisessa kirkossa

pietilä_spaces

Eilen juhlistettiin Saksalaisessa kirkossa saksofonisti Esa Pietilän uuden levyn Times & Spaces julkaisua. Pietilällä on takana pitkä kokemus improvisoiduista soolokirkkokonserteista ja tuon kokemuksen hedelmistä päästään nauttimaan nyt Pyhtään kirkossa äänitetyllä tupla-CD:llä.

Eloelektroniikka on ajan myötä tullut osaksi Pietilän soittoa. Levy jakautuu akustiseen ja elektroniikkaa hyödyntäviin CD:ihin viime vuotisen Liberty Ship -kokoonpanon The Wide Open Suite & Noises At Sea, julkaisukonsertissa eri puolet sekoittuivat yhdeksi kokonaisuudeksi.

Aikoja ja paikkoja tuntuu nimenä sopivalta – konsertin eri osaset olivat rauhallisessa kirkossa pieniä hetkiä, enemmän tilanteita – erilaisille tulkinnoilla tilaa jättäviä kuvia – kuin kokonaisia tarinoita. Eri soittotekniikat, mikrotonaaliset elementit ja hienovaraiset sähköiset tehosteet pitivät tunnin kokonaisuuden moni-ilmeisenä.

Yleisön kiinnostuksen pitäminen yllä soolosaksofonilla ei ole aivan vaivatonta, mutta Pietilän musiikki piti yleisön otteessaan alusta loppuun.

Uutta levyä voi tilata nyt julkaisija Eclipse Musicin nettikaupasta tai Levykauppa Äxästä – virallinen julkaisupäivä 20.5.

  • Esa Pietilä, tenorisaksofoni, eloelektroniikka
Avainsanat: