Elena Mindru – Evening in Romania

mindru_evening_in_romania

Young Nordic Jazz Cometsin Suomen karsinnan voitti Elena Mindru & the ROM Ensemble, sama kokoonpano soittaa nyt myös Mindrun toisella levyllä Evening in Romania joka julkaistiin heinäkuussa Mindrun kotimaassa Romaniassa ja nyt syyskuussa Suomessa.

Vuonna 1988 syntynyt Mindru suorittaa parhaillaan jatko-opintoja Sibelius-Akatemiassa ja Sibiksen nuoria lahjakkuuksia löytyy myös bändistä: pianossa Tuomas J. Turunen, viulussa Sampo Hiukkanen, bassossa Eero Seppä ja rummuissa ja lyömäsoittimissa Anssi Tirkkonen.

Jälki onkin kypsän ammattimaista ja rutinoitunutta – ehkä vähän liiankin rutinoitunutta sillä Young Nordic Jazz Cometsia ajatellen bändistä ei juuri nuorta ikää kuule hyvässä eikä pahassa.

Levyn materiaali on kahta romanialaisten jazz-pianistien kynästä lähtöisin olevaa biisiä lukuunottamatta Mindrun ja Turusen omia sävellyksiä. Jazz-standardeja ei kuulla eikä muutenkaan aivan perinteisintä jazz-ilmaisua tavoitella, vaikka tyylikästä scattailua toki kuullaan. Vahvasti laulumuotoisessa ilmaisussa mennään ja Mindrun ääni on pääosassa.

LWP_9769

Bändin soundissa erityisen miellyttävä mauste on harvemmassa jazzbändissä nykyään kuultava viulu, jota soittaa myös saksofonistina mm. Nina Myan bändissä kunnostautunut Sampo Hiukkanen.

Levy on kaiken kaikkiaan miellyttävää musiikkia, mutta jotain särmikkyyttä jäi Jazzpossu kaipaamaan nyt hienoimmat dramaattiset hetket kuten Turusen sävellys Swan jäävät vähän liian harvoiksi. Epäilemättä kaikista levyn soittajista tullaan kuulemaan vielä monet kerrat ja urien todelliset huippuhetket lienevät vielä tulevaisuudessa.

Mindrun oman EM Records levymerkin julkaisema levy julkaistaan Suomessa syyskuun aikana, virallinen levynjulkaisukonsertti on Helsingissä 23.9. Bändi on bongattavissa livenä seuraavasti:

16.9. Tallinna, Philly Joe’s Jazz Bar
18.9. Helsinki, YNJC Showcase event, Koko Jazz Club
23.9. Helsinki, Lavaklubi – virallinen levynjulkaisukonsertti
24.9. Hämeenlinna
25.9. Jyväskylä, Poppari

  • Elena Mindru, laulu
  • Sampo Hiukkanen, viulu
  • Tuomas J. Turunen, piano
  • Eero Seppä, basso
  • Anssi Tirkkonen, rummut, lyömäsoittimet