Aura Flow – Dynamo

aura_dynamo

Turkulaislähtöistä muusikoista koostuvan Aura Flow’n ensimmäinen levy You’ll Hear From Me meni itseltä ohi varsin vähäisellä kuuntelulla – se erottui suomalaisesta jazz-tarjonnasta lähinnä olemalla normaalia lähempänä svengaavaan jazzin perimään nojaavaan mainstream-jazziin kuin useimmat kotimaiset levyt, mutta sillä saralla tulevat vastaan ulkomaiset vertailut eikä ensilevy oikein jäänyt mieleen.

Nyt kuitenkin kakkoslevy Dynamolla kierroksia on lisätty mojovasti. Heti basisti Teemu Åkerblomin ja tässä projetkissa rumpuja soittavan Jussi Fredrikssonin introssa avausbiisiin on jalan vipattamaan pistävää meininkiä. Åkerblomin soitossa kuuluu hänen oman kvartettinsa kaikuja – persoonallista otetta on siis kehissä. Tässä on nyt intensiteettiä mukana mitä ensimmäiseltä levyltä jäi kaipaamaan!

Vahvassa roolissa on saksofonisti Max Zenger joka vastaa levy levyltä paranevan soiton lisäksi myös puolista sävellyksistä, pianisti Henri Mäntylän hoitaessa toisen puolen – livenä Zenger vakuutti aiemmin tänä vuonna Sibafesteillä ja kehitys kuuluu levylläkin.

Levyn todelliseksi sankariksi nousee kuitenkin kitaristi Henri Marjamäki jonka soolot monin paikoin vetävät vahvasti huomion puoleensa – aivan erinomaista kitarointia!

Levyn julkaisijankin roolissa toimivan monitoimimies Fredrikssonin rumputyöskentelykin väreilee ja hehkuu hyvää perinnetietoista jazz-henkeä – kotimaisista rumpaleista Jukkis Uotila tuli mieleen, molemmat myös akateemisesti kunnostautuneita rumpujen ja pianon taitajia.

Levyssä on alusta loppuun vahva onnistumisen fiilis – siinä on tekemään lähdetty niin onnistutaan, menevämmät biisit kuten bebop-juuriin kallellaan oleva Dancing Donna tai Västerleden menevät vauhdilla ja rauhallisemmissakin biiseissä kuten Memory Times on vahvaa selkärankaa. Dynamo on oman tyylisuuntansa huippua Suomessa – vahva suositus vankemmin perimässä kiinni olevan modernin jazzin diggailijoille.

Uutta levyä myy Levykauppa Äx. Sitä voi myös kuunnella Spotifyssa.

  • Max Zenger, saksofoni
  • Henri Mäntylä, piano
  • Henri Marjamäki, kitara
  • Teemu Åkerblom, basso
  • Jussi Fredriksson, rummut