Alex Jønsson – Spy On Your Friends

spy_on_friends

Helsingissäkin opiskellut tanskalaiskitaristi Alex Jønsson on tulossa trioineen neljän kaupungin Suomen kiertueelle ensi kuun alussa. Bändiltä on myös juuri ilmestynyt Kickstarterissa rahoitettu uusi levy Spy On Your Friends LP:nä ja CD:nä.

Triossa soittavat Jønssonin lisäksi bassoa juuri muutama päivä sitten arvostelun kohteena olleen Think Mominkin basisti Jens Mikkel Madsen ja rumpuja Andreas Skamby. Trio on soittanut myös norjalaissyntyisen laulaja Live Foyn Friisin kanssa kvartettina – suositeltakoon tässä sivussa heidän jazzin ja indie-popin rajamailla liikkuvaa Running Heartlevyä Elifantreen ystäville.

Ilari Filanderin Think Momiin löytyy yhtymäkohta myös pohjosmaisesta vähäeleisestä minimalismista. Levy on herkkää kolmen muusikon vuoropuhelua ja hiljaista kommunikaatiota. Skambyn hienovarainen rumputyöskentely miellyttää ja Madsenin basso liikkuu kitaran kumppanina seesteisessä symbioosissa.

Muutamien kappaleiden aikana tunnelma kasvaa taianomaiseksi – kaunis Romanticized tavoittaa jotain poikkeuksellisen kaunista ja sitä seuraava särösoundilla soitettu War is Peace rikkoo onnistuneesti levyn rauhallisen tunnelman hetkeksi.

Levy tarjoaa mukavan intiimin hetken hiljentymiseen, mutta mieleenpainuvaa särmää joka houkuttelisi levyn pariin uudestaan jäin kuitenkin kaipaamaan enemmän.

Trion Suomen kiertue etenee seuraavasti:

Wed 1/4: Suistoklubi, Hämeenlinna
Thu 2/4: Ravintola Poppari, Jyväskylä
Fri 3/4: Flame Jazz/ Jazzklubi Monk, Turku
Sat 4/4: Digelius Music, Helsinki

Uutta levyä saanee ostaa keikoilta ja viimeistään kiertueen jälkeen Digeliuksesta kannattaa kysellä.

  • Alex Jønsson, kitara
  • Jens Mikkel Madsen, basso
  • Andreas Skamby, rummut