Aleksi Heinola Quartet Koko Jazz Clubilla

Meni helmikuun puoleen väliin tämä vuosi kunnes pääsin ensimmäistä kertaa kuuntelemaan elävää musiikkia – kyllä tuntui hyvältä nousta Koko Jazz Clubin portaita torstaina!

Lauteille nousi rumpali Aleksi Heinolan uusi kansainvälinen kvartetti jossa soittavat Kööpenhaminassa vaikuttavat saksofonisti Gabor Bolla ja basisti Daniel Franck ja pianossa konserttia seuraavana päivänä 38. Suomen Jazzlegendaksi valittu Jukkis Uotila.

Jo muutaman vuoden takaisella leaderidebyyttilevytyksellä Aleksi Heinola Quintet Heinola osoitti että 60-lukulainen Blue Note -bop on hallussa ja se oli homman nimi nytkin, ehkä vieläkin puhtaaksi jalostuneempana. Vahvasti koko kaksisettisen läpi musiikki toi mieleen Joe Hendersonin, Wayne Shorterin ja Herbie Hancockin 60-luvun musiikin, Shorterilta kuultiin yksi sävellyskin The Big Push.

Heinola on rumpalina räväkkä persoona, kovin kauaa ei sudeilla tunnelmointi maistunut. Heinola soittaa mielellään melko raskaalla kädellä ja se vaatii soittokavereiltakin itsevarmuutta ja vahvaa soittamista. Uotilan pianonsoitto istui tähän ympäristöön kuin nenä päähän ja Franckin bassossakin oli riittävää itsevarmuutta. Bolla hoiti tonttinsa myös kunnialla joskin vähän kaipaisi Heinolan rinnalle melodiasolistiksi jotain räväkkää tyyppiä että homma lähtisi vähän enemmänkin lapasesta välillä.

Nytkin ehkä koko konsertin parasta antia saatiin kun soitto oli vähän vapaan riehakkaampaa kun bändi kutsuttiin lopuksi lavalle encoreen ja standardi Four tempaistiin oikein komeasti.

Tältä kokoonpanolta on tulossa ilmeisesti myöhemmin tänä vuonna levy Jazzaggression -levymerkiltå, sitä jäi nyt innolla odottelemaan.

Koko Jazz Clubin alkuvuoteen mahtuu monta mielenkiintoista konserttia
  • Aleksi Heinola – rummut
  • Gabor Bolla – saksofoni
  • Jukkis Uotila – piano
  • Daniel Franck – basso