Jazzpossun kesäkuun 2019 soittolista

Kotimaiset

 • Iiro Rantala – June
 • Hot Heros – Coyotes Chasing Deer

Iiro Rantalan suomalaista kalenteria kuultiin livenä jo viime vuonna, nyt My Finnish Calendar on saamassa levyjulkaisunsa ACTilla.  Ensimmäisenä ennakkoraitana luonnollisesti julkaistu tämän kuun teemabiisi June ja lisää keikkoja Suomessakin näkyy olevan tällä teemalla tulossa tänä vuonna.

Free jazz -trio Hot Heros on pysynyt aktiivisena tänä vuonna monilla rintamilla. On ollut yhteistyökuvia niin Janne Laurilan kuin Hannibalinkin kanssa ja bändi on myös 3/4 viime kuussa esillä uuden levynsä tiimoilla olleesta Matti Salo Quartetista. Nyt ulkona Eclipsellä myös uusi trio-levy Days After the Rodeo jossa tarjolla tiukempaa rypistystä ja herkistelyäkin.

Modernit fuusiot

 • Girls in Airports – Outside Looking In
 • Jonny Mansfield – Silhouette
 • Sean Foran & Stuart McCallum – Skydancer
 • Snarky Puppy – Chrysalis
 • Elephant9 – Farmer’s Secret
 • Ibrahim Maalouf – Happy Face
 • Preservation Hall Jazz Band & Eme Alfonso – Keep Your Head Up
 • Joe Armon-Jones – Icy Roads (Stacked)
 • Ezra Collective – Quest for Coin

Tanskalainen Girls in Airports tunnetaan Suomessa ehkä parhaiten vierailustaan Tampere Jazz Happeningista – tuosta on jo kuusi vuotta aikaa ja muutama levy ilmestynyt sen jälkeen. Tänä vuonna bändi on julkaissut kolme irtoraitaa – en ole nähnyt tarkempaa tietoa levysuunnitelmista mutta jenkkikiertueen alla julkaistu uutukainen Outside Looking In on kuulemma ”third and final single”. Kappale on omistettu alkuvuodesta menehtyneelle Talk Talkin laulaja Mark Hollisille ja tunnelma on synkkä mutta komea.

Brittiläinen Edition Records jatkaa mainiota julkaisujensa sarjaa vibrafonisti/lyömäsoittaja Jonny Mansfieldin Elftetillä. Tässä näyteraidalla Silhouette mukavasti polveilevaa menoa jossa mennään kimurantimmasta fuusiotilutuksesta 70-lukulaisiin proge-kitarakaariin.

Edition Records -yhteyksistä voi joku tuntea myös kitaristi Stuart McCallumin joskin mies lienee tunnetumpi Cinematic Orchestran jäsenenä. McCallumin jo viitisen vuotta sitten äänitettyä duomateriaalia australialaispianisti Sean Foranin kanssa julkaisee nyt Naim Audio jolla on ollut paikoin sormi vahvasti brittijazzin pulssilla mm. Sons of Kemetin ja Yazz Ahmedin levyjen julkaisijana. Tässä näytteenä mainio, hieman menevämpi raita Skydancer jossa on vahvaa patmethenymäistä tunnnelmaa, levyllä usein ollaan ehkä enemmän ralphtowner-tunnelmissa.

Snarky Puppysta on muodostunut jo jonkunlainen Pori Jazzien vakiovieras ja tänäkin kesänä suosittu fuusiobändi saapuu Kirjurinluodolle ja nousee tällä kertaa päälavalle. Suoratoistopalvelut ovat hyvin vahvasti tuoneet singlejen julkaisun takaisin jazziin – uusi raita Chrysalis edustaa hieman poikkeuksellista strategiaa, se on nimittäin ”bonusraita” jo aiemmin keväällä julkaistun Immigrance -levyn sessioista.

Reteät norjalaiset psych-jazz veijarit Elephant9 ovat julkaisseet livemateriaalia äskettäin kahden tuplalevyn verran – toinen peruskokoonpanolla, toinen kitaristi Reine Fiskellä vahvistettuna. Vahvaa draivia löytyy, paikoin tunnelma lähestyy urkuri Larry Youngin hämyimpiä vuosia.

Pari vuotta sitten UMOn solistina Helsingissä vieraillut trumpetisti Ibrahim Maalouf joka tunnetaan ehkä parhaiten lähi-idän musiikkikulttuurin vaikutteiden tuomisesta jazziin ja mikrotonaalisen ilmaisun taitavasta käytöstä valmistautuu uuden levyn julkaisuun. Syyskuussa ilmestyy S3NS, nyt julkaistu siltä näyte raita Happy Face joka on nimensä veroinen.

Iloinen ja riehakas meininki on myös New Orleansin perinteikkään Preservation Hall Jazz Bandin uudella ennakkoraidalla Keep Your Head Up. Uusi levy A Tuba to Cuba kertoo tarinaa bändin matkasta Kuubaan etsimään jazzin juuria paikallisesta musiikkikulttuurista.

Uuden brittiskenen näkyviin kokoonpanoihin kuuluu äskettäin uuden levyn julkaissut Ezra Collective jossa vaikuttava kosketinsoittaja Joe Armon-Jones on myös julkaissut omissa nimissään kaksiraitaisen kymppituumaisen – tässä maistiaisia molemmista.

Afro/spiritualmeininki

 • Ryan Porter – Madiba
 • Ethnic Heritage Ensemble – Freedom Jazz Dance
 • Damon Locks Black Monument Ensemble – The Colors That You Bring
 • Angles 9 – Mali

Liekö Kamasi Washingtonin nostama aallonharja lopullisesti tänä vuonna tyyntynyt – ainakin tuntuu siltä, että Kamasin West-Coast Get Down -skenen pasunisti Ryan Porterin uusi julkaisu Force for Good ei ole herättänyt juuri Internetissä suurempaa huomiota – tosin julkaisu vasta digitaalinen ja fyysiset levyt tulevat myöhemmin myyntiin. Hieman kaluttujen luiden äärellä ollaan siinä mielessä että 83 minuuttisen levyn myyntipuheisiin kuuluu yhä, että materiaali on suurimmaksi osaksi nauhoitettu Kamasin The Epicin ja Kendrick Lamarin To Pimp a Butterflyn sessioiden aikoihin. Aivan hyvää vääntöä kuitenkin ainakin tässä avausraidalla Madiba.

Varsin menevän version Eddie Harrisin Freedom Jazz Dancesta esittää tässä afro-futuristiset tyylit taitava Ethnic Heritage Ensemble – hyvin sopii biisiin vähän tämmöinen hiphopahtava biitti.

Chicagolainen International Anthem levy-yhtiö on varmasti alkanut tulla pikkuhiljaa tutuksi ainakin Helsingin seudun jazzdiggareille. G Livelabissa on nähty labelilla musiikkia julkaisseista nimistä lähivuosina Jeff Parker ja Flow-festareille tänä kesänä saapuva Makaya McCraven, trumpetisti Jaimie Branch kävi viime vuoden We Jazzeilla Anteloperin osana ja nyt Kerava Jazzeilla oman Fly or Die -bändinsä kanssa. Tämän vuoden oleellisia IA-julkaisuja on Damon Locksin Black Monument Ensemble -projekti joka on rakentunut Yhdysvaltojen kansalaisoikeustaistelujen puhesamplejen pohjalle.

Aasinsiltaja seuraavaan aihepiiriin toimikoon pohjoismainen nonetti Angles 9 jonka tuotanto on pitkälti vahvasti freehen kallellaan, mutta uuden levyn raita Mali on vahvasti afrojazzahtava menopala. Viime kuussa tapetilla olleen Fire! Orchestran tavoin myös Angles 9 on kerännyt yllättävän laajan kannattajajoukon Internetissä pohjoismaiseksi vapaata ilmaisua viljeleväksi isommaksi kokoonpanoksi jonka musiikki ei ole yleensä helpoimmasta päästä.

Free/avant

 • Mark Dresser Seven – Ain’t Nothing But a Cyber Coup & You
 • Jonah Parzen-Johnson – Everything is Everything Else – Live in Helsinki 8.12.18
 • Sam Newsome – Sonic Polarity

Angles 9’n tavoin portugalilainen Clean Feed on julkaisijana myös basisti Mark Dresserin Seven -kokoonpanon uudella levyllä. Septetin soundissa on ilmavuutta, mutta varsin korvaa haastavaa tavaraa on tarjolla.

Viime vuoden We Jazzeilla taltioitiin saksofonisti Jonah Parzen-Johnsonin keikka jonka We Jazz on nyt julkaissut kasetilla ja diginä. Konein avitetuksi soolofonimatskuksi ehkä tämä puolestaan aika helppoakin kuunneltavaa. EVerything is Everything Else on jopa leikkisä.

Monipuolista soolosaksofonitaidetta tarjoilee uudella levyllään Chaos Theory: Song Cycles for Prepared Saxophone puhaltaja Sam Newsome. Varsin mielenkiintoista äänentuoton kirjon tutkimusta.

Jazzjazz

 • Doug Carn – Free For All
 • Herlin Riley – Borders Without Lines
 • Avishai Cohen – Face Me
 • Anat Cohen Tentet – Footsteps & Smiles
 • Fred Hersch & WDR Big Band – Rain Waltz

Kosketinsoittaja Doug Carn muistetaan parhaiten 70-luvun Black Jazz -labelin keskeisenä artistina. 70-vuotias veteraani on vieläkin aktiivinen, uudella levyllä Free For All kuullaan Carnia urkujen ääressä West Coast Organ Bandin kanssa. Tässä näytteenä nimiraita – mukiinmenevä versio Wayne Shorterin Art Blakeyn Jazz Messengersille säveltämästä klassikosta.

Rumpali Herlin Riley tunnetaan erityisesti Wynton Marsaliksen luottomiehenä – yhteisiä levytyksiä Marsaliksen kanssa on kertynyt neljällä vuosikymmenellä jo yli 30. Oivia levyjä Riley on tehnyt myös omissa nimissään – uudella levyllä Perpetual Optimism on monta hienoa hetkeä svengaavan bop-perinteen ystäville. Jazz!

Basisti Avishai Cohen on varsin rennoissa tunnelmissa uudella levyllään Arvoles – Continuo ja Seven Seas sijoittuvat varsin korkealle allekirjoittaneen ”2000-luvun parhaat jazzlevyt” -listalla ja vähän laimeaksi uutuus niihin verrattuna jää, mutta kyllähän tästä Face Me -raidasta ainakin kuulee että sama mieshän tässä on kyseessä.

Klarinetisti Anat Cohen on ”sen toisen Avishai Cohenin” sisko ja ehkä tämän hetken kuumin jazzklarinettinimi. Cohenin tentetin musiikissa on mukavaa ettei iloisuutta karteta tai soittamisen riemua säästetä ja varsin mukavia hetkiä on uudella Triple Helix -levyllä joka kansitaiteesta lähtien tuntuu vahvasti seuraavan parin vuoden takaisen Happy Song -levyn jalanjälkiä.

Euroopan merkittävimpiin ja perinteikkäisimpiin big bandeihin kuuluu Kölnissä vaikuttava paikallisen radion WDR Big Band joka on nyt yhdistänyt voimansa pianisti Fred Herschin kanssa. Orkesteria johtaa ja sovituksista vastaa Vince Mendoza jonka kädenjäljistä on Suomessakin saatu nauttia – mm. SibaFesteillä kolmisen vuotta sitten Sibis Alumni Big Bandin ja Sibelius-Akatemian kamariorkesterin yhdistelmäkonsertin kapellimestarina.

 

Avainsanat: ,
Ei kommentteja

Sami Linna Quartet – Sami Linna Quartet

Kitaristi Sami Linna on vaikuttanut suomalaisella jazzkentällä jo pitkään, näkyvimmin ehkä Sibelius-Akatemian lehtorina, mutta nyt ilmestyvä Sami Linna Quartetin nimeä kantava levy on ensimmäinen Linnan nimeä kannessa leaderina kantava julkaisu. Sibiksen toiminnasta ovat tuttuja kvartetin muutkin jäsenet – saksofonissa Jussi Kannaste ja uruissa Mikko Helevä. Ulkomaisena vieraana rummuissa kuullaan useampaan kertaan Suomessa vieraillutta Dana Hallia.

Musiikissa ja levyssä kokonaisuutena on miellyttävä 60-lukulainen tunnelma. Mukana on niin kepeämpää svengaavaa soul jazzia kuten päätösraita Clowns kuin väkevämpää modaalista rypistystä kuten etukäteen lyhyempänä singleversiona julkaistu Mode for Tomorrow. Liekö retrotyylit taitavan levy-yhtiö Timmionin ansiota, että LP:lle sopiva viisiraitainen tuntuu sopivan pituiselta ja toimivalta kokonaisuudelta – jää semmoinen vaikutelma että alle 40 minuuttiselle on onnistuneesti kerätty kvartetin materiaalin parhaat palat.

Intensiivisimmät ja svengaavimmat kohdat levystä ovat kelpo herkuttelua ja ilahduttavasti levyllä on pääasiassa niitä parempia kohtia. Sooloilu sujuu mallikkaasti ja erityisesti Jussi Kannaste innostuu ja onnistuu muutamassa raidassa ilahduttav asti. Jimmy Smithin diskografiasta voimme oppia, että jazz-musiikin historian legendaarisimmillekin urkureille ovat balladit yleensä levyjen kompastuskivi ja niinpä nytkin pakollinen tunnelmanrauhoitus Dreamsville tuntuu laahaavan.

Mainio levy 60-lukulaisen jazzin ystäville ja vuoden positiivisia yllätyksiä.

Uutta levyä saa Timmionin Bandcampista – löytyy rajoitetun painoksen sinistä vinyyliä, perinteistä mustaa LP:tä ja CD:tä. Mode for Tomorrow ja Umoya saatavissa myös lyhyempinä versioina seiskatuumaisella singlellä.

 • Sami Linna – kitara
 • Jussi Kannaste – saksofoni
 • Mikko Helevä – Hammond
 • Dana Hall – rummut
Ei kommentteja

Alexi Tuomarila Trio – Sphere

Pianisti Alexi Tuomarilan trio on soittanut samassa kokoonpanossa jo pitkään – bassossa norjalainen Mats Eilertsen ja rummuissa Olavi Louhivuori. Varhaisimmat Constellation levyllä julkaistuista äänityksistä ovat YLEn sessioista vuodelta 2005 ja nyt Edition Recordsin julkaisema levy Sphere on trion neljäs.

Uusi levy tuntuu kuitenkin jotenkin erinomaisen tuoreelta. Oman vahvan panoksensa tähän tuo toki vieraileva tähtisolisti Verneri Pohjola jonka valokeilan vastustamattomasti puoleensa vetävää trumpettia kuullaan kolmella raidalla, mutta väkevää on Tuomarilan pianismikin. Levy alkaa Shapeshifterin intensiivisellä rytmisellä tykittelyllä joka tuo mieleen niin Phronesiksen kuin Tigran Hamasyanin. Tätä seuraa Jord jossa Pohjolan trumpetti toimii esimerkinomaisesti jännitteen ja sen vahvan melodisen purkautumisen lähteenä. Kolmosraita Origins palaa jäntevän rytmikkäisiin tunnelmiin ja näiden kolmen kappaleen suora on niin väkevä alku että kuulija alkaa olla myyty.

Loppulevy mennäänkin hieman rauhallisemmissa tunnelmissa, mutta tyytyväisenä voi nauttia tunnelmista levyn loppuun asti. Ehkä kuitenkin levyn edetessä sen moni-ilmeisyys alkaa tuntua rasitteelta – huippuvahvan alun perusteella nimittäin kokoonpano(i)lta kuulisi mielellään niin kokonaisen rytmiseen paahtoon keskittyvän levyn kuin Pohjolalla terästetyn kvartettilevynkin. Kun päällimmäiset kritiikit ovat tällaisia niin täytyy vain todeta, että erinomainen levy on kyseessä. Tuomarilan trio on pystynyt tähän mennessä parhaimpaansa.

Levyn kansi ansaitsee myös erikoismaininnan. Kannen pyöreä näyttää ensin silmältä tai ehkä joltain kivettyneeltä mustakotaiselta hedelmältä, mutta tarkempi vilkaisu näyttää että siinähän taitaa komeilla Länsimetron Keilaniemen asema. Yllättävä ja hieno kansi.

Uutta levyä myyvät Suomessa Levykauppa Äx (CD / LP) ja Digelius (CD / LP).

 • Alexi Tuomarila piano
 • Mats Eilertsen basso
 • Olavi Louhivuori rummut
 • + Verneri Pohjola trumpetti
Ei kommentteja

Jazzpossun toukokuun 2019 soittolista

Kevään vaihtuessa kesäksi on ilmestynyt melkoinen määrä uusia noteeraamisen arvoisia levyjä joten kaksituntinen koostuu tälä kertaa puhtaasti uusista julkaisuista.

Muutama kotimainen vuoden huippujulkaisu on juuri nähnyt päivänvalon – Alexi Tuomarila Trion uutta levyä Sphere juhlistettiin jo April Jazzeilla, mutta nyt koko levy on kuunneltavissa ja vahvaa tavaraa onkin.

Timmion on julkaissut kitaristi Sami Linnan kvartetin uuden levyn – koko levyä ei vielä löydy suoratoistopalveluista, mutta viime kuussa lyhyenä 7 tuumaisena single-versiona tällä listalla kuultu Mode for Tomorrow on nyt tarjolla lähes 12 minuuttisena herkkupalana.

Vahvaa vääntöä tarjoaa Matti Salo Quartet. Kitaristi Salo itse ehkä vielä jazzpiireissä tuntemattomampi nimi, mutta kvartetin kolme muuta soittajaa – saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja lyömäsoittaja Janne Tuomi tunnetaan hyvin erikseen ja yhdessä Hot Heros -triona. Vähän vähemmän vapaaseen suuntaan Hot Herosista sijaitsee täkä Tetraktys -levyn julkaissut kvartetti, mutta on free vääntöäkin mukana.

Timo Lassyn ja Teppo Mäkysen odotettu duo-levy on tulossa kesäkuun 14. Uusi näytebiisi on Dark Cyan nyt kuultavissa. Julkaisutunnelmissa voi lähteä viikon päästä vaikkapa Tallinnaan – Lassy & Mäkynen bändinä We Jazzin ja Eckerö Linen jazzristeilyllä 8.6. Setit tiedossa menomatkalla Tallinnaan laivalla ja sitten Tallinnassa illalla Sveta Baarissa.

Muista kotimaisista julkaisuista noteerattalppm KAMA Kollektiv, Helsingissä vaikuttavan kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin soolopainotteinen levy Harmonic Tremor ja suomalaisten levy-yhtiöiden ulkomaisten muusikkojen julkaisuista We Jazzin julkaisema Terkel Nørgaard With Ralph Alessi.

Toisella puoliskolla uusia ja uudehkoja julkaisuja ulkomailta – vuoden Internetissä eniten suosiota niittäneisiin lukeutuvat erityisesti Greg Foatin library music-henkinen The Mage, trumpetisti Christian Scott aTunde Adjuah’n monipuolinen Ancestral Recall, uunituore Fire! Orchestran Arrival ja Shabaka Hutchingsin tähdittämän Suomessakin pariin kertaan nähdyn The Comet is Comingin Trust in the Lifeforce of Deep Mystery.

Avainsanat: ,
Ei kommentteja

Ilmavoimien Big Band – Maisemakuvia Suomesta

Anssi Tikanmäen Maisemakuvia Suomesta kuuluu eittämättä suomalaisen instrumentaalimusiikin klassikoihin. Alunperin vuonna 1981 levyllä julkaistu materiaali kaikessa viihteellisyydessäänkin tuntuu luontevalta jatkolta Pekka Pohjolan ja kumppanien 70-luvun progeilulle ja materiaali on kestänyt aikaa hyvin. Nyt suomalaisen sotilasmusiikin täyttäessä 200 vuotta tähän materiaaliin on uusin eri sovittajilta tilatuin big band sovituksin tarttunut Ilmavoimien Big Band kapellimestarina Juha Ketola ja solistina äskettäin UMOsta eläkkeelle jäänyt Pepa Päivinen.

Muutama vuosi sitten IVBB esitti livenä alkuperäisen levyn kokonaisuudessaan ja toisen setin Tikanmäen muuta musiikkia, nyt uuden LPn kappalevalikoima on yhdistelmä näitä, pääpaino kuitenkin niissä alkuperäisissä maisemakuvissa – poissa ovat alkuperäisen Maisemakuvia-levyn Tuusulan moottoritie ja Muuttuva maaseutu, tilalla Pizza a’la Anssi Tikanmäki levyn Yoigu Lapizza ja kymmenen vuoden takaisen H2o – Maisemakuvia Suomesta III levyn Porvoo ja Airisto.

Konseptin tasolla levy tuntuu nappiosumalta – suomalaisuutta hohkaavana materiaalina Maisemakuvia on bändin linjaan hyvin sopivaa – sinivalkoisen musiikin saralla aivan huomattava parannus muutaman vuoden takaiseen Kajo-levyyn – ja big band -sovitukset Tikanmäen musiikista toimivat sen verran hyvin että on suorastaan ihme ettei niitä ole tehty aiemmin. Jokaisella raidalla sooloissa kuultava Päivinen on oiva solisti, erityisesti sopraanosaksofonin soundi on tälle materiaalille aivan täydellinen.

Tämän pintakerroksen alla levy kuitenkin kärsii siitä ettei se ei pääse riittävästi alkuperäisen varjosta esiin ja levyn rytmitys tuntuu oudolta, onhan alkuperäisessä levyssä varsin hieno rytmitys. Tikanmäen ensimmäinen maisemakuvalevy oikeastaan vakuuttaa kuulijan suuruudestaan jo ensimmäisellä kahdella raidalla – Lapin tuntureiden ja Aamun lakeuksilla jälkeen homma alkaa jo olla paketissa, niin vahvasti ne pelin avaavat, oli niistä sitten ensimmäisenä Aamu lakeuksilla kuten ensimmäisissä konsertti ja TV-esityksissä tai Lapin Tunturit niinkuin levyllä. Tämän uuden levyn Jere Laukkasen hidastempoinen sovitus tuntureista tuntuu auttamattoman veltolta avaukselta näihin verrattuna.

Muutenkin erilaisissa sovituksissa on tilkkutäkin makua ja niissä on selvästi varsin erilaisia ratkaisuja eikä eheää kokonaisuutta pääse muodostumaan. Mutta tämä ei ole pelkästään negatiivinen asia, sillä varsin mielenkiintoista uudessa levyssä on ajan kanssa kuunnella minkälaisia erilaisia ratkaisuja yhdeksän eri sovittajaa ovat tehneet ja joukosta löytyy muutamia helmiä. Vesa Piston sovittama Kiutaköngäs on viisi ja puoliminuuttinen kokonaisuus jossa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja dynamiikkaa vaikka yhden LP:n puolen tarpeisiin ja kiihkeiden double time swing -osioiden ansiosta se on myös levyn onnistunein sovitus alkuperäisen musiikin ja big band jazzin hengen yhdistämisestä.

Toinen huippukohta on Sampo Kasurisen sovitus Porvoosta joka kääntyy sävellajin muutoksella kepeästä duurilirkuttelusta tummaksi rymistelyksi lähes Alamaailman vasaroiden hengessä sähkökitaran ja Päivisen barskan mourutessa.

Kokonaisuutena levy jää kiinnostavien elementtien ja toimivan konseptin vahvuuksilla reilusti voiton puolelle, mutta jättää hieman nälkäiseksi siinä mielessä että olisi mukava kuulla yhden sovittajan eheäksi kokonaisuudeksi big bandille sovittama näkemys tästä musiikista.

Uusi levy on julkaistu LP:nä, sitä saa Levykauppa Äxästä. Levy löytyy myös suoratoistopalveluista.

Ilmavoimien Big Band

 • Kapellimestari: Juha Ketola
 • Solitina: Pepa Päivinen (huilu, sopraanosaksofoni, tenorisaksofoni, baritonisaksofoni) 
 • Puupuhaltimet:
 • Mikko Suhonen (alttosaksofoni, huilu, alttohuilu, sopraanosaksofoni)
 • Aki Vänskä (alttosaksofoni, sopraanosaksofoni)
 • Pekka Seppänen (tenorisaksofoni, huilu, bassoklarinetti)
 • Mikko Tourunen (tenorisaksofoni, klarinetti)
 • Juha Salonen (baritonisaksofoni, bassoklarinetti, klarinetti)
 • Trumpetit/flyygelitorvet:
 • Jani Saaranen
 • Kimmo Vänskä
 • Eeva Tourunen
 • Giovanna La Mela 
 • Pasuunat:
 • Jussi Kosonen
 • Aaro Huopainen
 • Timo Raudasoja
 • Mikko Koskela 
 • Rytmisektio:
 • Sauli Hämäläinen (piano)
 • Esa Perämäki (kitara)
 • Vesa Pisto (basso)
 • Jussi Vikman (rummut, perkussiot)
 • Merja Kokko (huilu, pikkolo)
 • Harri Pääkkönen (tuuba)

Uusien sovituksien vertailu alkuperäisiin onnistuu kätevästi tällä soittolistalla – levyn LP ja digiversioilla on hieman eri kappalejärjestykset, tämä soittolista noudattaa uuden LP:n kappalejärjestystä:

Ei kommentteja

Jere Haakana Varjosto juhlistaa uutta levyä kiertueella – voita liput Espoon keikalle

Monipuolisena kitaristina tunnettu Jere Haakana osoittaa debyyttialbumillaan taitonsa myös säveltäjänä. Haakanan progressiivinen jazz-rock on läheistä sukua niin Jukka Toloselle kuin Teemu Viinikaisellekin, mutta Haakana osoittaa sekä kappaleiden sävellyksissä että soitossaan rohkeaa omaperäisyyttä ja vie suomalaista jazz-rockia eteenpäin komealla albumikokonaisuudella.

Vuonna 2016 perustettu Varjosto julkaisee esikoislevynsä 26.4. ja levyn julkaisua juhlistetaan Jazzliiton tuottamalla kiertueella Suomessa ja Virossa. Kiertue päättyy Espooseen April Jazz Clubille Tapiola Garden Hotelliin 17.5. Jazzpossu tarjoaa kahdelle onnekkaalle seuralaisinaan konserttiliput Espoon keikalle kilpailussa.

Voittajat arvotaan maanantaina 13.5. kello 21 mennessä osallistumislomakkeen täyttäneiden kesken.

Osallistu kilpailuun tämän linkin takana olevalla lomakkeella!

Kiertueen jäljellä olevat keikat:

 • Ti 14.5. Lieksa, Brahe-sali
 • Ke 15.5. Savonlinna, Kulttuurikellari
 • To 16.5. Jyväskylä, Poppari
 • Pe 17.5. Espoo, April Jazz Club, Tapiola Garden
Ei kommentteja