Raffertie – Sleep of Reason

1063689_10151768827942640_1045846416_o

Benjamin Stefanski tuijottaa debyyttialbuminsa kannessa tyhjyyteen. Varjot ovat peitelleet artistin kasvot  ja valo värjää vain siluetin. Valokuva kätkee taakseensa liikkeen, jonka suuntaa pinta ei kerro. Se on kuitenkin läsnä levyllä, jonka tekijä on virka-ajallaan nimeltään Raffertie.

Sleep of Reason -niminen albumi julkaistiin elokuussa Ninjan Tunen välityksellä. Se on jatkoa viime vuonna rakastamilleni synkille biiteille, joita veistivät Zombyn lisäksi Gesaffelstein, Jon Hopkins ja miksei Kanye Westkin osaltaan. 

Yksi vahvuus nousee Raffertien sävellyksissä muiden ylitse: dynamiikan hallinta. Stefanski on kurittanut kappaleisiin tarttuneen liike-energian häkellyttävän hyvin. Sleep of Reason on loputtoman mielenkiintoinen levy sen vaihtelevan käsikirjoituksen vuoksi. Rakastan itse esimerkiksi Build Me Upin kaltaisia kappaleita, joiden sävelet vyöryvät odottamatta ylitse.

Koukuttavia elementtejä on veistetty myös muusta kuin raa’asta voimasta. Albumin avaava Undertow on säksättävän basson ja sen alle jäävän lauluraidan kaksinkamppailu. Kappale vaatii kaiken keskittymisen, mikä johtaa uppoutumiseen levyn maailmaan. Yadin avustama Trust on puolestaan toisesta universumista ja sen pakahduttava kauneus on asia, joka puuttuu esimerkiksi Gesaffelsteinin Alephista juuri kokonaan.

Levyltä on julkaistu toistaiseksi vain yksi musiikkivideo. En tiedä, minne se johdattaa, mutta en tahdo ainakaan itse poistua Sleep of Reasonin tiluksilta vielä hetkeen.

Kotisivut // Facebook // Twitter // Soundcloud //

Kuva täältä

Avainsanat: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.