Nick Waterhouse

nickwaterhouse

En ole enää mikään ihan pieni kulkija, mutta hämmästyn edelleen kummallisista asioista ja vielä erikoisemmista ihmistyypeistä.  Viime aikoina suurennuslasin alla ovat olleet arkipäivän asiantuntijat.

Arkipäivän asiantuntija on henkilö, joka syventyy valitsemaansa aihealueeseen mykistävällä tarkkuudella ja tahdonvoimalla. Ihmistyypin ominaisuuksiin kuuluvat valmius omaksua uusia asioita, valtava tietopankki ja häikäilemätön kyky puhua kuuntelijansa solmuun. Asiantuntijan sylkemät sanat saattavat kuulostaa seuraavanlaisilta:

”I’m really interested in the classics – things that don’t go away and are based on functionality as much as they are based on fit and aesthetics and I’d say that extends to how I feel about music –.”

Nick Waterhouse on vanhan koulukunnan kasvatti ja erinomainen esimerkki arkipäivän ekspertistä. Vuosi sitten debyyttialbuminsa julkaissut tyyli-ikoni tiivisti Mr. Porter -vaateliikkeen haastattelussa monen miehen vaatemaun lisäksi musiikillisen näkemyksensä kulmakivet.

Time’s All Gone tuoksahtaa menneille vuosikymmenille. Kappaleissa on ns. vahva tekemisen meininki: ne ovat stygejä, jotka istuvat saumattomasti ympäristöönsä. Waterhouse ei vältä puhua levyn vaikutteista ja ymmärrän täysin miksi. Albumi on kuitenkin täysin artistin omaa tulkintaa ja tätä päivää.

Debyyttialbumin avainkappaleita ovat väkivaltainen Some Place, makeasti groovaava (If) You Want Trouble ja levyn päättävä Time’s All Gone -duo. Levy kiihdyttää nostalgiakoneen melkoisille kierroksille ja vaikka moottorin käry haittaa toisinaan hajuaistia, on Time’s All Gone erittäin miellyttävä koeajo.

Arvon Asiantuntija-Waterhouse, ilmoitathan, kun ammattitaitosi on jälleen yleisessä jaossa.

Kotisivut // Facebook // Twitter // Spotify


Kuva täältä.

Avainsanat: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.