Big Sean – Guap

big-sean_fgstx

”I’ve been working all goddamn year, I just got my check. I’m ’bout to spend it all on me, I’m worth it.”

Nostin viikko sitten ensimmäisen erän opintolainaa. Olen tietyissä asioissa periaatteen miehiä ja tarkoituksenani oli antautua velan uhriksi vasta tulevana vaihtovuonna. Kuten kaikkiin muihinkin asioihin elämässä, tähänkin takinkääntöön löytyy syynsä: tällä kertaa yhdysvaltalainen rap-artisti Big Sean.

Urban Dictionaryn mukaan guap viittaa suureen määrään käteistä. Mad dough, pretty penny ja mitä muita näitä nyt on – pääasia, että raha käytetään Henneseyyn, Cadillaceihin tai horoihin. Oma guapini päätyy mitä suurimmalla todennäköisyydellä elämiseen ilman skumppaa ja amerikanrautoja, mutta Big Seanin biisin tahdissa voi kuivaharjoitella leveää räppilaiffia.

Mielikuvani Kanye Westin G.O.O.D Music -tallissa musisoivasta artistista on rakentunut aikaisemmin pitkälti muutaman livevedon varaan. Big Sean näyttäytyi nimensä mukaisesti turhanpäiväisenä isottelijana, jonka musiikilliset ansiot liittyivät alatyylisten ilmaisujen pakottamiseen peräkkäin.

Guapin myötä kuitenkin innostuin ja selasin räppärin tuotannon läpi. Big Seanin musiikki tulvii ajan henkeä ja se on otettava sellaisena kuin se on: hillittömänä, räävittömänä ja egoistisena. Sen jälkeen suosittelen varaamaan lähelle käteistä ja viskomaan paperia ilmaan adrenaliinin siivittämänä.

Kotisivut // Facebook // Twitter // Spotify

Kuva täältä

Avainsanat: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.