Allbrook/Avery

774595_528294793871230_1346025829_o

Pidin eilen rehdin vapaapäivän. Edellisestä olikin tainnut jo kulua tovi: syyskuu mateli hitaasti ja lokakuu laukkasi ohi huomaamatta. Talviaikaan siirtyminen oli lopulta niin traumaattinen kokemus, että kannoin hirttoköyttä kaulassani sitä seuranneen viikon.

Eilen heräsin ikkunalasien läpi tunkeutuvaan sateeseen, petasin sängyn ensimmäistä kertaa kuukauteen, siirsin vaatteet lattialta henkareille ja laitoin rockin soimaan. Silmät sulivat vähitellen liian vähäisten yöunien puhaltamasta huurteesta. Vähän luulen, että Nick Allbrookilla oli samanlainen tunne roudatessaan tavaransa Cameron Averyn nurkkahuoneeseen ja otettuaan kitaran käteensä.

Allbrook/Avery on australialainen rokkibändi, jonka kappaleet soivat sateisessa Suomessa yhtä polttavasti kuin Suurella Saarella. Yhtye ei ole mikään tuorein tapaus, sillä debyyttialbumi Big’ Art julkaistiin vuonna 2011 eikä julkaisuja ole sen jälkeen satanut.

Big’ Art on kuitenkin sitä kestävämpää autotallimusiikkia. Enkä ihmettele, sillä esikoislevy on poikien mukaan sekoitus 50-luvun tyttöpopista pihistettyjä romansseja ja glamin optimismia.

Oma suosikkikappaleeni on ehdottomasti The Man’s Not Me. Allbrook vaikeroi kappaleessa, että pliis, pliis, pliis, älä ole niin julma ja rakas marraskuu, omistan tämän kappaleen sinulle.

Facebook //  Soundcloud // Spotify

Kuva täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.