Trouble in Dreams

Trouble In Dreams

Joskus musiikki tunkeutuu uniin asti, ja tuottaa todella kummallisia lopputuloksia. Ainakin omat uneni ovat sen verran harhaisia, että useimmiten mikä tahansa biisi kuulostaisi soundtrackina täysin kahjolta.

Ohessa 15 esimerkkiä unissa soineista lauluista, joista viisi sekopäisintä unta on hyvä kuvailla vielä tarkemmin. Valitsisinko tällaisia taustoja tuollaisille lyhytfilmeille? ..niin, no, itse asiassa kyllä. Ehdottomasti!

Trouble in Dreams:

1. Phosphorescent – Song for Zula

2. Mike Post & Larry Carlton – Theme from Hill Street Blues

3. Real Estate – Talking Backwards

4. Eric B. & Rakim – Paid in Full (Seven Minutes of Madness – Coldcut Remix)

5. Xiu Xiu – Bunny Gamer

6. Miranda Lambert – Famous in a Small Town

7. Guided by Voices – Surgical Focus

8. Adriana Caselotti – Someday My Prince Will Come

9. Tim Buckley – I Woke Up

10. Kemmuru – Landespede

11. The Prodigy – Molotov Bitch

12. Red House Painters – Japanese to English

13. Caribou – Every Time She Turns Round It’s Her Birthday

14. Velocity Girl – Audrey’s Eyes

15. Ted Leo & The Pharmacists – You Could Die (or This Might End)

 

Unista sekavimmat:

”Hill Street Blues Theme”

(Helsingin) Hämeentie oli muuttunut monitasoristeysten viidakoksi minkä läpi jouduin pakenemaan ratittomalla pakettiautolla. Luonnollisestikin ajoin autoa alasti vauhdin kiihtyessä koko ajan. Mutta lopulta päädyin jollekin lehväisen lähiön puistotielle. Alasti kahtakymppiä menevässä, ratittomassa pakettiautossa. Siinä kohtaa Hill Street Bluesin tunnari alkoi soimaan – en muista montakaan aamua kun olisin herännyt niin pirteänä.

 

Real Estate: ”Talking Backwards”

Vanha yläasteeni oli täyssaneerauksen kohteena, mutta minä ja somalialainen ystäväni Yusuf väittelimme parin päivän takaisesta junaryöstöstämme. Saimme kelpo saaliin, mutta emme niin hyvää kuin odotimme. Yusufin mielestä ajankohta oli väärä; minä taas väitin ryöstöpaikan valintaa harkitsemattomaksi. Kun aloimme tapella puukkojen kanssa, Real Estaten kitarist Matthew Mondanile ilmestyi paikalle, ja suostutteli meidät sopimaan riitamme asiaan kuuluvan ääninäytteen soidessa.

 

Eric B. & Rakim: ”Paid in Full – Seven Minutes of Madness (Coldcut Remix)”

Helsingin metroliikenne lopetettiin mustien jättiläismatojen vallatessa raiteet. Mitä kovempaa Coldcutin loistoremix soi, sitä lähempänä nilviäiset kulkivat.

 

Xiu Xiu: ”Bunny Gamer”

Paikallisen juopon salakuljettaman syyhyjauheboolin tärvelemät vanhojen tanssit saivat lisäpontta Xiu Xiuta laulavan vihanneskuoron avulla.

 

Guided by Voices: ”Surgical Focus”

Työsuhde-etuja on monenlaisia. Alitajuntani väitti Fiskarsin työntekijöiden nauttivan ikuisesta kasvojenkohotuksesta. Hieroessaan sormiaan saksia vasten, he halusivat kuunnella Guided by Voicesia. Verensyöksyt ja virnistely olivat luonnollisestikin synkronoituja. Kuinka muutenkaan? Hyvää yötä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.