Paremman kansan viihdettä

Bättre Folk tulee Helsinkiin! En ole koskaan käynyt tapahtumassa sen melko ouluisen sijainnin takia, mutta olisi uusimman tiedotteen perusteella kannattanut. Esiintyjät ovat puhdasta kultaa. Kaksipäiväinen Bättre Folk järjestetään marraskuussa Helsingin Savoy-teatterissa. Tässä otteita paremman väen festivaalin tiedotteesta. Vaikea uskoa näin tasokasta esiintyjälistaa todeksi.

 

Ensiesityksensä Helsingissä saavat Kjell Westön samannimisessä romaanissa esiintyvä Älä käy yöhön yksin -kappale yhdessä Mikko Joensuun yhtyeen kanssa,

Kjell Westöä en ole lukenut, mutta kaikki mihin Mikko Joensuu koskee, muuttuu kullaksi (tarvittaessa trilogiaksi).

 

Laura Lindstedtin ja Risto -yhtyeen kokeellinen punk-spektaakkeli Oneiron -romaanista,

Äh, olisinpa lukenut Oneironin! Suomalaisen indien konkarin, Riston tulkinnat kiinnostavat suuresti.

 

Antti Nylénin ”persoonalliset” Morrissey -tulkinnat Elias Gouldin yhtyeen kanssa,

Ylemmässä lauseessa on kaikki olennainen. Tämä esitys itsessään on lipun hankkimisen arvoinen, koska Antti Nylen. Elias Gould on mielenkiintoinen valinta solistiksi, mutta hyvä, sillä Eliaksen Morrissey-vaikutteet ovat ilmeiset ja esiintymistaidot vakuuttavat.

 

Riku Korhosen säestetty monologi suomalaisen miehen tuskasta, 

No sitähän meillä riittää. Riku Korhosella myös, jos lehtikirjoituksiin on uskomista. Odotan mielenkiinnolla herran monologia.

 

sekä illan ainoa keskustelu, jossa Miki Liukkonen ja Paperi T lukevat ja analysoivat toistensa tekstejä.

Idea keskustelusta on varmasti tullut yön pikkutunneilla. Toivottavasti dialogi ei mene onanoinnin puolelle. Miki Liukkosen 0 on lukulistallani, mutta pitänee selata tuo David Foster Wallace-pastissiksikin kuvailtu teos läpi ennen Bättre Folkia. Paperi-T:n tuotannosta toivon Paavoharjun Joko sinä tulet tänne alas tai minä nousen sinne-levyn saavan edes hieman huomiota, koska se sisältää herran mielenkiintoisinta ja kryptisintä tekstiä Saarikoski-lainauksineen.

 

Lähde: WSOY Kuvapankki, Aki Roukala