Wanha: Vaatimattomasti maailman paras joululahjaidea

(Unohdettujen) syntymäpäivien kunniaksi tämä viikko muistellaan vanhojen postausten merkeissä. Blogin (reilun) seitsenvuotisen taipaleen kunniaksi nostin tämän viikon ajan vanhan blogin puolelta esiin tekstejä, jotka ansaitsivat mielestäni tulla luetuksi Rosvoissakin. Viimeisessä uudelleenjulkaisussa palataan joululahjavinkkiin vuodelta 2010, koska tuolloin itselleni tilaama kirja jaksaa ilahduttaa vieläkin. Olen myös ostellut näitä yhdelle sun toiselle kaverille lahjaksi tuonkin jälkeen, eikä kukaan ole tainnut pettyä. Joulukin tässä jo uhkaavasti lähestyy,  ja kun kyse on kirjasta, jota ei välttämättä lähimmästä ketjukirjakaupasta löydy, ei vinkkaaminen jo tässä vaiheessa varmaan ole turhan aikaista. Lopussa on linkkejä joihinkin kirjakauppoihin, jotka tätä myyvät. Viimeksi ostamani kappaleen taisin löytää Rosebudin myymälästä.

”Reipas kuukausi takaperin tilasin Amazonilta viiden kirjan paketin, jonka arvioitu saapumispäivä olisi vasta ensi viikolla. Kirjalähetys saapuikin siis etuajassa jopa usealla viikolla, mutta joulukaaoksen ja postilakkoilujen takia suosittelen tekemään nettiostokset ajoissa, että paketit kolahtelee luukuista ennen joulua. Siis sikäli, että teidänkin mielestänne tämä on maailman paras joululahjaidea.

Jos kaveripiiristä löytyy yksikin musanörtti, tämä on ihan ehdoton lahja. Tässä riittää täytettävää vaikka musiikkijournalistillekin.

5125896644_1ee1c22621_b

Lisa Nolan listakirjasta löytyy juuri ne kaikki listat, joiden voi kuvitellakin löytyvän – ja paljon lisää. Parhaiden bändien ja musavideojen lisäksi tilaa löytyy omille kuvitteellisten bändien nimille, sydäntäriipaisivimmille erobiiseille, biiseille jotka haluaisi kuulla esitettävän serenadeina, ihanimmille viimesille hitaille sekä bändeille tai artisteille, joiden taustatanssijaksi haluaisi ryhtyä. Välillä listat on teemoiteltu aikakauden mukaan, välillä genreittäin. Myös epäsuorasti musiikkiaiheisia listoja on ripoteltu väliin.

5125896796_3879576d6f_b

Listoja on yhteensä 70 ja loppuun on varattu tilaa omille keksimistä odottaville listoille. Tilaa jokaiselle aiheelle on 20 riviä, mikä on tarpeeksi ellei liikaakin. Vaikka oma kopioni on pyörinyt laukussa mukana käytännössä koko ajan sen saapumisesta lähtien, listaaminen on osoittautunut yllättävän vaikeaksi – joidenkin otsikoiden kohdalla jopa mahdottomaksi. Parhaiden kitarasankareiden listalleni on päätynyt vasta kolme virtuoosia, ja lempikappaleitteni lista on kaikessa haasteellisuudessaan jäänyt kokonaan koskemattomaksi.

Jotta voisin tehdä lisää toteuttamista odottavia lupauksia blogin suhteen, lupaan tehdä jokaisesta 70 aiheesta mixtapen tai vähintään Spotify-soittolistan, kunhan saan listat listattua. Sen verran lupaan vielä lisää, että siinä menee vuosi jos toinenkin – ehkä voidaan puhua jopa vuosikymmenistä :–D

5125896922_3361ec42ed_b

Music Listography -kirjan parhaita puolia on ehdottomasti se, että nyt kun tulee mieleen joku mahtava musiikillinen idea tai saavutus, ei tarvitse kirjoitella sitä ylös satunnaiselle lappuselle, joka hukkuu kuitenkin. Esimerkiksi soittolista omiin hautajaisiini olisi luultavasti valmis, jos kaikki lappuset olisivat tallella, mutta jatkossa biisit kaikkiin seremonioihin tulevat löytymään yksien kansien välistä. Samalla kirja kuvastaa aikaa erinomaisesti, ja jotkut listat heijastavat taatusti kirjoitushetken elämäntilannetta, vaikka listapohjat ovatkin ajattomia.

5125897046_5c985a0ac7_b

Toinen huomionarvoinen parhaus liittyy kirjan kuvitukseen. Michael Gilletten piirustukset värittävät jokaista aukeamaa. Välillä kuvat liittyvät listausaiheeseen yleisemmällä tasolla ja välillä kertovat kuvittajan omista suosikeista – ja ne ovat poikkeuksetta upeita. Toisaalta ne innostavat listaamaan omatkin suosikit piirtäen, mutta ainakaan tämän bloggaajan kyvyt eivät tähän riitä, joten oman värikkyyteni olenkin tuonut sivuille lähinnä erivärisillä värikynillä…”

ISBN: 0811869466

Adlibris
Amazon
CDON
Suomalainen kirjakauppa

Lisäyksenä vanhaan tekstiin voisin suositella myös Bun B’s Rapper Coloring and Activity Bookkia, joka vaikuttaa kaikin puolin viihdyttävältä puuhastelukirjalta kaikille räppipäille. Sitä mulla ei ole itsellänikään vielä hyllyssä eli jos esim. iskä luet tätä niin tässä olis hyvä joululahjaidea mullekin… Sen sijaan aikanaan tilasin vastaavan tyylisen Gangsta rap coloring bookin, joka ei vastannut odotuksia, koska en ole niin inessä oldschool gangstarapskenessä, että olisin tiennyt edes puolia sen sivuja täyttäneistä räppäreistä.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.