Viikon tärkeimmät 7/15: Jaakko Aukusti, Sofa Pets, Florence, Drake, Gettomasa, Clarence Clarity, Mies ja Elämä jne.

Hups, vähän taas mentiin enemmän tän viikon puolelle kuin oli tarkoitus, mutta palataan siis ajassa vielä viime viikkoon. Vuoden seitsemättä viikkoa taisi Interwebzissä hallita Kanye West ensin Grammyjen Beck-kohun ja sitten Yeezy Boostin ja uuden biisinsä voimin. Wincave-blogin Lauri jo käsitteli aihetta sen verran, etten tartu tähän enempää. Muutakin nimittäin tapahtui – ja paljon.

Jaakko Aukusti – Shadow Boxer

Esimerkiksi The Reed Fagsista tuttu Jaakko Aukusti julkaisi VILDin kautta ensimmäisen soolobiisinsä Shadow Boxer, ja se oli kivaa kuultavaa. Jukka haastatteli miestä #KOVAAPASKAA-blogiinsa.  Suositellaan kaikille, jotka pitävät Rubikista, kepeistä kesäisistä melodioista sekä pop-musiikista, joka poukkoilee kunnianhimoisesti.

Sofa Pets – Awesome Time Apart

Niin ikään VILDin kautta julkaistiin myös Sofa Petsin uusi single Awesome Time Apart, joka tarjoili tyylipuhdasta velloviin kitaravalleihin nojaavaa pop-musiikkia. Sofa Petsin rivistössä nähdään tuttuja kasvoja mm. Big Wave Ridersista, ja viisihenkinen helsinkiläisbändi julkaisikin debyyttiEP:nsä digitaalisena tänään. Sen voi kuunnella täältä. EP julkaistaan myöhemmin myös c-kasettina.

Flow kiinnitteli jälleen

(DISCLAIMER: Kirjoittaja on töissä Flow’ssa, mutta fiilistelee kiinnityksiä täböä fanipohjalta.)
Flow Festival julkaisi peräti neljännen kerran uusia esiintyjiä: Tyler, The Creator tuntui aiheuttavan voimakkaita tunteita somessa, mutta itse olin erityisen iloinen ILoveMakonnenista, Years & Yearsista, Future Brownista ja Elliphantista. Future Brownin tuleva debyyttialbumi julkaistaan ensi viikolla (ennakkokuuntelu!), ILoveMakonnen vastaa yhdestä viime vuoden parhaasta bailuanthemista ja Years & Yearsin nostaisin ehdottomasti tämän vuoden kovimmaksi tulokkaaksi jo tässä vaiheessa, sillä yhtyeen kaikki viime vuonna julkaistut singlet lupaavat bändille erittäin hyvää. Julkistuksista eniten tuli ehkä kuitenkin fiilisteltyä Elliphantia, jonka voisin myös mainiosti kuvitella tulevaisuudessa massiivisena artistina jonnekin Rihannan ja M.I.A.:n rinnalle. MØ:n kanssa tehdyn dueton lisäksi tämä biisi on soinut paljon repeatilla:

Florence + The Machinen uudet biisit ja levyinfot

Yksi tämän hetken arvostetuimmista bändeistä Florence + The Machine julkaisi viimein tiedot kolmannesta albumistaan ja jakoi myös kaksi uutta biisiä: nimiraidan How Big How Blue How Beautiful sekä ensimmäisen singlen What Kind of Man. Florencen musiikki ei ole toviin soinut kotistereoissani, mutta nämä saivat kyllä kiinnostukseni heräteltyä. Etenkin alla oleva sinkkubiisi on ollut kovassa soitossa, ja uskallan epäillä että Flow’n keikasta voi hyvinkin tulla yksi vuoden tapauksista. Levy julkaistaan kesäkuun alussa.

Spirit Club

Viime syksynä uutisoitiin Wavvesin Nathan Williamsin perustaneen uuden bändin veljensä kanssa. Spirit Club onkin viime viikkoina aktivoinut julkaisemalla muutaman musiikkivideon. Tammikuun lopulla julkaistua Still Lifea seurasi viimeviikkoinen uutuus Duster. Spirit Clubin soundi ja estetiikka onkin peräisin samasta muotista kuin Wavvesin, mutta tempo on reippaasti hitaampi ja meininki muutenkin laahaava. Spirit Club ei vielä vakuuta allekirjoittanutta, mutta jotain muutakin tässä on kuin kaunis musiikkivideo. Jään odottamaan.

Clarence Clarity – Will To Believe

Clarence Clarity on hyvä esimerkki artistista, joka on roikkunut mun ”kirjoita tästä”-listalla liian pitkään. Tuottaja löytyi reilut pari vuotta sitten jostain interwebzin laitamilta, ja kuuntelijoita oli silloin ilmeisesti itseni lisäksi seitsemän.  Vaikka olenkin tässä postauksessa ennustellut jo tulevaisuuden tekijän jos toisenkin, niin tässä on ehdottomasti jälleen yksi. Glitch-pop-tuottaja on sittemmin kiinnitetty Bella Unionille, ja  julkaisi viime viikolla jälleen uuden vääristyneesti svengaavan biisin Will To Believe. Jos tämä kolahtaa, kannattaa tsekata myös edellinen single Meadow Hopping, Traffic Stopping, Death Splash. Clarence Clarityn debyyttialbumi NO NOW julkaistaan ensi kuun alussa.

Mies ja Elämä – Haluan Harmaata

Rakastan sua, Jori Hulkkonen. Mies ja Elämä -suomennokset on kutakuinkin parasta koskaan. Viime viikolla Hulkkonen tarttui Visagen vuonna 1980 julkaistuun Fade to Grey-biisiin, jonka suomenkielinen versiointi Haluan harmaata kertoo lonkerosta, lihiksistä ja VR:n vihaamisesta. Samastumisprosentti 100%.

Kendrick Lamar – The Blacker The Berry

Ja sitten vielä viikon rap-katsaus. Kanye Westin lisäksi Grammyissa edusti Kendrick Lamar. Mies voitti pystit kategorioissa ”Best Rap Performance” ja ”Best Rap Song” biisistään i, joka on tulevan kolmannen studioalbumin ensimmäinen single. Voittoa seuraavana päivänä Lamar antoi uuden maistiaisen tulevasta julkaistessaan seuraavan singlen, The Blacker The Berry, joka ei nyt ainakaan vähennä odotuksia tulevasta.

https://www.youtube.com/watch?v=6AhXSoKa8xw

Drake – If You’re Reading This It’s Too Late

Drake pisti viime viikolla pihalle yllättäen kokonaisen 16(+1) biisin ja reilun tunnin mittaisen If You’re Reading This It’s Too Late -nimeä kantavan mixtapen, mikä hajoitti hetkellisesti internetin. Se keräsi hetkessä riemastuttavan määrän ylistyshuutoja ja 4+/5-arvioita, kun esimerkiksi Pitchfork riensi iskemään kanteen Best New Music -leiman. Lue lisää Markun Maitohotelli-blogista, ja kuuntele mixtape kokonaisuudessaan Spotifysta.

https://www.youtube.com/watch?v=XRPu_XWgx8A

Gettomasa – Ota kiinni jos saat

Ei liene enää mikään salaisuus, että yksi mielestäni kovimmista suomirap-tulokkaista on Gettomasa (1 2 3). Viime vuoden lopussa PME Recordsille kiinnitetty jyväskyläläisräppäri pisti taas viime viikolla uutta musaa pihalle. Ota kiinni jos saat on taattua Masaa, vaikka Ruubenin tutut boom bap -taustat loistavatkin poissaolollaan, kun tuotannosta vastaa tällä kertaa MDS. Ei haittaa.

SMC Lähiörotat – Ja niin se menee

SMC Lähiörotat on tekemässä paluuta, ja julkaisi viime viikolla tulevan uuden albuminsa nimikkoraidan. Kiinnostus Lähiörottia kohtaan notkahti jossain kohtaa, joten tuore biisi yllätti iloisesti, ja etenkin biisiin sopivat, musavideon retroilevat visut ja Skatemaniacs-klipit lämmittävät.

http://youtu.be/-ihcO3rAhyU

Johan siinä taas oli. Tää viikko ei näytä juurikaan vähemmän kiinnostavalta.