Viikon tärkeimmät 5/15: Shy Girls feat. Antwon, Are, Desaparecidos jne.

Tammikuun viimeinen viikko tarjoili uusia biisejä mm. Death Cab for Cutielta, Julma H:lta  ja JVG:ltä, mutta ei ne vaan lähteneet. Lauantainen Pimeyden levynjulkaisukeikka sen sijaan lämmittelee mieltä vielä sunnuntainakin, sillä sen verran upeasti bändi esitteli uuden albuminsa täydelle Tavastialle. Käykää katsomassa, jos tulee mahdollisuus, I know I will. Tässä tämän viikon tärkeimmät jutut, meikäläisen mielestä:

Shy Girls – Xhampagne (feat. Antwon)

En ole varmaan Shy Girlsistä tänne koskaan kirjoittanut, vaikka on monesti pitänyt. Cyril Hahnin kanssa tehty Perfect Form -r&b-huokailu nimittäin lähentelee täydellisyyden rajoja, ja vuonna 2013 julkaistu Timeshare EP:kin oli pakko hoitaa levyhyllyyn asti. Sittemmin onkin odoteltu. Projektin takana häärivä Dan Vidmar kuitenkin lupasi tällä viikolla, että uusi 4WZ-nimeä kantava mixtape tulee pihalle lähiaikoina. Kolme Soundcloudiin ladattua maistiaista lupaavat hyvää, mutta kirkkaimmin loistaa Xhampagne, jolla on mukana maaliskuussa toistamiseen Suomeen saapuva jenkkiräppäri Antwon.

Are – Raaka ja leikkamaton

Jyväskyläläisräppäri Aren ensimmäisestä soololevystä on ehtinyt kulua vuosia. Viimein perjantaina kauppojen hyllyille ilmestyi rapin Suomen mestarin (vm. 2007) toinen sooloalbumi Raaka ja leikkaamaton. Soolojulkaisujen välissä Are on tehnyt mm. yhteislevyn Stepan kanssa ja featteja sinne sun tänne. Uutta albumia en ole päässyt vielä kokonaisuudessaan kuuntelemaan, mutta syksyllä julkaistua Canibus Status -singleä on tällä viikolla seurannut yksi jos toinenkin hyvä YouTube -maistiainen, ja levy löytyykin lähes kokonaan KPC-Recordsin kanavalta. Vierailijoina albumilla kuullaan Stepaa, Gettomasaa, Krisoa, Rekamia ja Lädeä.

Desaparecidosin paluu ja levy

Kun tammikuun alussa Coachellan lineup julkaistiin, iloitsin lähes eniten Desaparecidosin nimestä julisteessa. Niinpä Coachella-viikonloppujen ympärille keskittyvää paluukiertuetta ei voi pitää varsinaisena yllätyksenä. Uutta levyä sen sijaan voi, sillä Bright Eyesista tutun Conor Oberstin post-hardcore-sivuprojekti on ollut viime vuosien täsmäaktivoitumisia lukuunottamatta enemmän tai vähemmän tauolla ensihetkistään asti, ja bändin toistaiseksi ainoa pitkäsoitto Read Music/Speak Spanish on julkaistu 2002. JEE!

https://www.youtube.com/watch?v=dJuaNWZOkBw

Honningbarna – Opp de nye blanke

Vaikka viikko siiten hehkutinkin tällä viikolla Suomessa kiertäneen norjalaisen Honningbarnan Prinser av Sarajevo -sinkkua, on tällä viikolla ilmestynyt kolmas albumi pakko nostaa esiin vielä erikseen. Opp de nye blanke pursuilee Honningbarnalle tyypillisiä tarttuvia keikkaklassikoita ja nopeatempoisia punk-rykäisyjä kuuden alle kolmeminuuttisen biisin verran. Sen suurin vika onkin lähinnä sen kesto, 14 minuuttia, jonka perusteella albumistatuksenkin voinee kyseenalaistaa. Erinomainen punk-julkaisu joka tapauksessa. Kuuntele se Spotifysta.