Viikon tärkeimmät 4/15: Honningbarna, Björk, DJ Ibusal + Lobo jne.

Heheh, koska pian on tammikuun loppu, enkä oo tänä vuonna saanut vielä yhtään postausta pihalle, ajattelin startata pari uutta juttusarjaa, jotka helpottaa omaa postaustahtia ja sen ylläpitoa. Alan tästä eteenpäin listailla kerran viikossa viikon tärkeimmät musiikkijutut (omasta mielestäni luonnollisesti.)  Koska tämä starttaa kesken vuoden niin kerrotaan, että edellisen kolmen viikon aikana julkaistuista hommista kannattaa tsekata ainakin alkaneen vuoden toistaiseksi paras kotimainen julkaisu: Pimeyden Aika tihentyy (Spotify). Kasaan muuten tänäkin vuonna kaikki uudet lempparibiisit Spotify-soittolistaksi, ja tämän vuoden soittis onkin jo ihan kivalla mallilla. Tsekkaa täältä.

Ja sitten niihin tärkeimpiin.

Honningbarna – Prinser av Sarajevo

Jos näistä mun teksteistä ei oo tullut jo selväksi, niin Honningbarna on Norjan paras bändi. Ja ne vaan jatkaa tarttuvien biisien parissa. Prinser av Sarajevoa on soitettu keikoilla jo toista vuotta, ja sen julkaisua on jo ehdittykin odottaa kieli pitkällä. Biisiin tehty musavideo on kuvattu Afganistanin Kabulissa, ja se tuo esiin pommeista ja terrorista tunnetun maan eri näkökulmaa: mm. paikallisia skeittareita ja iloisia kasvoja. Ja hei, jos asut Tampereella, Oulussa, Joensuussa tai Jyväskylässä niin pidä huoli, että menet katsomaan Honningbarnaa alkavalla viikolla, kun kundit vetävät  minirundin Suomessa keskiviikosta lauantaihin. Honningbarna on yksi parhaista live-yhtyeistä, joihin olen ikinä törmännyt. Takaan, että meininki keikoilla tulee olemaan railakas, vaarallinen ja hikinen. Lisätiedot esim. täältä.

Pari ulkomaista kovaa levyä

Belle and Sebastianin uusi Girls in The Peacetime Want to Dance on luultavasti ensimmäinen bellesebualbumi, josta olen innoissani. B&S on aina tuntunut mulle vähän tylsältä ja ärsyttävältä (joitain yksittäisiä biisejä lukuunottamatta), mutta uutuusalbumi soundaa korvaani monipuoliselta ja tarttuvalta. Kovia sävellyksiä, sopivan rohkeaa uudistumista ja hyviä lyriikoita. Kuuntele levy Spotifysta.

Björk kertoi hiljattain julkaisevansa uuden Vulnicura-albuminsa parin kuukauden päästä, mutta eipä mennyt aikaakaan, kun se oli jo vuotanut nettiin. Aikainen vuoto johti siihen, että levy pistettiinkin pihalle saman tien, jo tällä viikolla. Sen tuotannosta vastaa viime vuonna ylistystä kerännyt tuottajavirtuoosi Arca sekä yhtälailla kiinnostavaa soundia pitkään tehnyt The Haxan Cloak. Levy nappasikin heti mm. Pitchforkilta Best New Music -leiman ja lukuisat arviot ovat hehkuttaneet sitä Björkin aikuisimmaksi, henkilökohtaisimmaksi ja parhaaksi levyksi jopa ikinä. Itse en ole valmis vielä tähän ylistyskuoroon yhtymään, mutta levyn soundi on kieltämättä erittäin onnistunut, kaunis ja vangitseva.

Viime vuonna Flow’ssa Suomen ensiesiintymisensä tehnyt Joey Badass julkaisi niin ikään debyyttistudioalbuminsa tällä viikolla, 20-vuotissyntymäpäivänään tiistaina. Eräs frendini ylisti B4.DA.$$-albumin jo paremmaksi kuin yksikään viime vuonna julkaistu räppilevy, mihin en kyllä pysty yhtymään, mutta Badass kuitenkin lunastaa valtavaksi kasvaneet odotukset suurissa määrin. Ei tästä nuorukaisesta ole turhaan povattu tulevaisuuden jättistarbaa. Kuuntele B4.DA.$$ Spotifysta.

Pari kovaa ulkomaista biisiä

Marraskuussa fanikiertueellaan uusia biisejä testaillut Mew julkaisi myös ensimmäisen singlen tulevalta +- -albumiltaan viikon alussa. Satellitesia tosin on soitettu keikoilla jo pitkään, mutta studioversio pääsi silti yllättämään hyvyydellään. Ennen Tavastian keikkaa olin tavallaan jo luovuttanut koko yhtyeen suhteen ja pitänyt sitä jonkin verran nostalgisena bändinä, joka ei enää kykenisi tekemään minua kiinnostavaa musiikkia, mutta kuinka väärässä olinkaan. Satellites on taattu Mew-biisi, joka on vielä kohtuullisen turvallinen ensisingle (verrattuna muihin uusiin biiseihin), mutta samalla kiinnostavampi kuin yksikään edellisen levyn kappaleista.

Uusi tärkeä biisi putkahti ulos myös Modest Mouselta. Coyotes on toinen single tulevalta Strangers to Ourselves -albumilta, joka julkaistaan maaliskuun alussa. Huikean koukuttavan ensisingle Lampshades on Fire-rallattelun jälkeen Coyotes kuulostaa mukavan rauhalliselta ja silti eeppiseltä biisiltä, joka niin ikään nostattaa odotuksia kuudennelle albumille. Vaikka MM ei sekään ole koskaan suosikkibändeihini kuulunut, en malttaisi nyt ollenkaan odotella vielä reilua kuukautta.

DJ Ibusal + Lobo – Olympos

Paljon ulkomaista, mutta mahtuu joukkoon jotain kovaa kotimaistakin. Perjantaina julkaistiin syksyllä hehkuttamani Jetset Hilife -sinkun julkaisseiden DJ Ibusalin + Lobon Olympos. Jetset Hilifen asettama rima oli niin järjettömän korkealla, ettei loput julkaisusta yllä samalle tasolle, mutta hyvästä kamasta voidaan silti puhua. Esim. Tanssii susien kanssa, Khyä ja Hullu hullu maailma ovat nekin päätyneet kovaan tehorotaatioon. Perjantaina tuli todistettua myös live-meiningit Gasellien keikalla (Jetset Hilife + Khyä), ja nyt ei voi kuin suositella Kuudennen linjan levynjulkkarikeikkaa Haamun kanssa 7. helmikuuta. Harmittaa, etten itse pääse mestoille, koska suuntaan Suomen Meksikoon Tampereelle Valoa Festivalille, vaikka hyvä meno sielläkin varmasti on. Kuuntele Olympos Spotifysta.

Flow Festivalin uudet kiinnitykset

Tiistain puheenaihe numero yksi: Beck tulee ensimmäistä kertaa Suomeen. Tästä syystä  en oo tällä viikolla paljoa muuta kuunnellutkaan. Lisäksi festarille kiinnitettiin yllä hehkuttamani Belle and Sebastian, sekä jokunen vuosi sitten kertaalleen Flow-yleisön jo hurmannut viime vuoden menestyjä The War on Drugs. Koko festivaalin ohjelma näyttää jo nyt siltä, että tästä saattaa tulla paras Flow koskaan. (DISCLAIMER: Tässä kohtaa lienee varmaan korrektia sanoa, että aloitin vuoden alussa työt Flow Festivalin yhteisömanagerina. Tästä blogista ei kyllä ole tulossa mitään Flow-mainoskanavaa, mutta luonnollisesti varmaan tänne peilautuu hommat, joista olen töissäkin innoissani. Vaikka nykyään olenkin heidän palkkalistoillaan, aion jatkaa täällä Flow’n fanitusta niin kuin ennenkin.)

Meow The Jewels -teaser

El-P:n Instagramiin ilmestyi pari päivää sitten ensimmäiset teaserit Run The Jewelsin kissaversiosta ja kommentti oh my god what am I doing with my life.  Pelkästään näiden klippien perusteella uskon, että luvassa on levy, jota todellakin kannattaa odottaa :D Huono puoli tosin on se, että toi maukunabiitti soi jo nyt tosi tukevasti päässä, ja se aiheuttaa lievästi absurdin olon. Pidetään peukut pystyssä, että Run The Jewels vetää elokuussa myös Flow-keikallaan kissabiisejä.

http://instagram.com/p/yOJ7VYtrEw

Over and out, palataan näissä merkeissä ensi viikolla.