Videopläjäys: Milla Rumi, Sima, Roope Salminen & Koirat

Vaikka perjantain odotus onkin jokaviikkoinen perinne, tällä viikolla suorastaan kutkutti, sillä kiinnostavat bändit olivat kiusailleet pitkin edellisiä viikkoja tulevilla uusilla singleillään. Sattumalta tälle päivälle kasaantui todella monta uutta sinkkujulkaisua artisteilta, joiden kehitystä olen seurannut suurella mielenkiinnolla. Tässä postauksessa esittelen bändejä, joiden kohdalla odotukset eivät olleet liian suuria. Tänään julkaistujenkin biisien perusteella jokainen näistä ansaitsisi pääsynsä syyskuun lopulla julkaistavalle Tulevaisuuden tusina 2015 -listalle.  Ja näiden jälkeen omien valintojen tekeminen tuntuu entistä vaikeammalta…

Milla Rumi – Ilot, halut ja valheet

Milla Rumi ei ole toistaiseksi julkaissut yhtään biisiä, josta en olisi pitänyt, eikä tämäkään ole poikkeus. Ilot, halut ja valheet on Millan neljäs single, ja enteilee lokakuun alussa julkaistavaa samannimistä ensimmäistä pitkäsoittoa. Biisi on edeltäjiinsä verrattuna melankolisempi ja seesteisempi, mutta yksinkertaisuudessaan äärimmäisen koukuttava, jota simppeli musavideo korostaa hienosti. Video on muuten Antti Asplundin blogin mukaan tehty 80 sentin budjetilla, ja nekin rahat menivät puisiin pyykkipoikiin, jotka videolla vilahtavat. Enpä heti muista, milloin viimeksi olisin ollut yhtä innostunut suomalaisesta naislaulajasta kuin nyt Millasta ja Vestasta.

Sima – Tää on rakkautta (feat. Neon 2)

Vaikka ihastuinkin ensikuulemalta Siman Tanssilattialla-biisiin, en voinut olla olematta skeptinen duon jatkosta luettuani hittibiisin olleen ”darraläppä”. Näin ollen vähän jännitti, oliko edellinen napakymppi vahinko vai onnistuisiko Sima tekemään lisää hyviä bailubiisejä. Nyt voin huokaista helpotuksesta, sillä Tää on rakkautta on yhtä tarttuva pop-biisi kuin edeltäjänsä. Tarinassa tosin ei olla menty eteenpäin, sillä flirtti tyttöjen kanssa on edelleen biisin kantava teema, mutta sentään Klubin tanssilattialta on siirrytty karaoke-baarin mikin varteen. Viittaukset Neon 2:n takavuosien hitteihin ja Jussi Rainion vierailu biisissä tuskin on sattumaa, sillä saman levy-yhtiön hoivissa menestynyt bändi tekee paluun ensi viikolla alkavassa YLEn We Want More -ohjelmassa. Musiikkivideosta vastaa niin ikään turkulainen Stone Films.

Roope Salminen & Koirat – Biisonit

Keikkapaikat kerta toisensa jälkeen hiestä märäksi muuttanut hip hop-cover-ryhmä julkaisi viimein ensimmäisen oman biisinsä. Yhtye on tullut tutuksi veivaamalla räppicovereita laidasta laitaan, ja bändiltä onkin taipunut livenä mallikelpoisesti mm. Jay Z, RATM, Bomfunk MC’s, Macklemore ja Kanye West. Ensimmäistä itse tehtyä singleä odottaessa saattoi sen arvata olevan hyvällä energialla vedettyä svengaavaa räppiä.

Ja sitähän sieltä sitten tulikin. Vaikka biisi onkin lopulta kohtuullisen geneeristä suomalaista radioräppiä, löytyy siltä omat valttikorttinsakin. Biisoneita on maustettu juuri sopivasti juustolla, vanhaa koululla, hyvällä fiiliksellä, Amerikalla ja auringolla. Erityispeukku c-osalle kokonaisuudessaan sekä lopun looppaavalle huilulle. Musavideolta puolestaan voi bongailla tuttuja naamoja.

PS. Näemmä edellinen videopläjäys jäi lopulta julkaisematta, mutta siinä olisi ollut mm. Gettomasan ja Ruubenin Älä fronttaa, jossa on vierailemassa myös Are. Tsekkaa loistava jatko Vellamo LP:lle täältä.