Videopläjäys: Klaxons, Tearjerker, Khid x RPK, Kube, Miguel

Vaikka tällasia viikottaisia koonteja harrastavat Slow Show ja 1000 Sparks -blogit, ei näitä viittä kappaletta ole vielä Rosvoissa esitelty. Niinpä teen pitkästä aikaa tällaisen biisikokoelmapostauksen viime päivien parhaista uutuusvideoista ja biiseistä. Musatyylit on just niin sekalaisia kuin mun musamieltymykset yleensäkin, sillä tänään liikutaan mm. dream popista suomiräppiin ja juustoballadeihin.

Klaxonsin kolmas albumi Love Frequency julkaistaan ensi viikon perjantaina. Vuoden alkupuoliskolla siltä on ilmestynyt jo viisi maistiaista: eurodancelta ja Gorgon City -mashupilta kuulostanut There Is No Other Time, perinteisempää Klaxonsia edustanut ja tähän mennessä paras uusi biisi Children of The Sun, tylsähkö Atom to Atom, The Chemical Brothersin Tom Rowlandsin remixaama nimiraita sekä alta löytyvä kuukausi sitten lohkaistu Show Me A Miracle, johon on nyt tehty myös video. Ihan kova raita, joka jälleen nostaa kovat odotukset ensi perjantaille. Video on yhdistelmä 2007-nu-rave-Klaxonsia, retrofuturismia ja Tumblria, eli eeppisissä sfääreissä leijaillaan:

Aiemmin kaksi kokopitkää julkaisseen torontolaisbändi Tearjerkerin uusi musavideo You Can on lohkaisu toukokuussa julkaistulta Hiding EP:ltä. Musavideo on genrelleen (dream pop / shoegaze / chillwave) tyypillinen tylsähkö nostalgiapläjäys, mutta itse biisi toimii juuri niin hyvin kuin nätit tunnelmointibiisit vain ikinä voivat.

Viime kuussa ilmestynyt Khid x RPK -albumi on pysynyt allekirjoittaneella tasaisessa soitossa sen julkaisupäivästä asti. Olen rehellisesti ihmetellyt haipin laimeutta DJ Kridlokkin Mutsin jälkeen, sillä Ei yltää ihan samoille leveleille kuin parin kuukauden takainen megaisan palvonnan kohdannut hittilevy. Niinpä oon miettinyt itsestäänselvyytenä pitämääni asiaa, että KAI TE OOTTE KAIKKI TAJUNNEET, ETTÄ EI ON DJ KRIDLOKKIN JA ROOPE K:N LEVY? Itse toivoin Roope K:n olevan tasavertaisesti äänessä Ei:llä, mutta niin ei käynyt, ja näillä mennään. Khidin läpät on ihan samaa tavaraa kuin vaikkapa Mutsilla. Ei siis mitään uutta sillä saralla, mutta RPK:n soundi toimii hyvin yhteen Khidin kanssa. Alla tänään ilmestynyt video Horus-biisiin. Tämä on kuitenkin ehkä mun lempiraita kyseiseltä levyltä.

Toinen tänä keväänä ilmestynyt ja paljon soitossa viihtynyt levy on Kuben Flow, josta mulla on lopulta hyvin ristiriitaiset fiilikset. Siinä on aivan kullinkovia biittejä, mutta riimit ei valitettavasti ole ihan niin teräviä kuin olisin toivonut. Esimerkiksi Mist sä dikkaat -biisi  summaa aika hyvin koko levyn. Sen Fatboy Slimiltä napattu Right here, right now -sample toimii aivan saatanan hyvin, ja koko biitti on muutenkin parhaita, joita olen aikoihin kuullut. Sanomakin on ihan 5/5, mutta riimit tuntuu vähän laiskoilta, ja viimestään siinä kohtaa, kun Mari Johanna heittää versensä, en enää tiedä, pitäiskö itkeä vai nauraa. Flow’n biiseistä Jumanjikaan ei tosiaan kuulu lempiraitoihini, mutta siinäKIN on todella nätti Balansian video. Niin, ja edellä mainitun DJ Kridlokkin tekemä biitti, joka on kyllä sekin hävyttömän kova.

…Ja koska juustoa ei voi olla liikaa, pistetään loppuun vielä Miguelin viimeviikkoinen uutuusvideo. Biisi Simple Things julkaistiin alunperin HBO:n Girls-sarjan toisella soundtrackilla tämän vuoden helmikuussa. Se on taattua ihanan imelää Miguelia. Smoke with me baby. Lay with me baby. Laugh with me baby. I just want the simple things. I just want you. Look at me baby, I just want you. Juuh. Toimii.