Videopläjäys: Kasmir, Samat nimet, Vesta & Bye Mandu

Tervehdys te kaikki pienet, keskisuuret ja ginormous sized höpönassut! Tsiisus kun aika on kulunut nopeasti! Siis vastahan oli huhtikuu ja meikä ylisti oululaista Nuoret marttyyrit -bändiä (kannattaa muuten pyöräyttää poikien esikoislätty Spotifysta, mikäli on mennyt ohi!). Bloggaustauon päätyttyä ajattelin käydä pikaisesti muutaman kotimaisen uutuusvideon kimppuun, ja koska kiinnostavia kappaleita on tullut huhtikuusta

Ensimmäisenä tarkasteluvuoroon pääsee tämän vuoden freshein soulahtava poppari Kasmir, josta kirjoitinkin tuoreeltaan Vadelmaveneen lyriikkavideon ilmestyessä. The Voicen Kesähitti-skabankin voittanut supermahtava Vadelmavene on ollut itselleni selkeästi tämän kesän kovin kotimainen biisi, enkä todennäköisesti ole ainoa!

Eilen julkaistu toinen sinkku Wowwowwow on saanut tänään seurakseen kesäisen musiikkivideon. Hienoa, romantillista ja utuista videota katsellessa herää kuitenkin yksi kysymys: Miksi tolla jätkällä on KIRVES? Oli miten oli, kyllä mun sydän menee wowwowwow, kun mä kuuntelen tätä biisiä. Ja kyllä toi kundikin on aika hunk, vaikka se onkin potentiaalinen Dexter. No homo.

Aiemmin nimellä Julius Karlsson ja Samat nimet tunnettu Samat nimet jatkaa kunniakkaasti Rapu Recordsin laadukasta julkaisutyötä. Jo muutaman vuoden hienoisessa nosteessa ollut Samat nimet kierrättää soppakattilassaan mausteita vanhasta iskelmästä, rautalangasta ja folkista. Ensilohkaisu Hulttioina on viehättävä ja kaihoisa kappale, jonka tahtiin tekisi mieli nostella jalkaa lavatansseissa sen tajuttoman nätin pisamanaamaisen naapurin tytön kanssa, joka ei edes tajua kuinka kaunis se oikein onkaan siinä ihanassa punaisessa kellohameessaan ja se vehnän värinen tukka suloisesti palmikoi… okei, nyt saatan eksyä snadisti aiheesta. Todella vahva suositus kuitenkin kaikille Jaakko Laitinen & Väärä raha ja Muuan mies -diggareille.

Vesta on yhtä kuin… niin oikeastaan en tiedä aivan hirveästi Vestasta. Tietäisikö joku muu? Ilmeisesti Turun suunnilta Helsingistä kotoisin oleva parikymppinen singer-songwriter Vesta on Varjo-nimisellä ensijulkaisullaan silti nostettu jo sekä YleX:n Viikon kellaribändiksi että Radio Helsingin Viikon demoksi. Montaasimainen musiikkivideo tuo mieleen Lana Del Rayn ja ehkä jonkinlaista samanlaista haavoittuvaa haaveilua on itse kappaleellakin kuultavissa. Ehkä silti kuvailisin Vestaa pikemminkin sekoitukseksi Mirel Wagneria, Antti Autiota ja Milla Rumia. Hieno kappale – lisää tätä!

Viimeisimpänä joskaan ei vähäisimpänä on nostettava Bye Mandun uusi Southern Girl -musiikkivideo. Ne, jotka ovat seurailleet blogipostauksiani aiemminkin tietänevät tässä vaiheessa, että käsillä on sikäli harvinainen tilanne, sillä kirjoitan lähes ainoastaan kotimaisesta musiikista ja nimenomaan suomenkielisestä sellaisesta. Itse asiassa en ole varma olenko kirjoittanut kertaakaan aiemmin ei-suomenkielisestä musiikista? En muista. Anyways. Helsinkiläinen indierockbändi Bye Mandu herätti mielenkiintoni jo edellisellä niin ikään tyylikkäällä Slip Away -videolla, jonka voi tsekata täältä. Itselleni tulee yhtyeen soundista mieleen masentuneen The Crashin ja skandinaavistuneen Vampire Weekendin lehtolapsi. Mustavalkoinen ja aistikas luodolla kuvattu video kuvittaa hyvin kappaletta, joka on ollut itselläni tehosoitossa ilmestymisestään lähtien. Tyylikäs bändi, tyylikäs video ja varsinkin tyylikäs biisi. Äärimmäisen lupaava bändi, josta voi tulla vielä mitä vaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.