Tove Lo

Fiilistelin huomenna ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvan Tove Lo:n ensimmäistä singleä vuosi takaperin näin:

”Ruotsalaisen Tove Lon uutuusbiisi Habits kuulostaa niin paljon ruotsalaiselta popilta, ettei kotimaasta voi erehtyä. Sen sanat tekevät siitä samaan aikaan kiinnostavan, kornin ja taatun hitin. Ensimmäiset kolme riviä menevät näin: ”I eat my dinner in my bathtub / then I go to sex clubs / watching freaky people getting it on.” Paina play, jos haluat kuulla, miltä Ke$ha luultavasti kuulostaisi, jos hän olisi tukholmalainen.”

Presspictures Tove Lo 2013.
Alunperin omakustanteena julkaistun erosta kertovan Habitsin ilmestymisestä on nyt kulunut vuosi, ja 25-vuotiaalle laulaja-biisintekijä Tove Nilssonille on tässä ajassa tapahtunut paljon. Hän on sittemmin julkaissut myös pari muuta radiosoitosta nauttinutta hittiraitaa ja tehnyt diilin Universal Musicin kanssa. Tove Lon debyytti-EP Truth Serum näki päivänvalon aiemmin tässä kuussa, ja sen vinyyliversion julkaisi  Neon Gold.

Pop-koukkuja tursuilevan elektropop-EP:n paketti on yhtenäinen, ja kuulostaa ammattitaidolla tehdyltä, mikä toki ei tule yllätyksenä, kun artisti itsekin on tehnyt musiikkia mm. Icona Popille ja Girls Aloudille. Tällä kertaa Tove on kuitenkin kirjoittanut omasta elämästään itselleen. Biisit kertovat kansantajuisesti suurista tunteista – ja niiden hukuttamisesta juhlimalla.

Nuoren naisen on helppo samastua sanoihin, ja tuntuu että Tove lurittelee samalle yleisölle kuin esim. suomalainen Sanni. Sanojen lisäksi kappaleet tuovat mieleen esim. maanaiset Robynin, Lykke Lin ja Icona Popin. Toisaalta suoraviivainen ja dynaaminen pop voisi mennä läpi mainiosti vaikka Katy Perryn materiaalina. EP:n päättää Hippie Sabotagen Stay High-remix Habits-hitistä, joka tuntuu miltei alkuperäistä paremmalta. Hienoa työstöä raidalle, jonka olin ehtinyt kuunnella jo miltei puhki:

Tove Lo esiintyy Tavastialla huomenna tiistaina 25.3.2014, ja suosittelen vahvasti naikkosen tsekkaamista näissä olosuhteissa, sillä Tove tekee niin laskelmoidun täydellistä pop-musiikkia, että Tavastia tulee käymään jossain kohtaa liian pieneksi areenaksi. Rosvot jakoivat eilen lippuja keikalle yhteistyössä Live Nationin kanssa, mutta jos onni ei osunut kohdalle, pilettejä voi ostaa ennakkoon Tiketistä . Keikalla Tovea lämppää kotimainen Kasmir.
Presspictures Tove Lo 2013.