Yournalist, Pintandwefall ja Suomen Karvapääkuninkaat 1968 (+Tavastia-kilpailu)

Tervehdys mussukat! Niin se vain tuli sekin päivä, kun meikäläinen bloggaa omasta bändistään All Earsiin. Onpa hämmentävä fiilis! Mutta tällä kertaa asiaan on luonnollinen syy, sillä bändini Suomen Karvapääkuninkaat 1968 soittaa ensimmäistä kertaa legendaarisella Tavastialla! Erityislaatuisessa illassa on mukana myös kaksi aivan huippuhienoa bändiä eli Pintandwefall ja Yournalist. Rosvoilla on etuoikeus olla jakamassa peräti kolme avecillista sisäänpääsyä ensi keskiviikkona (26.2.2014) järjestettävälle keikalle. Osallistumisohjeet löytyvät postauksen alaosasta.

tavastia_02_01Yournalist

Yournalist on mitä todennäköisimmin illan odotetuin bändi, sillä kyseessähän on juuri uuden mainion kakkosalbuminsa Plays Jazz -levyjulkaisukeikkaa viettävä turkulainen popkummajainen. Bändin oman Drink Tonight Recordsin kautta päivänvalonsa näkevä lärpäke on ehtinyt kerätä jo suitsutusta osakseen, ja onpa Rosvojen Jukkakin Weneverstoodachance-blogissaan levyn noteerannut. Myös Slow Shown Juhani piti alla olevasta Prepaid-kappaleesta. Lue Juhanin mietteet biisistä täältä.

Facebook
Soundcloud
Kotisivut

Pintandwefall

Pintandwefall on illan kahteen muuhun yhtyeeseen verraten laskettavissa jo veteraanisarjaan. Bändin zorronaamioihin, kaaokseen ja hersyviin välispiikkeihin nojaava liveshow on myös kokemisen arvoinen. Rosvojen Jukka kuvaili viime vuonna ilmestynyttä bändin neljättä Be My Baby -albumia seuraavin sanankääntein: ”Be My Baby on Pintandwefallin paras albumi. (—) Kokonaisuus pysyy tästä huolimatta erinomaisesti kasassa ja lopputuloksena on erittäin omaperäinen, mielenkiintoinen ja no, törkeän hyvä synapop-levy.”

Facebook
Soundcloud
Kotisivut

Suomen Karvapääkuninkaat 1968

Suomen Karvapääkuninkaat 1968 on eittämättä kolmikon tuntemattomin poppoo. Nelihenkinen vuonna 2011 perustettu helsinkiläisbändi on julkaissut toistaiseksi vain yhden singlen (Selkä kohti maailmaa, 2012), mutta yhtye on noteerattu jo Rumbassa sekä Soundissa. Bändi solmi kesällä 2013 keikkamyyntisopimuksen Stupido Bookingin kanssa.

Alla oleva Iholla-kappaleen demoversio on kuultavissa nyt rajoitetun ajan bändin Soundcloud-sivulta.

Facebook 
Soundcloud
Kotisivut

Kilpailu

Kommentoi tähän tekstiin muutamalla lauseella, millainen oli oma ensimmäinen kertasi Tavastialla, ja voit voittaa sisäänpääsyn itsellesi ja kaverillesi ensimmäisellä Suomen Karvapääkuninkaat 1968 -bändin (+Pintandwefall, Yournalist) Tavastian keikalle (26.2.2014, K-18). Kolme parasta vastausta palkitaan! Muista jättää kommenttikenttään sähköpostiosoitteesi, jotta saamme yhteyden voiton osuessa kohdallesi. Sähköpostiosoite ei näy muille, ja sitä tullaan käyttämään ainoastaan voittajalle ilmoittamiseen. Kilpailu päättyy maanantaina (24.2.2014) klo 21.00.

Kilpailu on päättynyt! Kiitos hyvistä vastauksista!

10 kommenttia kirjoitukseen Yournalist, Pintandwefall ja Suomen Karvapääkuninkaat 1968 (+Tavastia-kilpailu)

 1. Roosa kommentoi:

  En ole vielä kertaakaan käynyt Tavastialla. Tämä olisi siis ehdottomasti paras mahdollinen eka kerta!

 2. -a- kommentoi:

  Mun eka kerta Tavastialla oli Maija Vilkkumaan keikalla. Vilkkumaalta oli silloin tullut Pitkä Ihana Leikki albumi ja Satumaa-Tango oli kaikkialla. Vuosi oli ehkä 2000.

 3. Sofia kommentoi:

  Olin ekan kerran tavastialla viikko umpisuolileikkauksen jälkeen katsomassa PMMP:tä. Tikit ei revennyt, vaikka meno oli kova.

 4. Aino-Maria kommentoi:

  Olin ekaa kertaa Tavastialla 14-vuotiaana. Ikäni takia en päässyt katsomaan lempibändini Mando Diaon keikkaa, mutta reippaana tyttönä pommitin bändiä sähköposteilla, ja pari viikkoa ennen keikkaa sopersin kesken matikantunnin hämmentyneenä ruotsia kiertuemanagerille. Puhelun lopputuloksena oli, että pääsen tapaamaan Mandoa Diaon ennen keikkaa! Ja saan vielä ottaa kaverinkin mukaan. Hyvä että muistin syödä, kun olin niin innoissani tapaamisesta. Sydämeni tykyttäessä ihan satasella kävelin Tavastian käytävää pitkin, niin jännittyneenä että mietin pitäisikö vain kääntyä ympäri ja paeta. Tunnistin shakkiruutulattian kuvista ja nähdessäni bändin istumassa pöydissä olin ihan myyty. Ja punasteleva. Onneksi en kuitenkaan paennut! Jutustelimme hyvän tovin ja sain muistoksi plekuja ja nimmaroidun julisteen, sekä tietysti kuvia! Elin täysin euforisessa tilassa varmaankin seuraavat puoli vuotta. Sen verran hyvin ja lämmöllä on tapahtuma jäänyt mieleen, että juliste roikkuu edelleen seinällä.

 5. June June kommentoi:

  Hahaa, määki osallistun! :D

  En itseasiassa muista ekaa kertaani Tavastialla. Myöhään se oli, sen tiedän, koska Oulusta Helsinkiin tuli harvemmin lähdettyä muuta kuin jäähallikokoisten bändien keikoille. Eiku hei! Ensimmäinen kerta taisi olla Regina, joskus toisen tai kolmannen levyn aikaan. Silloisen poikkiksen kanssa oltiin levynjulkkareissa. Joo, niin se oli. Paikka oli täpösen täynnä enkä nähnyt mitään.

 6. Amelia kommentoi:

  Kerran (!) olen ollut Tavastialla Dead Prezin keikalla. Biiseistä en muista tuon taivallista, ainoastaan fiiliksen keikalla; oli luonnollisesti katossa. Porukka tanssi ja fiilisteli ihan täysillä. Ja kaikki tanssi vaan menemään. Erinomainen bändi, joka livenä vielä parempi!

 7. Tonto kommentoi:

  Mun eka Tavastian reissu oli Eläkeläisten keikka vuonna 2008 muistaakseni. Loppuunmyyty keikka, puolet yleisöä humppamadossa, vikan biisin lopussa urkujen koskettimesta päähän kun se lavalla väkivalloin tuhottiin, seuraavana päivänä infernaalinen olotila. Sen jälkee on kyllä tullut vierailtua usein, harvoin on pettäny.

 8. Benjamin kommentoi:

  Eka tavastiankeikka osui kohdalle verrattain myöhään, kun viime syksynä pääsin vihdoin todistamaan vuosien odottelun jälkeen Egotripin livenä 20-vuotiskiertueellaan. Etenkin Knipin tulkinnat on koskettaneet mua vuosien varrella suunnattomasti, ja olin todella pärinöissä että ensikokemus osui juuri tälle rundille jossa pojat soittivat erinomaisia sovituksiaan myös muille artisteille säveltämistään lyömättömän upeista kappaleista. Rumpalina oli myös mahtavaa olla todistamassa Sampon viimeisiä keikkoja bändin riveissä, onhan mies eittämättä yksi hienoimpia soittajia kotimaisen popmusiikin saralla.

  Tavastia oli lähes loppuunmyyty, ja ovensuusta kuikuillen joutui suuren osan keikasta kuikuilemaan kunnes viimeiset pari encorea päästiin hivuttautumaan eteen kun hätähousut lähtivät alta pois kohti narikkaa. Etenkin Posteljooni -kappaleen tulkinta moniäänisten stemmojen osuessa upeasti kohdalleen on jäänyt todella vahvasti mieleen, ja myös saundien puolesta Tavastia vaikutti hyvältä keikkapaikalta. Sen jälkeen on tullut käytyä kurkkimassa myös Sanni ja Tuomo livenä samassa mestassa, ja ahdasta on ollut joka kerta.

 9. Kuutti kommentoi:

  Elettiin huhtikuun puoliväliä vuonna 2009, kun itse seisoin ensimmäistä kertaa Tavastian jonossa.
  Muutamia kymmeniä kertoja tultiin kyselemään olisinko ollut halukas myymään lippuni hyvään hintaan. En myynyt. Eikä kaduta hetkeäkään, sillä kyseisellä lipulla oli pääsy loppuunmyytyyn rokkipyhättöön, jossa lavalla palloilivat Andy McCoy ja Michael Monroe yhdessä viimeistä kertaa. Hanoi Rocks oli tuolloin äärimmäisen timanttisessa terässä ja keikka olikin yksi parhaista koskaan missään kellään. Herkkiä hetkiä koettiin, kyyneleitä vuodatettiin, pompittiin, pyörittiin ja lopuksi halailtiin vieraiden ihmisten kanssa. Harmi, että ilta päättyi. Kulemma ihan perinteistä Tavastiaa, sanoivat.

 10. Suvi kommentoi:

  Elokuussa 2008 käväisin ekaa kertaa Tavastialla katsomassa PMMP:tä. Ekakertalaisina kaikki oli vähän uutta ja ne sisäovet kun olivat vielä kiinni, niin siinä vähän jänskättikin, että missähän se lava mahtaa olla. Eturiviin siinä päädyttiin rokkaamaan ja oli mahtava keikka! Siitä se jäikin sitten perinteeksi, kyseinen bändi veti keikan Tavastialla hamaan loppuun asti aina elokuussa. Joskus jopa kaksi ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.