Suomirap-musavideopläjäys: Haamu, Gettomasa sekä Ventovieras & LPJ

Joku voisi olla sitä mieltä, että kaksi tekstiä päivässä suomirapista riittää, mutta se joku en ole minä – ainakaan tänään. Tällä viikolla on nimittäin julkaistu muutakin kiinnostavaa kuin Paperi T:n eka soolosingle.

Haamu: Rushdie

Haamun eli Mika Kurvisen pari vuotta sitten julkaistu Aikaa kalliimpi (Meiän Musiikki) oli ihan hyvä albumi, mutta tiistaina musiikkivideon saattelemana maailmalle lähtenyt ensimmäinen maistiainen tammikuussa ilmestyvältä Puhallukselta vie Haamun uuteen ympäristöön. Biitistä vastannut Monsteri-Makke on ehkä täydellinen aisapari Haamulle, ja Rushdie antaakin odottaa suuria tulevalta. Jär-kyt-tä-vän kova biisi ja nätti video, joista ei vain tunnu saavan tarpeeksi.

Gettomasa: Kuulokkeet

Tänään julkaistu Gettomasan Kuulokkeet ”menee kaikille, jotka on korjannut niitten Kossien kosketushäiriön teipillä”. HEP! Vaikka en Porta Pro:ita enää ostaisikaan, biisistä voisi nostaa useammankin lainin, joka tuntuu niin tutulta. Esimerkiksi ”En ees huomaa ohikulkijoiden tuijotust välillä/ kun kävelen eteenpäin ja mä huidon mun käsiä/ Lähinnä nolottaa, mut se on vaan pieni mutka matkassa/ Alan taas jatkamaan, kun oon seuraavan nurkan takana” tai kertsin ”Mul on aina päässä mun kuulokkeet/ Joten jos sä puhut mulle, joudut toistella/ Hei sori voiks venaa et otan nää pois, sekka”  ovat vaan niiiiiin totta. Biisi ei ole lempparini tänään PME Recordsille kiinnitetyltä jyväskyläläiseltä freestyle rapin Suomen mestarilta, mutta se on hyväntuulinen, helppo ja kaikin puolin oiva biisi, jonka varmasti moni muukin tuntee omakseen.

Ventovieras & LPJ: Meilläpäin (feat. SLS)

Ventovieras & LPJ julkaisivat tänään debyyttialbuminsa, jolla vierailevat mm. Artsa, Shaka, A. Luoti sekä Meilläpäin-biisissä kuultava SLS. Suurin piirtein mitään muuta en sitten kaksikosta tiedäkään – muuta kuin että alla olevan biisin kuultuani nostin molemmat peukalot ilmaan. Hyvin rullaa ja väkevä on meininki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.