SPAIS-lehti: Spice Girls Hartwall Areenalla 26.5.1998

Dadadaa SPAIS-LEHTI suoraan maailman huipulta!
Dadadaa SPAIS-LEHTI suoraan Maailman huipulta!

Aiemmin tänä vuonna tein suuren löydön. Vuosikaudet mysteerisijainnissa viruneen laatikon kätköistä löytyi nimittäin vanhoja tuotoksiani, joiden joukossa makasi ehkä ensimmäinen tekemäni lehti. SPAIS-LEHTI on reilut 15 vuotta sitten rakkaudella Spice Girlseille omistamani 60-sivuinen fanzine. Se sisältää pääasiassa kirjotusvirheitä, hirveitä piirustuksia sekä älytöntä diipadaapaa Spaissareista, ja näille löpinöille on tullut silloin tällöin naureskeltua luonani kyläilleiden kavereiden kanssa. Toisaalta puolustuksekseni voin sanoa, että suuri osa tekstisisällöstä ei eroa juurikaan 15 vuotta sitten kioskeissa myynnissä olleista ”faktapitoisisista” fanilehdistä, jotka oli suunnattu suurta sukupolvikokemusta läpikäyneille tytöille. Paitsi tietenkin seuraavan uniikin keikka-arvion osalta, jonka säv. san. sovin Anna pakotti minut jakamaan tänne nähtyään fanituotteeni. Vaikka tiedämme, että tämä ei jäänyt viimeiseksi tekemäkseni musiikkilehdeksi, taitaa se silti olla edelleen eeppisin.

Palatkaamme siis ajassa taaksepäin päivään 26.5.1998 ja Spice Girlsin toiseen Helsingin-keikkaan, jonka jälkeen Geri jätti yhtyeen. Keikka-arvio 10-vuotiaalta fanitytöltä, olkaa hyvät! (Klikkaa aukeamia nähdäksesi ne suurempana.)

Faktaa SPAISSIEN  ensimmäisistä keikoista (huom. suomessa)
Faktaa SPAISSIEN ensimmäisistä keikoista (huom. suomessa)
spais-arvio1
Epäilen että settilistan olen kopioinut jostain. Lähdetietojen käyttöä en ole tuolloin hallinnut. Esiintymis_asu_kuvitus kuitenkin omasta päästä.

spais-arvio2

spais-arvio3
Vasen sivu: Keikailla oli mahtavaa ja upeata. + KAAVA MELIN(B) PAITAAN / Oikea sivu: Kuva ei ole oikeasti Helsingin-keikalta.
spais-arvio4
Ylös,alasylös,alas,ylös-pomppimista, sukkahousupukuja ja nännejä! Suukkoon on hyvä lopettaa arvio.

Tästä siis kirjoitin:

Bonuksena myös uutinen Gerin lähdöstä. Lieneeköhän faktat olleet ihan hallussa…?

SHOKKIUUTINEN: Kohu-Geri jätti SPAISSARIT! Rajut riidat: kenkkuilua, nyrkkitappelu ja possauttelua!
SHOKKIUUTINEN: Kohu-Geri jätti SPAISSARIT! Rajut riidat: kenkkuilua, nyrkkitappelu ja possauttelua!

Mikäänhän ei ole vuosien varrella kyllä muuttunut. Nimim. Fanitan vieläkin

Kirjoittaja on yhtä innoissaan keikasta vielä 15 vuotta myöhemmin.
Kirjoittaja on yhtä innoissaan keikasta vielä 15 vuotta myöhemmin.

PS. Vapauduin maanantaina työsuhteesta, jossa toimin juurikin yllä esiteltyjen taitojen hyödyntäjänä sivun- ja kuvanvalmistuksen ammatissa. Elikkäs täällä ois yks ammattilainen vapaana työmarkkinoilla… anyone? :-DD (Sen tuoreemman työnäytteen voi tsekata esim. täällä.)