Soittolistaviikko: Vikat hitaat

Vikat hitaat

Vieläkö muistat omat ekat hitaasi? Entä ne limudiskojen kiusalliset hetket, kun nopeaa tanssibiisiä seurasikin imelä hidas, ja ihmiset alkoivat vilkuilla ujosti ympärilleen? Osan rynnätessä vessaan tai karkkiostoksille jotkut uskaltautuivat pyörimään savukoneen puskeman savun keskelle. Monet nojailivat seiniin ja jotkut suuntasivat suoraan mielitiettynsä juttusille. Muutamat tanssivat tönkösti kädet ojennettuina hartioille, ja rohkeimmat työnsivät käpälänsä tanssikumppaninsa takataskuihin. Tämä soittolista on kaikille niille hetkille omistettu.

Sadan viimeisen hitaan soittis pitää sisällään Alwaysin, My Heart Will Go Onin ja I Don’t Want to Miss a Thingin lisäksi mielivaltaisempiakin valintoja. Seitsentuntisen slovariputken ensimmäinen puolisko kokoaa yhteen juuri näitä klassikoita, mutta toinen puolikas sisältää jotain aivan muuta. Osa näistä on juustoisia, mutta osan lyriikoilla ei ole mitään tekemistä lepertelyn kanssa. Kuten meikäläisen kokoamilla soittolistoilla yleensä, yhdistävä tekijä biiseille on lähinnä se, että mulla itselläni olisi pokkaa soittaa se discossa – tässä tapauksessa illan vikana kappaleena. Listan päättää Toton Africa, koska se vaan on paras biisi koskaan ja musta kaikkien iltojen pitäisi päättyä siihen.

All Ears: Vikat hitaat

Tältä soittolistalta varmasti puuttuu sekä nykyisiä että tulevia klassikoita. Mitkä olivat ja ovat omat lempihitaasi? Jakakaa ihmeessä kommenttikenttään vakavimmat puutokset niin saatan koota niistä tälle jatko-osan tai päivittää ne tähän mukaan. Saa myös kertoa muistoja. Mun ekat hitaat oli tokalla luokalla Tuhat yötä pojan kanssa, johon olin superihastunut. Se oli huippuhetki elämässäni.

Lopuksi tällainen kaino pyyntö: nykyään hitaita kuulee yöelämässä lähinnä viimeisenä biisinä kotiinlähdön merkiksi. Voisi kuitenkin olla toisinkin. Viime kesän Ilosaarirockissa Ravileirinnän extraohjelmaan kuului juustodisco, jossa pelkät ”viimeiset hitaat” kaikuivat viisi tuntia illassa. Tuntemattomat ja tutut ihmiset tanssivat lähekkäin pieniä hetkiä kerrallaan, ja välillä paripyöriminen keskeytyi, koska oli vain pakko laulaa kurkku suorana klassikoiden mukana. Se oli itselleni festareiden kohokohta, joten pliis, järkätkää joku juustodiscoja enemmän. Mä voin ilomielin tulla soitteleen näitä biisejä, tai saapua vaan vieraaksi pyörimään ympyrää.

9 kommenttia kirjoitukseen Soittolistaviikko: Vikat hitaat

 1. Anna Anna kommentoi:

  Hahaha, I will come to you. Peukku ja arvostus!

  1. Mira Shemeikka Mira Shemeikka kommentoi:

   Niin kova biisi, että tätä listaa tehdessä unohduin useasti kuunteleen sitä repeatilla.

 2. Juhani Juhani kommentoi:

  ’Always’ + ruutuflanellipaita = ysärin koululainen disessä.
  Priceless.

  1. Mira Shemeikka Mira Shemeikka kommentoi:

   Kuulostaa musta yhdistelmältä, joka vois yhtä hyvin tapahtua esim. Tavastian lauantaidiskossa tänään. Klassikot ei kuole koskaan!

 3. Joonas kommentoi:

  Kyllähän toi Glenn Medeiros oli sitä omaa ala-aste aikaa, niihin aikoihin, saattoi kyllä olla jo ylä-asteella, myös Raptorin Sukellus pumpuliin oli kova :)

  Olisin kuitenkin listalle laittanut vielä Foreignerin I Want To Know What Love Is’in.

  1. Mira Shemeikka Mira Shemeikka kommentoi:

   Kylhän toi I Want To Know What Love Is siel onkin! Varmaan joku vanhempi klassikko jäänyt laittamatta, mut toi se ei ollut :D

   1. Joonas kommentoi:

    Whaat? Mä katoin ne järjestyksessä ja vaihdoin vielä artistit aakkosjärjestykseenkin enkä vaan nähny! :D

 4. Visa Visa kommentoi:

  Pictures of You! Sen diskon vikoille hitaille mäkin haluan. Suuri osa noista oli mukana yhden tosi viileen dj:n ala-astediskoissa nauhan katkeamiseen asti pyörineellä, mielikuvituksekkaasti nimetyllä ”Hitaat” -c-kasetilla. Lisänä vielä Richard Marx, Scorpions, Skid Row, Sting ja Suurlähettiläät. Huh.

 5. Antti kommentoi:

  Kiva soittolista! keskeisimmät ikiklassikot löytyvät, mutta myös muut vuosikymmenet ovat huomioitu kuin -80. Jos lukumäärä 100 ei ole mikään maaginen kokonaisuus, laajentaa voisi esim. näillä (minkä myötä joskus tuli otettua tuntumaa hitaisiin biiseihin) tai sitten tehdä nykymaailman tyyliin Special Edition. Laajennettaessa voisi ottaa huomioon, jos lisää kovin jotain vuosikymmentä, niin vastapainoksi ehkä löytyy vanhempia / uudempia.

  Kitaro / Caravansary (laulettu versio) – Kuka lienee laulava artisti ?
  Johnny Logan / Hold Me Now
  Scorpions / Still Loving You

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.