Soittolistaviikko: Nuoruusvuodet

Nuoruusvuodet

Ah, nuoruus. Se kaikki varhaispuberteetin angsti  ja epätoivoiset tuhoontuomitut ihastumiset. Kaikki ne suuret tunteet, koulun discojen kärsimätön odottelu, päiväkirjaan raapustelu, haaveilu ja oman elämän merkityksellisyyden metsästäminen. Se mieletön tunne, kun ensimmäistä kertaa pitää tyttöä kädestä! HUIKEA! HENKEÄSALPAAVA! USKOMATTOMAN SUPERMIELETÖN SEKSIVAU!

Yksi kaikkein suurimmista ja kauneimmista angstausbändeistäni oli vuosina 1996-2006 toiminut Tyrävyö. Varsinkin yhtyeen ensialbumi Helminauha (1999) oli äärimmäisen kovassa kulutuksessa ja oli hyvinkin todennäköisesti toinen ikinä omistamani albumi; ensimmäinen oli TIETENKIN Ricky Martinin vuoden 1998 Vuelve-mestariteos. Jotakin minusta kertoo varmaan se, että tykkään kuunnella molempia levyjä edelleen vähintään pari kertaa vuodessa.

https://www.youtube.com/watch?v=bMwrzeTwGBE

Useimmiten kuitenkin huomasin lääkitseväni pettymyksiäni ja turhautumistani ajanmukaisen musiikin avulla. Kyllä, nyt puhutaan nu-metallista. Muistan edelleenkin eläväisesti 500 markkaa maksaneen radiomankkani, jolla seurakunnan leirillä luukutettiin Limp Bizkitin Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water (2000) -levyä tai Papa Roachin Infestiä (2000). Kotona kuuntelin salaa Point Breakia ja fiilistelin Didoa.

Samaan tapaan eläväisesti muistan myös ensimmäiset oikeat treffini. Olin 13-vuotias yläasteelainen ja ajattelin kaikessa romanttisuudessani, että olisi intiimimpää viedä tyttö katsomaan Bio Cityn pieneen parikymmenpaikkaiseen leffateatteriin espanjalaista taide-elokuvaa kuin jotakin jenkkiromkomia Tennispalatsiin. Tunnelma olikin nimenomaan intiimi, sillä elokuva, jota menimme katsomaan oli Pedro Almodóvarin Puhu hänelle (2002). Muistatteko sen kohtauksen, kun se minipieni mies kipuaa sen jättimäisen alastoman naisen sisään alateitse? Minäkin muistan. Ehkä vieressäni istunut tyttökin muistaa.