Sallan ja Miron matka maailman ympäri

1070016_628535527157419_1179771049_n

Useimmat aiempia All Ears -blogikirjoittelujani seuranneet tietänevät minusta tässä vaiheessa ainakin yhden faktan. Se kuuluu kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavanlaisesti: minä rakastan suomenkielistä musiikkia!

Viime aikoina olen rakastanut erityisesti bändiä nimeltä Sallan ja Miron matka maailman ympäri. Parikymppisten helsinkiläisten Salla Hätisen (laulu, kantele) ja Miro Palokallion (soittimet, tuotanto, taustalaulu) vuonna 2011 perustama bändi on saavuttanut lyhyessä ajassa paljon: livekokoonpano koottiin ystävä- ja perhepiiristä ja levy-yhtiöksi valikoitui Suomen Musiikki. Yhtyeen ensisingle Älä tartu mun siipiini julkaistiin joulukuussa 2012 ja kesäkuussa 2013 seurasi kakkossingle Tarinoita.

Yhtyeen esittämä poppis on tarttuvaa, kepeää ja positiivista. Se on radioystävällistä ja välittömästi tutunkuuloista, mutta kriittisellä omaperäisyysfaktorilla bändi vetää ehdottomasti pisteet kotiin. Suuri syy tähän lienee bändin sävellyksistä, sanoituksista ja tuotannosta vastaava Miro, jolla on nuoresta iästään huolimatta ilmeisesti harvinaisen tarkka popvainu ja tarkka visio kokonaiskuvasta. Hienoa!

Kahdesta julkaistusta singlestä hieman pidemmän korren vetää mielestäni Tarinoita. Kyseisen kappaleen musavideon lopussa nähdään myös kahden naisen välinen suutelo. Mahtavaa! Partytime, excellent!

Yhtye kirjoittaa myös blogia, johon voit tutustua täällä.