Reptile Youth (+voita liput keikalle!)

Reptile Youth (kuva: Peter Kaaden)
Reptile Youth (kuva: Peter Kaaden)

Joitain vuosia sitten Tanskassa kohistiin. Jostain oli nimittän putkahtanut kahden hengen energinen tanssipunk-bändi pelastamaan tanskalaisen musiikin. Duo pisti keikkapaikat säpäleiksi hulluilla keikoillaan, ja kuuleman mukaan joku lähti aina keikkapaikoilta murtunein raajoin ja naama verisenä. Heiltä ei ollut tullut yhtään singleä vaan todistaakseen tätä mahtavuutta piti lähteä katsomaan keikkaa. Bändi oli nimeltään Reptile & Retard. Reilu pari vuotta sitten hype yltyi. Bändi oli vaihtanut nimensä ja julkaissut yhden singlen, joka oli parasta, mitä Tanskassa oltiin kuultu. Yhtye oltiin myös kiinnitetty Roskilde Festivalin pieniä tulokkaita esittelevälle Pavilion Jr-lavalle esiintymään. Tämä bändi on ensi viikolla Suomeen saapuva Reptile Youth. Vaan mitä on tapahtunut kahden vuoden aikana?

Ensimmäinen suurta hypeä aiheuttanut biisi kuulosti tältä:

Tanskalainen kirjeenvaihtajani osasi onnekseni täyttää tietämysaukkoni viimeisen parin vuoden kuulumisista. Reptile Youth julkaisi suuresti odotetun debyyttialbuminsa noin vuosi sitten, ja se otettiin vastaan hyvin – vaan pelastusta tanskalaiselle musiikille siitä ei tullut. Kriitikoiden arviot pyörivät kolmessa tai neljässä tähdessä, ja yleisön vastaanotto oli sama. Bändi sai paljon radiosoittoa, mutta suuria hittejä biiseistä ei tullut. Reptile Youth myös kohahdutti tekemällä musiikkivideon, joka bannattiin YouTubesta ja tanskalaisesta mediasta. Katsokaa alta, jos haluatte tietää miksi.

Reptile Youth on kuitenkin edelleen kiinnostavimpia live-bändejä Tanskan musiikkiskenessä, ja vetää 500 hengen keikkapaikat täyteen isommissa kaupungeissa. Sittemmin musabisneksessä heränneen kiinnostuksen vuoksi yhtye on keskittynyt breikkaamaan ulkomailla, ja Reptile Youth onkin kiertänyt maailmaa ahkerasti tänä vuonna. Ensi viikolla duo siis saapuu  Suomeen: perjantaina 20.9. Helsingin Bar Looseen ja lauantaina 21.9. Tampereen Klubille osana Monsters of Pop -festivaalia. (1000 Sparksin Jyri muuten kehoitti myös menemään bändin keikalle!)

Annan erityisen vahvan suosituksen tsekkaamiselle, jos hikiset ja rajut keikat kiinnostavat, tai jos The Rapture tai Veto ovat mielestäsi erinomaisia bändejä. Reptile Youth -debyytti sekä siitä tehty remix-levy löytyvät molemmat Spotifysta, ja myös niille lähtee täältä yläpeukku, vaikka arvioni levystä kohtaakin yleisen tanskalaisen linjan. Albumi on odotusteni vastaisesti tuotettu aavistuksen liian pehmeäksi, sillä odotin huomattavasti hiomattompaa soundia ja enemmän punkia. Se on kuitenkin ilahduttavan monipuolinen, ja edellä mainittujen bändien lisäksi siltä voi löytää myös Phoenixin, The Killersin ja Madonnan kaltaisia pop-vaikutteita.

KILPAILU!

Kommentoi tähän tekstiin, mikä on mielestäsi paras tanssittavaa indie rockia tekevä bändi, ja voit voittaa sisäänpääsyn itsellesi ja kaverillesi Reptile Youthin Bar Loosen keikalle (20.9.2013, K-18). Muista jättää sähköpostiosoitteesi, jotta saamme yhteyden voiton osuessa kohdallesi. Sähköpostiosoite ei näy muille, ja sitä tullaan käyttämään ainoastaan voittajalle ilmoittamiseen. Kilpailu päättyy keskiviikkona 18.9., ja voittajaan otetaan yhteyttä torstain 19.9. aikana.

Kilpailu on päättynyt.

Linkkejä:

Reptile Youth Facebookissa

Reptile Youthin kotisivut

Suomen keikkojen Facebook-tapahtuma