Pidä varas: Teksti-TV 666

Hoidetaan tämä heti pois alta: Teksti-TV 666 on bändin nimi, joka kiinnittää taatusti huomion, kun se alkaa vilkkua some-virroissa. Sinullakin on siitä jo mielipide, vaikka olisitkin kuullut sen juuri ensimmäistä kertaa. Teksti-TV 666 on ehkä paras bändin nimi koskaan – tai sitten aivan helvetin typerä läppä. …ja ennen kuin menet teksti-TV:n sivulle 666, kerrottakoon, ettei sieltä löydy mitään.

Nyt voimme keskittyä musiikkiin.

Viime kesänä perustettu yhtye julkaisi ensimmäisen biisinsä internetiin viime keskiviikkona. Piritorilta taivaaseen starttaa junnaavasti kasvavana äänijyränä, ja päätyy tempovaihdoksien ja kitarakorujen kautta jonnekin garage punkin perukoille. Tero Huotarin laulut kaikuvat monotonista post-punk -henkeä, mutta sanoitukset voisivat olla esimerkiksi Teemu Bergmanin kynästä. (Lyriikoista tosin voisi saada enemmänkin selvää.) Rosoista ja synkkää lopputulosta piristää French Filmsistäkin tutun Johannes Leppäsen avustavat vokaalit ja kitaratyöskentely, jotka tuovat äänimaailmaan juuri sopivassa suhteessa valoa. Lopulta korviin jää pyörimään biisi, joka on bändin nimeäkin kiinnostavampi uusi tuttavuus.

Kun viime viikolla kuulin ensibiisin ensimmäistä kertaa, se humahti heti kaaliin kuin nelostuoppi konsanaan. Niinpä vetäsin talvimaiharit jalkaan, otin metron Sörnäisiin ja painelin katsomaan Teksti-TV 666:n keikkaa Lepakkomieheen. Lyhyehköön settiin mahtui epätasaisia biisejä, joista 4/5 kuitenkin jäivät reippaasti plussan puolelle. Mieleenpainuvimmaksi yksittäiseksi vedoksi nousi Sä et tuu enää takaisin koskaan, jonka nimi ei tosin tuntunut olevan selvillä vielä bändin jäsenille itsellekään. Se kuitenkin erottui joukosta selkeästi helpoimmin lähestyttävänä kappaleena, joka jäi soimaan päähän vielä pitkään keikan jälkeen.

Teksti-TV 666 Lepakkomiehessä 22.1.2014 (Kuva: Hanna Toivonen, edit: Mira Shemeikka)
Teksti-TV 666 Lepakkomiehessä 22.1.2014 (Kuva: Hanna Toivonen, edit: Mira Shemeikka)

Yhden nettiin julkaistun biisin ja yhden keikan perusteella Teksti-TV 666 on raakaan tyyliinsä nähden yllättävänkin aurinkoista paahtoa, jonka voin nähdä uppoavan niin stoner-farkkuliiviväelle kuin Pitchfork-porukallekin. Yksi live-kokemus vakuutti minut siinä määrin, että vannoin meneväni seuraavallekin keikalle. Joudun syömään sanani, koska bändi soittaa kuudennen keikkansa jo tänä lauantaina. Mukana Bar Loosessa esiintyvät myös toiset All Ears-lempparit 23:23 ja Black Lizard, joten tälle tapahtumalle lähtee erittäin iso suositus!

Facebook: https://www.facebook.com/tekstitv666/
Soundcloud: https://soundcloud.com/teksti-tv-666