Pidä varas: Spigu

Hyvät naiset ja herrat, Spigu! Kuvakaappaus Herra Tarkastaja -videosta (Kuva: Jussi Rastas)
Hyvät naiset ja herrat, Spigu! Kuvakaappaus Herra Tarkastaja -videosta (Kuva: Jussi Rastas)

Jebou, rakkaat lukijamaiset ihmishahmokkeet. Oletteko jo kuulleet otsikonmukaisesta artistista? Ai ette? Älkööt olko huolissain, sillä tänään koittavi päivä, jona hänestä teille kerromma. Olé! Hurraa! Miälevigast!

Mystinen laulaja-lauluntekijä Spigu on helsinkiläisen muusikkokonkari Ville Linnan (Trio Yöjuoksijat, Kari Tapiiri & Luotijuna, Tixa & Zipacna.org ja Inner Cerkut) uusi ilmentymä. Yhtyeen kanssa nimellä Spigu & Kuristajat operoiva ryhmä  sisältänee (?) soittajia myös yhtyeistä kuten Plutonium 74, Aino Venna ja Antti Autio (hyviä bändejä muuten – kannattaa tutustua!).

Syy tähän postaukseen on Spigun Herra Tarkastaja -biisi, josta julkaistiin hiljattain näyttävä ja jäätävän tyylikäs musiikkivideo. Alun alkaen Crystal Chandeliers and Burgundy -nimellä tunnettu Jack Weleyn säveltämä kappale on käännösversio, joka yhdistelee vaivatta pehmeää countrya, takavuosien iskelmää, folkia ja pubirockia. Matkustamisesta ja matkamiehen elämästä kertova hituri tuo itselleni ensimmäisenä mieleen Kari Tapiirin ja Johnny Cashin. Ei paha. Erityismaininta kappaleen komeasta sähkökitaroinnista!

Herra Tarkastaja -kappale löytyy Rapu Recordsin julkaisemalta 7-tuumaiselta, jonka kääntöpuolella on yhtyeen oma tuotos, Valheita ja kuumetta. Spigun debyyttilevyn lisäksi Rapu Recordsilta on ensi vuoden aikana ulostautumassa ainakin Cold Pupu Saunan, Plutonium 74:n ja Annan blogauttaman Okko Nuotion levyt. Täällä niitä odotellaan jo innolla!

Facebookhttps://www.facebook.com/Spigu-Kuristajat/