Pidä varas: Nuoret marttyyrit

891692_643466215707385_6845668411796287508_o
DISCLAIMER: Tämä postaus on väkevässä tunnemyrskyssä laadittu ja sisältää voimakasta ylistystä.

Tervehdys hanipööt! Onko teille käynyt joskus niin, että olette törmänneet johonkin erityisen kiinnostavaan bändiin tai artistiin, josta ette ole halunneet kertoa kenellekään, koska ette ole halunneet jakaa rakkauttanne kyseiseen salaiseen ihastukseen? Ai on? Niin minullakin!

Viimeisimpänä näin on käynyt oululaisen Nuoret marttyyrit -bändin kanssa. Tällä kertaa voisi puhua myös totaalisesta sekoamisesta: bändin musiikin vuoksi keskeytyi nimittäin totaalisesti allekirjoittaneen työpäivä. Nuoret marttyyrit on myös toistaiseksi ainoa bändi, joka on näkymättömällä voimallaan pakottanut minut kirjoittamaan bändistä täysin suoriltaan ennakkoluulottomasti, suodattamattomasti ja intohimoisesti. Tätä postausta kirjoittaessani olen kuullut bändiltä kaksi kappaletta, jotka ovat olleet ylipäätänsä netissä kuultavissa kokonaisen – helvetti soikoon – tunnin! TÄTÄ ON ROCK’N’ROLL PERKELE!

Ensiksi on todettava, etten tiedä bändistä oikeastaan mitään. Levykauppa Äxän sivuilta näkee, että jonkinlainen Näkymätön kämmen -niminen levytys on tullut ulos vuonna 2012 ja bändin Facebook-sivut tietävät kertoa, että yhtyeeseen kuuluvat Taneli Toppari (laulu, kitara), Artturi Kivelä (rummut) ja Joonatan Hamari (basso).

Tiedän oikeastaan Nuorista marttyyreista vain sen, että bändi on tänään julkaissut äärimmäisen kovan Poika/Tunnusta -tuplasinkun tulevalta debyyttilevyltään.

Poika on sinkuista ripeämpi ja tuo kohkailullaan mieleen 22-Pistepirkon, Mushmouthed Talkin ja Eläimen. Alle kaksiminuuttinen rykäisy potkii välinpitämättömästi turpaan jättäen jälkeensä äärimmäisen rajun halun kuunnella kappale uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan.

Tunnusta on ilmavampi, pidempi ja huuruisempi kappale, joka kirvoittaa mielleyhtymiä Kauko Röyhkästä, Ristosta ja Kirkasta. Kyllä, Kirkasta. Ja nämä kaikki ovat kehuja. Hieno stoori, hyvää ja tyylikästä soittoa ja tarttuvia melodioita. Vanhankantaista ja modernia. Toimiva paketti!

Huh huh. Stydiä stuffia. Vuoden kiinnostavin suomeksi laulava rockbänditulokas? TOTTA VITUSSA.

Nuoret marttyyrit:
Facebook
Youtube
Soundcloud