Phantom & Noah Kin split 7″ (KILPAILU!)

Split

Aioin kirjoittaa Phantomin tuoreesta Voices-raidasta viikonloppuna, mutta laitoin suunnitelmat hetkeksi hyllylle, kun bongasin Antin huomioineen jo biisin Stop, Shake, Honey, Go:ssa. Sain kuitenkin hyvän syyn tarttua aiheeseen uudestaan, kun All Earsille ojennettiin Phantomin ja Noah Kinin MEGARAJOITETTUJA splittiseiskoja jaettavaksi. Tittidii! Näitä ei ihan mistä tahansa saakkaan! Ainakaan Suomesta. Tämän postauksen lopussa niitä on jaossa viisi kappaletta.

Phantom ja Noah Kin edustavat Suomea tänään Englannin Lontoossa Notting Hill Arts Clubilla järjestettävällä yhteiskeikallaan, jonka promoamista varten Music Finlandin ilmainen 7-tuumainen vinyylisingle on tehty. Splittiä jaetaan paitsi tänään keikkapaikalla myös valituissa levykaupoissa Briteissä. Siltä löytyy siis kaksi ennenjulkaisematonta ja uunituoretta raitaa kivenkovilta suomalaistulokkailta.

Split Phantom

Phantomista on All Earsissa jauhettu ennenkin. Uutta materiaalia on kuitenkin odoteltu kieli pitkällä tammikuussa julkaistun Kissesin jälkeen, ja Voices raottaa viimein verhoa ennen debyyttialbumia. Biisin tempo on hitusen tanssittavampi kuin edeltäjissään, mutta helpoksi popiksi Phantom ei vieläkään taivu. Voicesissa voi kuulla berliiniläisellä hylätyllä vakoilututka-asemalla äänitettyjä sämplejä, ja raita kulkikin aiemmin live-seteissä paikan mukaan Teufelsberginä. Ensimmäisistä versioista on kuitenkin tultu kauas, ja matkalla on tarttunut mukaan elementtejä, jotka tekevät tuoreimmasta maistiaisesta yhden tulevan albumin kiinnostavimmista raidoista.

Muitakin huippuhyviä biisejä on matkalla! Sain jokin aikaa sitten kunnian kuulla Phantomin lähes valmiin albumin kokonaisuudessaan, ja täytyy sanoa, että ensi vuonna julkaistava debyyttialbumi on U-P-E-A. Se ei ole sitä pelkästään Suomen mittakaavassa, vaan näkisin bändin markkinat erityisesti Briteissä ja Atlantin toisella puolen. Pientä tekemistä ennen julkaisua toki vielä löytyy, mutta Phantom  on selvästi löytänyt oman äänensä kuluneen vuoden aikana. Albumilta voi odottaa sekä suurta tunnetta että minimalistisempaa elektronista fiilistelyä. Tulevalla debyyttialbumilla vaikutti olevan sopivassa suhteessa sekä kunnianhimoista taiteellista energiaa että tarttuvia koukkuja, enkä malta odottaa, että se viimein saa julkaisupäivän, sillä haluaisin sen soittoon HETI. Etenkin syyssateen piiskaamaan iltaan se oli täydellinen soundtrack.

Split Noah

Takaisin aiheeseen.

Seiskan toisesta raidasta vastaa helsinkiläinen räppärilupaus Noah Kin, jonka brittimedia The Line of Best Fit valitsi Lontooseen esiintymään tämän vuoden Flow Festival -keikan perusteella. Samaisen keikan ansiosta esim. MTV District pöhisi nuorukaisen ympärillä ylistäen tätä ennakkoon seuraavaksi isoksi hip hop -jutuksi. Noah Kinin kolmas albumi Now You See on tuloillaan ensi vuoden alussa, ja Still Noah on alkupala siltä.

Lontoosta käsin tätä lukevat suuntaavat siis tänään Notting Hill Arts Clubille, eiks je? Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä. Suomessa Phantomia pääsee katsomaan jo tänä perjantaina Helsingin Ääniwallissa järjestettävässä 20 years of Entropy -tapahtumassa. Noah Kinin sen sijaan ilmoitettiin eilen lämppäilevän Earl Sweatshirtiä tämän maaliskuisella Helsingin-keikallaan.

KILPAILU

Mut mitä mieltä sä oot? Kumpi biiseistä iskee enemmän: Phantom vai Noah Kin? Kerro se tähän tekstiin kommentoimalla. Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan Noah Kinin ja Phantomin splittiseiskoja yhteensä viisi kappaletta. Muista jättää sähköpostiosoitteesi, jotta saamme yhteyden voiton osuessa kohdallesi. Sähköpostiosoite ei näy muille, ja sitä tullaan käyttämään ainoastaan voitosta ilmoittamiseen. Viimeinen kilpailupäivä on tämän viikon sunnuntai 24.11.2013, ja voittajiin otetaan yhteyttä heti ensi viikon alussa.