Paras Yung Lean -sovellus TOP 1

Mulla on ilmeisesti tapana tehdä kerran vuodessa joku sovellusesittely. Viime vuonna esittelin Drake-aiheisia mobiiliäppejä, koska… en edes oikein tiedä miksi. Kai se oli vaan tarpeeks huono läppä ja mua itseäni nauratti. Tänään jatkan samalla linjalla sen kunniaksi, että vauvanaamainen cloudrap-sensaatio Yung Lean esiintyy Tavastialla Sad Boysien kanssa. Erona edelliseen sovellussuositukseen on lähinnä se, että tällä kertaa olen oikeasti unohtanut VSCOcamit ynnä muut kuvankäsittelysovelluksina sen jälkeen, kun Leanified viimein pamahti AppStoreen. (Kyllä, tämäkin postaus syrjii ihmisiä, joilla ei ole iPhonea, sillä sovellusta ei ole toistaiseksi saatavilla muille alustoille kuin iOS:lle.)

Kuvankäsittelyyn tarkoitetun sovelluksen on tehnyt joukko kalifornialaisia Yung Lean -faneja, jotka fanittavat paitsi nuoren ruotsalaisräppärin musiikkia myös hänen visuaalista ilmettään. Olen seurannut äpin kehitystä Snapchatissa loppusyksystä asti – siitä lähtien kun @leanified tuli vastaan Instagramissa. Sovelluksen julkaisu myöhästyi lopulta usealla kuukaudella, mutta nyt se on viimein täällä ja parempana kuin oletin. Paskoja ja mukahauskoja add-duplicate-flip-rotate-tyyppisiä fotoeditoreita kauppaamassa lisämaksusta erilaisia paketteja löytyy sovelluskaupoista jo pilvin pimein. Leanified ei toistaiseksi kuitenkaan rahasta yhtään millään ja erilaisten ilmaisten  Yung Lean -aiheisten ”image packien” lisäksi siihen on upotettuna myös esimerkiksi kuvien tuonti omasta kamerasta sekä Googlen kuvahausta (!), ja mikä parasta: automaattisella, oikeasti hyvin toimivalla syväyksellä.

IMG_0817
Meitzi valmiina illan keikkaan (huom. kaikki fotoeditit meikän)
IMG_0684
Susan, meikä, zaragozalainen taide-entisöinti ja jotain muuta
IMG_0672
So sad, so emotional

Sovelluksen ideana on tehdä kuvistasi emotionaalisempia (express your emotions like never before!), eli käytännössä liittää omaan kuvaasi härö taustakuva, randomeja syvättyjä kuvia peilikuvana ja lopuksi töhriä koko homma emojeilla. Teknisesti paremmin voisi toimia omien kuvien automatisoimaton syväys, mutta kökkö pyyhekumi lienee ihan perusteltu väline kuvien yungleanifointiin,  sillä eihän tässä mitään realistista photoshoppausta haetakaan vaan interwebz-2001-taidetta. Vähemmän överimpiä juttujakin sillä toki pystyy tekemään ja vieläpä erittäin nopeasti.

Jos viime vuonna uhosin lisääväni Drake Shakella Draken kaikkiin kuviini ja lopulta unohdin sen, aion toden totta tänä vuonna raiskata Instagram-feedini Leanified-muokkauksilla. Anteeksi jo etukäteen.

Leanified AppStoressa

IMG_0815
Minä ja Laku Kyotossa
IMG_0756
Darraläjä Tampereella Valoa Festival -viikonloppuna

Edit pe 13.2.: tämä kuva lisätty, koska tää vaikuttaa virallisesti olevan huonon läpän viikko:
yungmikael