Paperi T – Sä jätät jäljen

Verinen huppari

Jos blogin statistiikkaa on uskominen, aihe nimeltään Paperi T eli Henri Pulkkinen kiinnostaa. Paperi T:n ensimmäisestä soolokeikasta kertonut blogipostaus nimittäin ponkaisi kuukaudessa koko vuoden luetuimpiin All Ears-teksteihin. Tekstistä on tullut myös henkilökohtaista kiitosta yöelämässä, mitä sitäkään ei liikaa tapahdu. Sanotaan siis vielä muutama sana, kun sanottavaa kuitenkin on.

Tänään siis julkaistiin ensimmäinen Paperi T:n soolosingle Sä jätät jäljen. Kuten jo aiemmin mainitsin, sanojen puolesta soolo-Papru tarjoilee hyvin henkilökohtaisenkuuloista rakkaus-/erolyriikkaa, mikä ei varmasti jää kuulematta keneltäkään tässä kappaleessa. Sä jätät jäljen kertoo eroamisesta, sen jälkeisistä katkerista tunteista, ja siitä, miten koko ympäröivä maailma muuttuu ja näyttäytyy. Näihin tuntemuksiin varmasti moni pystyy samastumaan. Paprun pop-lyriikka on kuitenkin edelleen niin tyhjentävää, että tunne menee perille myös niille, jotka eivät ole itse käyneet läpi mitään vastaavaa. Biisistä pystyy nauttimaan myös ilman, että takana on raskaita eroja.

Jos Sä jätät jäljen on lyyrisesti uudenlaista henkilökohtaista Paprua, eroaa biisi biitinkin puolesta siitä, mitä olisi odottanut kuultavan. Se taitaa olla se kappale, johon viittasin aiemmassa keikkatekstissä x-fileshenkisenä raitana. Femme En Fourrure-kaksikon tuottama kappale on kevyempi, klubimpi ja popimpi kuin vaikkapa RPK:n ja Khidin taustat, jollaisiin synkät lyriikat mielellään yhdistäisi. Myös nämä tuottajat ovat tehneet musiikkia sooloilevalle Paperi T:lle, ja ensimmäisellä keikalla juuri tämä biisi erosikin muista taustojensa puolesta – valoisampana ja popimpana kuin muut. Ehkä tästä syystä se on valittu myös ensimmäiseksi sinkuksi.

SPOILER ALERT: Seuraava kappale kannattaa skipata, jos ei halua lukea spoilereita vielä julkaisemattomista Paperi T:n riimeistä.

<spoiler>Fun fact: Kävin kolme viikkoa sitten katsomassa Ruger Haueria viimeisissä Kultabassokerhon Kuudennen linjan bileissä, missä lukuisten muiden räppäreiden tavoin Paperi T esitti biisin myös soolona. Se ei ollut tämä single. Tässä toisessa tulevassa kappaleessa pohditaan juuri näiden soolobiisien julkaisua – ja varmaan myös sitä, mikä tulee ensimmäiseksi sinkuksi: ”Kun soitin Pyhille näit laului, se oli skeptine / Kai jotai hittibiisei niiden joukost turhaan etti se / Mut mä en oo Teflonis, ja mä en oo teflonii / Ku tuntuu et riimit ei oo valmiit maailmaan, ne on keskosii / Mut sil on duuni, ja mul on duuni/ valita nää sanat nii et perustu ei tuuriin</spoiler>. POW!

Valinta ensisingleksi on kuitenkin onnistunut. Se on varmasti suurelle yleisölle helpommin lähestyttävä kuin muut vaihtoehdot, ja toisaalta Papru-faneja se ravistelee esittelemällä heti kättelyssä artistin toisen ääripään. Vaikka Sä jätät jäljen julkaistiin tänään, se on kuitenkin soinut pitkin viikkoa YleX:llä Anne Lainnon viikon tehona Uuden musiikin iltavuorossa, ja kuuntelijoiden mielipiteet ovatkin lähinnä jakautuneet puolesta ja vastaan. (Kommetteja voit käydä lukemassa esim. täällä tai täällä.) Mutta eihän siinä, Papru taisi samaisen kanavan haastattelussa aikanaan todetakin, että haluaa vain 1/5 tai 5/5 arvioita. Success.

Katso upea Ezra Gouldin ohjaama musiikkivideo alta ja muodosta oma mielipiteesi:

Paperi T Facebookissa
Paperi T Instagramissa

4 kommenttia kirjoitukseen Paperi T – Sä jätät jäljen

 1. Lauri Lauri kommentoi:

  Videolle 10/10, biisille ehkä kumminkin vaan 8/10, vaikka arvosanojen jakelu onkin spedeä. Jotenkin tuota kuunnellessa jää kaipaamaan Paavoharjun mystisyyttä ja lyyrisyyttä. Ei mene ihon alle aivan samalla tavalla. Vertailukin tosin on spedeä, kun ei tässä haeta samaa. Vaikka erolyriikoilla ehkä vähän haetaankin. Tai jotain. Kovia odotuksia levyn suhteen ei tosin himmentänyt yhtään.

  Tässä kommentissa oli logiikkaa ei-niin-yhtään.

  1. Mira Shemeikka Mira Shemeikka kommentoi:

   Ymmärrän kyl halun vertailla vanhoihin tekemisiin, vaikka oiskin eri jutusta kyse :D Ei tää munkaan lemppariksi noussut, vaikka diggaan myös tosi paljon tosta soundista ja tosta ”helpommin lähestyttävästä” Paprusta, jonka sanat ymmärtää heti ekalla kuuntelulla. Silti tää biisi tuntuu kasvavan kerta kerralta, ja mitä enemmän kelaan noita sanoja niin sitä enemmän mulla just menee ihon alle.

   Se Paavoharjun levy on kyllä yks parhaita levyjä helvetti ikinä, mut eniten Paprun kohdalla diggaan varmaan noista Khidin kanssa tehdyistä hommista. Siinä kans ihan hyvä syy venailla koko albumia.

   1. Lauri Lauri kommentoi:

    Huomaan kanssa menevän enemmän ja enemmän ihon alle kuuntelujen myötä. Muutamat lainit varsinkin tuntuvat syöpyvän kuin väkisin. Esim ”Sanoin jos sä lähdet näin aurinkoisen aamun / Voit yhtä hyvin viedä koko auringon mukanasi / Mut siel se kusipää vaan paistaa / Säteillänsä raiskaa kun voin sut vielä maistaa” on joka kerta yhtä pysäyttävä. Lupaa hyvää, kun ei ns. osunut kertalaakilla.

    1. Mira Shemeikka Mira Shemeikka kommentoi:

     Kyl! Nimenomaan juuri nuo lainit pysäyttää eniten – ja siihen vielä seuraavan versen ”niinku nielis jotain terävää / auringonpaiste pakottaa mut suhun heräämään” alleviivaamaan stooria niin aika hiljaseks vetää.

     Ainoa, mikä mua vähän häiritsee, on että kelaan aina sen tyypin palaavan isompien pikkuhousujen kanssa. Vaikka toki ensikuuntelullakin ymmärsin, että kyse on matkalaukuista, niin en saa tota ajatusta pois mun päästä :D Mut se onkin pelkästään mun oma aivovamma eikä biisin vika.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.