Paperi T – Sä jätät jäljen

Verinen huppari

Jos blogin statistiikkaa on uskominen, aihe nimeltään Paperi T eli Henri Pulkkinen kiinnostaa. Paperi T:n ensimmäisestä soolokeikasta kertonut blogipostaus nimittäin ponkaisi kuukaudessa koko vuoden luetuimpiin All Ears-teksteihin. Tekstistä on tullut myös henkilökohtaista kiitosta yöelämässä, mitä sitäkään ei liikaa tapahdu. Sanotaan siis vielä muutama sana, kun sanottavaa kuitenkin on.

Tänään siis julkaistiin ensimmäinen Paperi T:n soolosingle Sä jätät jäljen. Kuten jo aiemmin mainitsin, sanojen puolesta soolo-Papru tarjoilee hyvin henkilökohtaisenkuuloista rakkaus-/erolyriikkaa, mikä ei varmasti jää kuulematta keneltäkään tässä kappaleessa. Sä jätät jäljen kertoo eroamisesta, sen jälkeisistä katkerista tunteista, ja siitä, miten koko ympäröivä maailma muuttuu ja näyttäytyy. Näihin tuntemuksiin varmasti moni pystyy samastumaan. Paprun pop-lyriikka on kuitenkin edelleen niin tyhjentävää, että tunne menee perille myös niille, jotka eivät ole itse käyneet läpi mitään vastaavaa. Biisistä pystyy nauttimaan myös ilman, että takana on raskaita eroja.

Jos Sä jätät jäljen on lyyrisesti uudenlaista henkilökohtaista Paprua, eroaa biisi biitinkin puolesta siitä, mitä olisi odottanut kuultavan. Se taitaa olla se kappale, johon viittasin aiemmassa keikkatekstissä x-fileshenkisenä raitana. Femme En Fourrure-kaksikon tuottama kappale on kevyempi, klubimpi ja popimpi kuin vaikkapa RPK:n ja Khidin taustat, jollaisiin synkät lyriikat mielellään yhdistäisi. Myös nämä tuottajat ovat tehneet musiikkia sooloilevalle Paperi T:lle, ja ensimmäisellä keikalla juuri tämä biisi erosikin muista taustojensa puolesta – valoisampana ja popimpana kuin muut. Ehkä tästä syystä se on valittu myös ensimmäiseksi sinkuksi.

SPOILER ALERT: Seuraava kappale kannattaa skipata, jos ei halua lukea spoilereita vielä julkaisemattomista Paperi T:n riimeistä.

<spoiler>Fun fact: Kävin kolme viikkoa sitten katsomassa Ruger Haueria viimeisissä Kultabassokerhon Kuudennen linjan bileissä, missä lukuisten muiden räppäreiden tavoin Paperi T esitti biisin myös soolona. Se ei ollut tämä single. Tässä toisessa tulevassa kappaleessa pohditaan juuri näiden soolobiisien julkaisua – ja varmaan myös sitä, mikä tulee ensimmäiseksi sinkuksi: ”Kun soitin Pyhille näit laului, se oli skeptine / Kai jotai hittibiisei niiden joukost turhaan etti se / Mut mä en oo Teflonis, ja mä en oo teflonii / Ku tuntuu et riimit ei oo valmiit maailmaan, ne on keskosii / Mut sil on duuni, ja mul on duuni/ valita nää sanat nii et perustu ei tuuriin</spoiler>. POW!

Valinta ensisingleksi on kuitenkin onnistunut. Se on varmasti suurelle yleisölle helpommin lähestyttävä kuin muut vaihtoehdot, ja toisaalta Papru-faneja se ravistelee esittelemällä heti kättelyssä artistin toisen ääripään. Vaikka Sä jätät jäljen julkaistiin tänään, se on kuitenkin soinut pitkin viikkoa YleX:llä Anne Lainnon viikon tehona Uuden musiikin iltavuorossa, ja kuuntelijoiden mielipiteet ovatkin lähinnä jakautuneet puolesta ja vastaan. (Kommetteja voit käydä lukemassa esim. täällä tai täällä.) Mutta eihän siinä, Papru taisi samaisen kanavan haastattelussa aikanaan todetakin, että haluaa vain 1/5 tai 5/5 arvioita. Success.

Katso upea Ezra Gouldin ohjaama musiikkivideo alta ja muodosta oma mielipiteesi:

Paperi T Facebookissa
Paperi T Instagramissa