Mumrunner: ZIT / RUT

Harvoin tulee näin äkkiä promomailin saapumisesta avattua kirjoituseditori, mutta nyt on kyllä erittäin pakottava tarve. Alkuvuonna Rosvot jättänyt We Never Stood A Chance -blogia pitänyt Jukka Lahtinen nimittäin perusti uuden Tulensytyttäjä-bloginsa lisäksi bändin mm. Revival Hymns ja Getawaycab -yhtyeistä tuttujen kasvojen kanssa, ja otti itse mikrofonin käteensä. Olin nähnyt Facebookissa kuvia bänditoiminnasta, mutta musiikkityylistä tai muustakaan minulla ei ollut mitään käryä ennen noin tunti sitten saapunutta sähköpostia.

Mumrunner

Mumrunneriksi nimetty viime joulukuussa perustettu nelikko lupasi saatekirjeessään naittavansa shoegazea ja punkkia. Kahden biisin nettiin julkaistun tuplasinglen kerrottiin syntyneen omin voimin treenikämpällä ja Jukan olohuoneessa Tampereen Kalevassa. Masterointityöt hoiti rapakon takana mm. Deafheavenia ja Whirriä tuottanut Jack Shirley.

Soundillisesti namedropatut bändit itseasiassa liikkuvatkin samoissa tunnelmissa kuin Mumrunner, vaikka tamperelaisten biisit ovat sävellyksellisesti helpompia ja tarttuvampia. Zit surisee tyypillisissä shoegaze-pop-maisemissa, kun Rut heittäytyy rajummaksi niittaukseksi. Molemmat kappaleet voisivat mainiosti olla tänä vuonna toisen albuminsa julkaisevan DIIVin verkkoon vuotaneita singlejä, sillä Mumrunner matkustaa biisiensä välillä juurikin samoissa vaihtelevissa äänimaisemissa kuin parin vuoden takainen hypebändi. Samalla Mumrunner kuulostaa kansainväliseltä eikä sokkokuunneltuna voisi arvata bändin olevan manselainen projekti, vaikka toki Tampereellakin osataan kaikukitaroita vinguttaa.

Koska tämä kaikessa hiljaisuudessa kypsytelty salaisuus oli pakko jakaa heti eteenpäin, lainaan lopuksi vielä Facebookin chatissa jaettuja ensitunnelmia bloggaajakollegoiltani:

”Hyvältä kuulostaa! Aika The New Tigers -meininkiä. Eka biisi on ehkä vähän muottinsa vanki, mutta toka biisi on koukuttava. Todella hyviä biisejä molemmat.” -Jamppu

”Oho, hyvältä ja kansainväliseltä kuulosti. Potentiaalinen Tulevaisuuden tusina 2015 -bändi. Vaikka en tollasta musaa yleensä kuuntelekaan, niin lahjakkuuden tunnistaa silti.” -Mikko


Facebook: https://www.facebook.com/mumrunnerband
Tumblr: http://mumrunnerband.tumblr.com/

4 kommenttia kirjoitukseen Mumrunner: ZIT / RUT

 1. Juhani Juhani kommentoi:

  Kuulostipa kovalta, varsinkin toi eka biisi! DIIV mullekin tuli mieleen. Hyvä Jukka ja bändi!

 2. June June kommentoi:

  Haha, mäkin meinasin tästä blogata, vaikka meili saapuikin justiinsa – ehdit ensin! As usual. ;)

  Oon vähän samaa mieltä Jampun kanssa, että vaikka normaalisti Zit olisi näistä kahdesta se, joka mua enemmän kutkuttaisi, on se tosiaan hieman muottinsa vanki, ja mulle kävikin päinvastoin – Rut toimi paremmin. Weird! Molemmissa on silti sellasta pöhinää, että houkuttaa kuulla lisää!

 3. Jukka kommentoi:

  Olin eilen niin paiseissa, etten juuri uskaltautunut lukea mitään juttuja! Kiitos paljon teille, että ootte kuunnelleet ja diggailleet! Tästä on tosi jepa jatkaa eteenpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.