Marraskuu, kuukausista julmin -soittolista

Marraskuu, kuukausista julmin
Kuva: Jyri Öhman

Oli sunnuntai, ja olin lähdössä Tune-Yardsin keikalle. Tulin siinä valitelleeksi, ettei moinen aurinkoinen musiikki kiinnostaisi nyt yhtään, koska on marraskuu ja tekee mieli kuunnella vain tummanpuhuvaa fiilistelymusiikkia, kuten Ben Frostia, The Haxan Cloakia, Swansia ja Fuck Buttonsia. Ei sillä, että angstailisin synkän musiikin tahdissa, vaan enemmänkin niin, että tähän aikaan vuodesta siitä tuntuu saavan kaiken irti, kun voi syventyä diippeihin äänimaailmoihin samalla, kun kävelee pilkkopimeillä tyhjillä kaduilla, joiden märkään pintaan tuulessa heiluvat katuvalot syöpyvät.

Noh, mainitsin tästä myös ystävälleni Mathias Fosterille – musiikkigurulle, jonka jotkut saattavat tuntea esim. edesmenneen Stupido Shopin tiskin takaa ja/tai Paska Sohva -radio-ohjelmasta/-DJ’nä. Ei aikaakaan, kun Mathias oli kuratoitunut tänne täydellisen soittolistan juuri näihin fiiliksiin. Jos tämäntyylinen tunnelmallinen äänimaisemamusiikki puree, kannattaa myös virittäytyä joka toinen sunnuntai Basson taajuuksille tai tsekata tuorein ohjelma SoundCloudista.

Ennen soittolistaa vielä muutama sana itse maestron suusta:

”Kuusikymmentä kappaletta.

Kuusi tuntia ja neljäkymmentäneljä minuuttia.

Marraskuu, tuo pimein ja ankein kuukausi vuodessa. Miten siitä selviää? Joko menemällä aurinkoiselle Mallorcalle tai kuuntelemalla tunnelmaan sopivaa musiikkia.

Olin syvästi otettu, kun Mira pyysi tekemään All Earsiin selviytymispaketin teille lukijoille. Piti alun perin tehdä ainoastaan noin tunnin kestävä soittolista, mutta se vähän karkasi käsistä. En osannut päättää,  teenkö pelkästään noise-soittolistan vai herkän folkki/klasarilistan, joten yhdistin molemmat ja lisäsin kaikkea muuta mukavaa pirteetä musiikkia joukkoon. Toivottavasti nautit kuuntelemisesta yhtä paljon kuin nautin sen tekemisestä.”

PS. DJ Forrester hallitsee myös PBR&B:n salat eli juustoisemman musiikin ystäväville suositellaan myös miehen Don’t Say No -miksausten tsekkaamista.

PPS. Synkistä fiilistelysoittolistoista puheenollen: Swans-keikkalippujen arvontaan ehtii osallistua vielä pari päivää!