Lost in Music 2013 -vinkit

Terveisiä Tampereelta! Täällä alkoi keskiviikkona Lost in Music -festivaalit, mutta itse saavuin paikalle vasta tovi sitten. Jäljellä on kuitenkin vielä paljon kiinnostavaa katsottavaa, joista muutamat vinkit alla.

PERJANTAI 18.10.2013

Vaikka ympyröinkin yleensä kaikista festariaikatauluista arviolta 80% esiintyjistä, tapahtumamentaliteettini on enemmänkin yllättäviin mahdollisuuksiin nojaava go with the flow kuin orjallinen lukujärjestys kädessä juoksentelu. Vaikka kyllä sitäkin tapahtuu. Kaikesta huolimatta kerron teille tämän perjantai-iltani todennäköisimmän skenaarion. Toiseksi todennäköisintä on se, että jään vain jumittamaan hotellihuoneeseen, katson telkkarista Vain elämää ja suuntaan sen jälkeen katsomaan ainoastaan Jukka Poikaa.

Sanni (20:00 Klubi)
Suomenkielinen valtavirtapoppis naisten esittämänä on omien empiiristen kokemusten mukaan varmasti aiheuttanut mulle enemmän allergiaa kuin hyvänolon tuntemuksia. Siksi oonkin todella innoissani siitä, että Sanni on poikkeus sääntöön. Parin todella vahvan ja tarttuvan ensihitin (Prinsessoja ja astronautteja, Jos mä oon oikee, Me ei olla enää me) jälkeen oli ilo huomata, että koko debyyttialbumi oli yllättävän vahva teos. Tänään tsekataan livekunto!

Sanni kuulostaa freesiltä tähdeltä, jolle ei verkkoja vielä löydy Suomen rajojen sisältä. Hänen laulutyylinsä voi samalla albumilla muistutaa Kittyä, Rihannaa ja Lady Gagaa, mutta silti ketään varsinaisesti apinoimatta. Samalla Sanni on pitkästä aikaa nuori aikuinen joka laulaa nuorten aikuisten ongelmista heidän omalla kielellään – eikä se kuulosta lainkaan teennäiseltä. Toki levyltä löytyy huonompiakin sävellyksiä, mutta Sannin tyyli ihastuttaa niissäkin.

Hopeajärvi (23:15 Telakka)
Tämän syksyn tulevaisuuden tusina -äänestyksessä toiselle sijalle sijoittunut Hopeajärvi soittaa vinksahtaneelta kuulostavaa rokkia, joka varmasti jakaa mielipiteet. Kaikkea punkkia, noisea ja outoilua rakastavana en enää malta odottaa näkeväni bändin, jonka olen jos missannut liian monesti.

The Lieblings (00:30 Telakka)
Yksi tän hetken lupaavimmista kotimaisista indiebändeistä, jonka kuvittelin koko ajan tulevaisuuden tusina -listan palkintopalleille. Mysteeriksi jää, miksi The Lieblings uupui listalta kokonaan, koska bändin debyyttialbumi on ollut yksi mielenkiintoisimmista kotimaisista debyyttialbumeista tänä vuonna.

Roope Salminen & Koirat (Klubi 01:30)
Aluksi ihmettelin Klubi-Pakkahuone-yhdistelmäkeikkapaikan viimeistä esiintyjää, sillä ennen Salmista ja Koiria lavoilla nähdään Blockfestin kuratoimana mm. JVG, Jukka Poika, Petri Nygård ynnä muita. Selitys luultavasti löytyy bändin toisesta keikasta Helsingissä, mutta tarkemmin ajatellen Roope Salminen & Koirat on täydellinen bailubändi perjantain pikkutunneille, sillä yhtye koostaa settinsä räppiklassikkoiden covereista. Bändin keikalla voi kuulla kaikkea Freestyleristä Anna Soidaan, mutta biisejä yhdistää se, että ne tekevät kaikki kunniaa alkuperäisversioille.

LAUANTAI 19.10.2013

Viimeisestä festivaalipäivästä tulee haasteellinen, sillä kello kymmenen jälkeen jakautuisin mielelläni viiteen tai useampaan osaan. Koska minulle ei ole suotu yliluonnollisia kykyjä, joudun kuitenkin valitsemaan maksimissaan muutaman seuraavista. Kaikki ovat ihan yhtä hyviä vaihtoehtoja. Joten periaatteessa noppapeli ajaisi varmasti saman tehtävän kuin tämä tärppilista.

Prāta Vētra (22:00 Doris)
Muistatteko latvialaisen Brainstormin? Just sen joka edusti joskus yli kymmenen vuotta sitten Euroviisuissa. No, tää on se! Jännä nähdä, mitä jätkille kuuluu nykyään.

Samae Koskisen Jousikvartetti (22:00 TTT-klubi)
Nimi varmaan kertoo kaiken oleellisen. Samae + jousikvartetti. Ei vaan voi olla huono.

Damn Seagullsin "julkiset treenit" Semifinalissa tän viikon tiistaina (kuva: meitsi)

Damn Seagullsin ”julkiset treenit” Semifinalissa tän viikon tiistaina (kuva: meitsi)

Damn Seagulls (22:15 Klubi)
Lokkien edellisestä levystä on jo aikaa, mutta bändin ”julkisissa treeneissä” tiistaina käyneenä kerrottakoon, että seuraavasta levystä tulee varmasti vähintään yhtä hyvä. Oikeastaan tiistain tilaisuudessa uudet biisit kuulostivat huomattavasti paremmilta kuin vanhat. Tämä tosin voi johtua siitä, että uutuuksia on treenattu ahkerammin. Anyway, tiukkaa yhteensoittoa, tarttuvia melodioita, runsaasti soittimia ja hyvää meinikiä – kuten aina ennenkin.

Phantom (23:00 Yo-talo)
Jos et oo vielä nähnyt Phantomia niin nyt olisi aika! Debyyttilevy alkaa olla valmis, ja bändin kansainvälinen läpimurto on vain ajan kysymys. Oon nähnyt kaksikon lukuisia kertoja tänä vuonna, mutta keikkoihin on mahdotonta kyllästyä, sillä Hanna, Tommi ja vj esittävät aina upean audiovisuaalisen kokonaisuuden.

Plus, miltä tahansa näistä voi suunnata vielä Artturiin tsekkaamaan tämän:

Lieminen Flow'ssa

Täs on Lieminen (Kuva: meitsi)

Lieminen (23:30 Ravintola Artturi)
Vuoden yllärihitin tehnyt Lieminen ei ole livenä yhtä kuin hittinsä Tääl on Lieminen. Pellavapäinen kitaravirtuoosi keskittyy päästelemään sulosointuja skebastaan eikä hitin kaltainen pop-kaava toistu kuin muutamassa kappaleessa. Lieminen ei kuitenkaan ole tuleva yhden hitin ihme, sillä muitakin hyviä potentiaalisia hittejä katalogista löytyy.

Festariraportointia voit seurata esim.  Rosvojen Instagramista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.