Los Culitos – Estoy Aquí Por Error

Tuolta se Helsinki taas kohta näyttää. Mikä katu onkaan kyseessä? Kuva linkattu: https://www.facebook.com/viniloBCN

Rosvojen headquartereita ja All Earsia lähestyttiin taannoin mielenkiintoisen kotimaisen uutuus EP:n muodossa: helsinkiläinen Los Culitos, tuttavallisemmin paskiaiset (suom. huom.) on nimittäin julkaissut kolmannen seiskatuumaisensa, Estoy Aquí Por Errorin. Kyseessä paljastui todellakin olevan vuonna 2008 perustettu, Helsingistä ponnistava ESPANJANKIELINEN garage punk -bändi!

Kuusi biisiä sisältävä kiekko lähtee käyntiin nimikkohuudatuksella, jonka yksinkertainen riffi on juuri sopivan karu, mutta jättää minut silti hieman kylmäksi. Onneksi se ei ole ainoa, sillä A-puolen kaksi muuta biisiä ovat napakymppejä! Mi Gran Miedossa nopeiden punk-osuuksien välissä tulee yhtäkkiä täysin odottamatta tempon hidastus ja alkaa blues-henkinen vahvistettu huuliharppusoolo. Wtf? Toimii!

B-puoli lähtee liikkeelle raskaammin ja hitaammin, mutta yltyy oi-huutojen ja tarttuvien kertsien myötä mainion energiseksi rämistelyksi. Tsekkaa EP:n sulkevaan raitaan, mahtavaan Treinta Bajo Ceroon tehty musavideo:

Laulaja Yvonne Hauserin tyylistä ei voi olla diggaamatta, jos on 80-90-luvun myöhäispunkin ja riot grrrlin ystävä. Los Culitosin EP:n teon aikana levariin on saattanut hyvinkin eksyä Babes In Toylandia tai Bikini Killia, mutta kokonaisuudessa on vahvasti läsnä perinteisempi rokkiriffittely. Ja sehän ei yhtään haittaa!

Paskiaiset voi tsekata livenä EP:n julkaisukekkereissä ensi torstain Club Libertessä Sydänyön Rytmin ja Then Came Bronsonin kanssa. EP:n voi ostaa ainakin Äxästä. Kannattaa!