Köyhäilijän opas Lost in Musiciin

Köyhäilijän opas Lost In Musiciin

Taas on se viikko vuodesta, kun Tampere täyttyy musa-alan ammattilaisista ja amatööreistä, mediapersoonista ja tietenkin musiikista. Musiikki&Median yhteydessä järjestettävään Lost in Musiciin on taas buukattu yli 130:n esiintyjän laaja kattaus kotimaisia ja ulkomaisia bändejä, jotka heittävät showcase-keikkansa lukuisissa eri tapahtumapaikoissa. Eilen alkaneen ja lauantaina päättyvän festarin koko ohjelman kattava festivaalipassi kustantaa 37 euroa (Veikkaus- tai opiskelijakortilla 27 euroa), mutta myös pienemmällä budjetilla tapahtumasta voi saada paljon irti.

Tämäkin persaukinen musabloggaaja matkaa tänään kotikaupunkiinsa morottaan tuttuja ja katsomaan live-musaa. Aikatauluja ympyröidessä huomasin, että suurimmalle osalle itseä kiinnostavista keikoista on vapaa pääsy, mikä sopii rahatilanteeseen enemmän kuin hyvin. Karkeasti laskettuna ilmaisia tapahtumia oli jopa kolmas osa festarin tarjonnasta. Niinpä päätin koota budjettitärpit ihmisille, jotka haluavat nauttia livemusasta ilman pääsymaksuja, ja nähdä silti aivan perkeleen hyviä bändejä. Niitä riittää ihan kiireeksi asti. (Narikkamaksuja ei ole huomiotu tässä. Sellaisia saatetaan periä ainakin osassa esiintymispaikoista.)

Alla listattuna mielestäni kiinnostavimmat ilmaiskeikat Lost in Musicissa. Niitä on kuitenkin lisää. Tsekkaa koko ohjelma täältä.

TORSTAI

20:00 Biniyam (Bar Passion)

Helsingistä ponnistava Biniyam on vastuussa yhdestä alkuvuoden kiinnostavimmista suomalaisista hiphop-debytoinneista. Jos Cocoan muut hip hop -kinnitykset (Gracias, Noah Kin) iskevät, Biniyam on pakkotsekkaus.

21:15 The Hearing (Bar Passion)

Jos ei ole jo tullut selväksi, me näissä Rosvo-blogeissa rakastetaan The Hearingin Ringaa. Viime Lost in Musicissa näkemäni keikka oli täydellinen yhdistelmä sympaattisuutta ja taitoa, joka sulatti darraisimmankin kohmelomielen.

22:00 Antti Autio (Artturi)

Älykästä folkia niille, joilla on perjantaina aikainen herätys. Ehdottomasti kiinnostava Johanna Kustannuksen tuore kiinnitys, jota en ole onnistunut vielä itsekään nappaamaan livenä.

22:30 Tippa-T (Ilves Bar & Night)

Suomessa Tippa-T painii tällä hetkellä omassa sarjassaan, mistä kertoo se, että nuari kukko nousi vuodessa Youtubesta PME Recordsille – ja kuulemma Putouksessakin on turkulaisräppäri jo noteerattu. Trap à la Tippa-T tuntuu jakavan mielipiteitä, mutta suomenkielisessä trapissa yhdistyy loistavalla tavalla taito ja huumorintaju, kun muistaa ettei kaiken musiikin tarvitse sanoa jotain merkittävää. Kahdella näkemälläni keikalla meno on ollut aika uskomaton, koska artisti taitaa olla yksi tämän hetken kuumimmista tulokkaista. Torstaitärppi numero YKSI.

PERJANTAI

19:00 Hätä-Miikka (Bar Passion)

Gaselleista tutun Hätiksen soolomatsku ei olekaan räppiä, vaan varsin kiinnostavaa ja hyväntuulista kitarapoppista. Remu-sinkusta tuli pieni kesäanthem, ja toisella Meidän rappu -biisillä harmiteltiin omaa ikääntymistä samalla, kun musavideolla Salkkareiden Ismo ns. kääri kaikki naiset Miikkan naapurissa.

20:00 Paperi T (Bar Passion)

Paperi T:ltä ilmestyy kauan odotettu sooloalbumi ensi keväänä. Kiinnostaako, miltä Ruger Hauereista ja lukuisista feateistaan tuttu Papru kuulostaa yksin? No sitähän minäkin. Kyseinen ilmaiskeikka on triplaympyröity omasta käsiohjelmasta, koska tätä en missais mistään hinnasta. Saavu ajoissa!

20:30 Sekuoia (Artturi)

Tässäpä on hiton kova festarivieras, joka on jäänyt auttamatta liian vähälle huomiolle! Nuori tanskalainen tuottaja on tullut tutuksi ambienttia ja tanssittavia rytmejä sekoittavasta chillistä electronicastaan sekä kunnialla tehdyistä remixeistään, joiden kohteeksi on osunut mm. Drake. Kotimaassaan Tanskassa Sekuoia on jo niittänyt paljon hypeä, ja esiintyikin viime vuonna Roskilde Festivalilla.

21:30 Kaveri Special (Artturi)

#KOVAAPASKAA-Jukka kirjoitti niin osuvasti omassa Lost in Music -tärppilistassaan, etten pysty oikein paremmin sanomaan: ”Pussikaljasää on muuttunut jallupullosääksi, mutta kaveri special maistuu vuoden ympäri.”

22:30 Lada Nuevo (Artturi)

Lada Nuevo esittää suomalaista slaavihumppaa sellaisella kymmenhenkisellä kokoonpanolla, että tunnelma ei vaan voi jäädä kuivaksi. Varma käynnistys perjantaiyölle.

LAUANTAI

17:00 Pekko Käppi & K.H.H.L. (Paapan kapakka)

Hypnoottisista keikoistaan tunnettu Pekko Käppi soittaa jykevää folkrockia, joka on alkanut viimein saada ansaitsemaansa huomiota. Käpin toinen albumi Vuonna ’86 palkittiin vuoden 2010 kansanmusiikkilevynä. Pekko Käppi & K.H.H.L. suuntaa ensiintymään ensi vuonna myös legendaariselle Roadburn-festarille.

18:00 Sarah Kivi & Non-Orchestra (Paapan kapakka)

Sarah Kivi on vahva vokalisti, jonka keikoilla on ollut aina intiimi tunnelma. Kiven ja Non-Orchestran keikat eivät kuitenkaan sovellu ihan kaikenlaiseen fiilikseen, joten jos lauantai-iltana mielesi tekee kuunnella esim. Tiiu Helinää, mene tänne.

22:30 Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? (Artturi)

Kouvolalaisen trion säröiselle garagepoprockille on kohistu jo jonkin aikaa. Minulta bändi on vielä näkemättä, mutta laittaisin kyllä rahani likoon hyvän meiningin puolesta jo pelkästään nettisinkkujen perusteella.

23:30 Wends (Henry’s Pub)

Tanssimiseen soveltuvaa kepeää duurivoittoista poprockia niille, jotka kaipaavat hyytävään vesisateeseen hieman aurinkoa.

00:30 Getawaycab (Artturi)

Emotionaaliseen ja mahtipontiseen indie rockiin on aivan hyvä päättää festari.

Lisäksi Rosvojen oma Jukka järjestää lauantai-iltana ilmaisen Lost in Music -varjotapahtuman O’Harasissa, missä ”joskus kymmenen jälkeen” lavalle nousevat loistavat Satan’s Fingers ja Freeweights. Levyjä soittaa DJ Tulensytyttäjä itse. Lue lisää Jukan #KOVAAPASKAA-blogista.

Ja no, jos totta puhutaan, ei 27 euron hintainen alennusfestaripassikaan tunnu kovalta hinnalta, kun tarkastelee koko lineuppia. Maksullisten keikkojen joukosta kun löytyy mm. sellaisia sellaisia helmiä kuin Milla Rumi, Damn Seagulls, Hopeajärvi (blog. huom. VIIME VUODEN KOVIN LIM-KEIKKA!), Roope Salminen & Koirat, Kasmir, Teksti-TV 666, Gim Kordon, Big Wave Riders, Sima, Ghost of Jack Nance, The Splits, Katujen Äänet, Tuuttimörkö, Aivovuoto, Atomirotta, NEØV, French Films, joten Tampereella on taas hyvä viikonloppu tiedossa. Katso koko ohjelma täältä.

Mää lähren ny matkaan! Nährään Mansesterissa.