”Juntin näkösiä jätkiä 3/5, mutta hyvää musaa” eli kurkistus Miran keikkapäiväkirjaan ja muita musiikkimuistoja

Kuten ainakin 1000 Sparks, musiikki = terapiaa ja My Career as a Jerk -blogeista on voinut huomata, Rosvoja on kohdannut bloggaajahaaste, jossa meitä pyydettiin listaamaan ensimmäisiä kertoja. Tähän oli helppo tarttua, koska näihin kysymyksiin olen vastannut ennenkin. Toisaalta mikään ei ole ollut täysin mustavalkoista, ja muistikin on näemmä huonontunut vuosien varrella. Onneksi sentään löysin vanhoja aarteita.

Eka yhtye, jota olet sanonut lempibändiksesi

Ei pysty ihan tarkkaan muistaan omia höpötyksiä lukuisten vuosien jälkeen, ja oon muutenkin varmaan hehkuttanut tarhassa jotain Titi-Nallea. Jos nyt kuitenkin mentäis tää loppukysely sillä oletuksella, että lastenmusiikkia ei lasketa, ettei tästä tulis ihan helvetin tylsä lista. Niinpä… luulen että ensimmäisenä tämän tittelin on vastaanottanut Metallica, eikä ees varmasti minkään true-fanituksen seurauksena vaan varmaan lähinnä siksi, että äidillä oli niiden t-paita, levyhyllyssä jokunen levy/c-kassu ja mun eka huoneen seinälle noussut bändijuliste oli Metallica. Ei sillä, tätä kirjoittaessa näytän edelleen tältä, koska lähden tästä ihan pian kohti Hietsua ja Metallican keikkaa /,,/

Valmiina Sonisphereen /,,/
Valmiina Sonisphereen /,,/

Eka yhtye, jota olet fanittanut

XL5, koska söpöt cundit, hercät biisit ja hysteria. Se oli kyllä suhteellisen lyhyt jakso fanitushistoriassani, mutta sikäli, kun vuorasin huoneeni kundien kuvilla, opettelin lyriikat ulkoa, leikkasin kaikki artikkelit talteen lehdistä ja kuuntelin monta viikkoa pelkästään yhtä levyä, ei fanitusta voi kieltääkään.

Eka levy, jonka olet saanut

Täähän menee vähän silleen ristiin, että ostin ensimmäisen levyni varmaan itse, enkä muutenkaan hirveesti koskaan saanut mitään levyjä. Mutta hieno hetki kesältä 1996 on jäänyt lämpimäksi muistoksi, kun äiti toi kauppareissulta yllärinä mulle Nylon Beatin debyytin. En ollut ansainnut sitä mitenkään, en osannut odottaa sitä lainkaan ja reaktioni oli liioitellun ilahtunut.

Eka levy, jonka olet omilla rahoillasi ostanut

Leijonakuningas soundtrack. Muita sitä seuranneita ja rakastamiani levyostoksia olivat mm. Aki Sirkesalon Aika, Michael Jacksonin HIStory, J. Karjalaisen Electric Sauna, No Doubtin Tragic Kingdom, Apulannan Attack of the A.L. People, Rasmuksen Peep, Waldon The Riddle (tossa oli messissä joku hullun siisti CD-ROM-multimedia-musavideohuipennus!!!), Spice Girlsin ja Backstreet Boysin debyytit, Ricky Martinin A Medio Vivir, Metallican Load ja Popedan Svoboda. Juuh……

Tää oli muuten mun lempibiisi yhdessä Nylon Beatin Naparenkaan kanssa noihin aikoihin. En tiiä, mitä mun pitäisi nyt 18 vuotta myöhemmin tästä asiasta kelata, koska enhän mä tainnut varsinaisesti vielä sillon kohderyhmään kuulua:

http://www.youtube.com/watch?v=NaXIcBhZEKw

Skidisti hämmentää myös ajatus siitä, että tämä oli eka päräyttävä musavideo, johon rakastuin, ja jonka jälkeen monta vuotta meni tuijottaessa pelkästään MTV:tä ja Jyrkiä:

http://www.youtube.com/watch?v=IKSoBJ8WirE

Eka festari

Lasketaanko kotikaupungin päiväfestarit? Tai se kun perhe on lähtenyt Pori Jazzeille? Kukkaisrockeissa ja Tammerfesteissa tuli pyörittyä kakarana aina. Eka festarireissu vieraalle paikkakunnalle ilman vanhempia oli Koria-Roll 2001. Tai entinen isäpuoli oli kyllä ollut salaa vahtimassa mua, mutta ihan turhaan, koska olin ihan kiltisti. Riehumatta ja alkoholitta lähinnä metsästämässä nimmareita ja fanittamassa eturivissä. Silloisen lempibändini basisti kyllä nukkui teltassani heti ensimmäisen festariyöni, mutta niin teki kuusi muutakin uutta ja vanhaa kaveria, koska mulla oli hyvä teltta, ja telttabileet oli parasta, mitä kevyellä sateella saattoi tehdä. Itehän varmaan vaan hihittelin yksikseni teltan nurkassa että oih ja voih, tällastako täällä festareilla nyt on. Sen jälkeen ei oo ollut paluuta kesänviettoon mökeillä ja sukujuhlissa.

Keikkapäiväkirjaan tallentui kaikki oleellinen ensimmäisestä festareista joitain vuosia myöhemmin.
Keikkapäiväkirjaan tallentui kaikki oleellinen ensimmäisestä festareista joitain vuosia myöhemmin.

Eka klubikeikka

Tätä piti kyllä miettiä. Ekan kerran olin täysi-ikäisenä klubikeikalla heti luonnollisesti 18-vuotissynttäripäivänäni (Echo Is Your Love, Lighthouse Project, I Walk The Line ja Black Audio Tampereen Klubilla). Sitä ennenkin toki tuli käytyä sallituilla keikoilla ja sallimattomillakin vanhempien kanssa. Mutsi pyöritti yhtä hotellin yökerhoa Keski-Suomessa pari vuotta ennen millenniumia, ja silloin pääsin siivellä katteleen tietty kaikki hirveimmät suomalaiset bändit, jotka kiersi pieniä kaupunkeja. Teininä pyörin eri kaupunkien nuorisotaloilla, vallatuilla taloilla ja esim. Nosturissa melkein joka viikonloppu. Mutta kyllä eka klubikeikka, jonka nyt lasken tässä tapauksessa, on tää sallittu keikka Pakkahuoneella, koska itse ostettu lippu, karseen kova odotus ja sellanen ensimmäisen kerran huumaava wow-kokemus:

pakkahuone

Eka kerta, kun olet blogannut musiikista

All Earsiksi muuttuneen Most Sexiest Music -musablogin perustin 2007, ja sen kolme ekaa postausta kertoi varmaan Radioheadista. En tuolloin vielä kertonut kellekään että mulla edes oli musiikkiblogi vaan se lähti ehkä kunnolla käyntiin vasta 2008, kun pääsin MySpace Suomen bloggariksi. Mut tääkään ei oo niin mustavalkoista, koska mulla oli omat nettisivut, domain ja LiveJournal jostain 2002 eteenpäin, eikä varmaan tarvitsisi mainita erikseen, että kirjotin niihinkin lähinnä musiikista. Aika paljon esim. Disco Ensemblestä.

Bonus

Kun Rosvo-joukkio tähän haastettiin, aloin penkoa arkistoja, koska tiesin jossain vaiheessa keräilleeni kaikki keikkaliput talteen. Samalla löytyi myös oma keikkapäiväkirja, johon kirjoitin lähinnä vuosina 2001-2002, mutta satunnaisesti myös sen jälkeen ennen kuin siirryin lopulta kokonaan verkkoon. Se oli yhdistelmä teini-ikäisen tytön päiväkirjaa söpöistä pojista, fanituksesta, ujouden voittamisesta sekä oikeaa musa-arvioinnin yritystä. Siellä oli pari aika eeppistä ”keikka-arviota”, jotka jaan nyt tässä ja teen itsestäni vielä enemmän pellen.

abduktio
Juntin näköisiä jätkiä 3/5 (facepalm)
mikko
Mitähän oon tehny ees TSOUKILLA PORIN STARKISSA MIKKO ALATALON keikalla? Eikä myöskään mitään hajua, mitä tarkoitan Matti Nykänen -viittauksella.  Ja mikä juttu tää junttisanan viljely on ollut? (toinen facepalm)
mew
Tän laitoin tähän vaan esimerkiksi siitä, etten ihan kaikessa arvostellut junttiuta tai esiintyjien ulkoista olemusta. Mut tääkin on kyllä täydellistä ajankuvaa mun elämästä 11 vuotta sitten.

Noniin, kiitos ja anteeks, jos jaksoit tänne asti. Nyt lähden vähän heavyrockailemaan ja moshailemaan, ja huomenna palaan sellaisiin asioihin kuin Schoolboy Q ja Isaiah Rashad, jotka heittivät hävyttömän kovat keikat sunnuntaina. Moro!