Ipanapa Räp

Terve ihanat! Tänään on pakko kirjoittaa yhdestä loppukesän ja alkusyksyn lempilenkkilevystäni, joka on jäänyt musamediassa ehkä jopa turhan vähälle huomiolle. Tähän syynä saattaa toki olla se, että kyseessä on lastenmusiikkilevy. Kyllä, nyt puhutaan Ipanapa räp -levystä.

ipanapa_rap1Pakko myöntää, että aiemmat Ipanapa-levyt ovat menneet itseltäni enemmän tai vähemmän ohi lukuunottamatta sarjan ensimmäistä vuonna 2007 julkaistua levyä, Ipanapa 1. Varsinkin Palefacen Hip hoppii englantii, Tuure Kilpeläisen Kuningas Ei ja Knipin Oskari ja minä ovat osoittautuneet kuuntelua kestäviksi moderneiksi lastenlauluiksi.

Sarjan kaksi edellistä osaa (Ipanapa 2, 2007 ja Ipanapa 3, 2008) ovat menneet itseltäni aivan ohitse, mutta tässä uudessa kuluvan vuoden elokuussa ilmestyneessä levyssä on sitä jotain. Toki hutilaukauksiakin löytyy. Elokuun Musikaalinen perhe ei uppoa allekirjoittaneeseen sitten millään ja Stigin Laulaa saa -kappalekaan ei oikein jaksa innostaa. Piiskaa ansaitsisi ainoastaan Mikael Gabriel, joka räppää Kantsii olla kiltisti -kappaleen kertosäkeessä ”Hei kantsii olla kunnolla / tai joudut käymään mummolla”. Siis mitä ihmettä? Mummolla käyminenhän on parasta, mitä voi olla, eikä sen todellakaan pitäisi olla lapsille jokin uhkalauselma, pakollinen paha. Nyt Mikael Gabriel äkkiä mummon luo pullakaffelle!

Heikki Kuulan Koirakaveri on millä tahansa asteikolla katsoen jäätävän hyvä biisi. Lisäpropsit hienosta musavideosta! Mikä nyt olisi muka siistimpää kuin Heikki Kuula koirapuvussa? Niin just. Ei mikään.

Tänä vuonna ilmestyneistä prinsessa-aiheisista kappaleista enemmän huomiota saanut Sannin debyyttisingle Prinsessoja ja astronautteja kalpenee mielestäni selkeästi Sini Sabotagen Kaikkihan me ollaan prinsessoi -kappaleen rinnalla. Biisi tuo soundimaailmaltaan ja sävellykseltään mieleen Spice Girlsin ja TLC:n, joten tällä saralla ei todellakaan mennä metsään. Kertosäe kiteyttää hyvin kappaleen idean:  ”Kaikkihan me ollaan prinsessoi / kun laitetaan kruunu päähän / sä oot prinsessa nääthän / joten leikkimään jääthän?

Hyvistä kappaleista ei levyllä ole todellakaan pulaa. Yllä olevien musanäytteiden lisäksi kannattaa tsekata myös Tommy Lindgrenin Luurankomarssi ja Timo Pieni Huijauksen Pieni rumpalipoika vaikkapa Spotifysta. Nyt kaikki aikuisetkin kuuntelemaan hei! Suomessa tehdään erittäin hyvää lastenmusaa. Kaksi peukkua!

4 kommenttia kirjoitukseen Ipanapa Räp

 1. Mira Shemeikka Mira Shemeikka kommentoi:

  Oon kyl diggaillut levystä muuten, mut oon niiiiin eri mieltä tosta Kaikkihan me ollaan prinsessoi -biisistä et nyt seuraa täysin turha purkautuminen :–D Se suurin piirtein pilaa musta koko levyn ja alko just suuttuttaa et mainitsit sen yhteydessä Sannin, TLC:n ja Spaissarit, jotka on kaikki tota biisiä rutkasti parempia! Se on vaan niin överi-vaaleanpunainen tuotantoa myöten.

  Ehkä oon vaan allerginen tollaselle prinsessat tekee musaa prinsessoille -ajatukselle, jota varmaan korostaa se että ainoa naismuusikko levyllä on tehnyt biisin just prinsessoista. Toisaalta en oo kohderyhmää ja varmaan just joku prinsessaikäinen tyttö rakastaa tota ihan hullusti. Eli over and out, en tiiä miks mulla on niin voimakkaita tunteita tota biisiä kohtaan. Onneks voin aina skipata sen, ja toi levy on muuten erittäin freesiä lastenmusaa pullollaan. Koirakaveri sen sijaan on helposti paras lastenlaulu, jonka oon kuullut vuosikausiin. Toisaalta se ei oikeestaan kuulosta edes lastenmusalta, ja varmaan siks just diggaankin siitä.

  1. Mikko Toiviainen Mikko Toiviainen kommentoi:

   Ymmärrän inhon, mutta olen itse silti prinsessaikäinen tyttö, joka rakastaa tota biisiä ihan hullusti. Sanomahan taustalla on kuitenkin hyvä, ja mua itseäni ei vaaleanpunaisuus haittaa. Itse toki leikin lapsena poneilla enkä autoilla. Johtuiskohan tästä?

   1. Mira Shemeikka Mira Shemeikka kommentoi:

    Kyl mua vähän naurattaa ajatus susta juoksemassa lenkkipolulla fiilistellen tota täysiä :-D Mut joo, sanoman hyvyyttä en lähde kieltään! Muksuna ite kuitenkin fiilistelin täysillä Spice Girlsiä ja TLC:tä, joilla oli aika samankaltaista sanomaa myös.

 2. Mikko Toiviainen Mikko Toiviainen kommentoi:

  Kyllä tää vaan lenkillä toimii! Oon kyllä kuunnellut kys. kappaletta myös muutenkin. Mä tykkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.