Haastattelussa: Honningbarna

Jee! Yksi tämän hetken kovimmista live-bändeistä tulee ensi viikolla Suomeen, ja pääsin kysymään muutaman kysymyksen bändiltä ennen tulevaa Helsingin-keikkaa! Honningbarna on norjalainen punk-bändi, jollaista en ole toista nähnyt. Ensinnäkin parikymppisillä sälleillä on hillitön määrä energiaa. Bändin lavaenergia on kaoottista, ja minua on pelottanut Honningbarnan keikoilla aina. Valtava energisyys näkyy riehumisen lisäksi tiukkana soittotaitona. Viimeisenä silauksena bändille toimii vokalisti Edvard Valbergin selloskilssit. En ole koskaan nähnyt kenenkään riehuvan vastaavalla tavalla selloa soittaessaan. Saati sitten sellistiä punk-bändissä.

Honningbarna julkaisi aiemmin tänä vuonna toisen albuminsa Verden er enkel, joka onkin osoittautunut kepeästi yhdeksi tämän vuoden parhaimmista punk-levyistä. Siltä löytyy upeita melodisia punk rock -biisejä, jotka potkivat kuuntelijaa päähän intensiivisyydellään. Rokkivivahteiset kitaroinnit ovat taidokkaita ja levy on pullollaan hittikoukkuja. Jo levyltä kuulee, että Honningbarnan musiikki toimii takuuvarmasti livenä. Tätä ennen bändi on ehtinyt kahmia palkintoja debyyttilevyllään ja valloittaa norjalaisten sydämet. Nyt kohteena ovat suomalaiset, sillä bändi esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa ensi viikon maanantaina 11.11.2013 Helsingin Bar Loosessa.  Alle kymmenen euron hintaisia keikkalippuja voi ostaa täältä.

Postauksen lopussa piilee helppo kysymys, johon vastanneiden kesken arvotaan pari avecillista keikkalippua. Sitä ennen kuitenkin Honningbarnan energiapommin, vokalisti-sellisti Edvard Valbergin vastauksia All Earsin esittämiin kysymyksiin!

Honningbarna by:Larm-festareilla Oslossa 2013 (Kuva: Mira Shemeikka)

Honningbarna by:Larm-festareilla Oslossa 2013 (Kuvat: Mira Shemeikka)

Honningbarna by:Larm-festareilla Oslossa 2013 (Kuvat: Mira Shemeikka)

Laulat norjaksi. Miten kuvailisit sanoituksianne norjaa ymmärtämättömille suomalaisille?
Edvard Valberg: – Biisit kertovat rakastelusta, bileistä ja viinasta. Pelastamme maailman pahoilta tyypeiltä eli laulamme suurista ideoista ja pienistä jokapäiväisistä asioista.

Olen käynyt keikoillanne muutaman kerran, ja vaikutatte olevan lavalla mielenvikaisia. Kummalle sattuu enemmän loukkaantumisia keikoillanne: teille vai yleisölle?
– Kiitos. Bändistämme minä olen loukkaantunut useimmin: pari kylkiluuta on murtunut, viiltoja on kertynyt ja munuainen on pettänyt. Yleisö on myös lähettänyt meille kuvia mustista silmistä, mustelmista ja haavoista, joita he ovat saaneet. Voisimme varmaankin alkaa tehdä peruukkeja kaikista niistä hiuksista, joita on jäänyt kiinni kitaroidemme viritystappeihin.

Mikä on vakavin loukkaantuminen, joka on tapahtunut keikallanne?
– Ensimmäisellä festarikeikallamme ystävältämme Alexilta murtui käsi (terkkuja Alexille). Minä olen saanut kuusi tikkiä silmäluomeeni ja katkenneita kylkiluita.

Minkälaista musiikkia kuuntelette ennen esiintymistä?
– Emme kovinkaan usein kuuntele musiikkia ennen keikkoja, mutta kun kuuntelemme viritämme fiiliksen rock’n’rollilla, punkilla, hardcorella tai bluegrassilla.

Nimenne voisi kääntää Hunajalapsiksi. Mikä on tarina nimenne takana?
– Aluksi nimi oli Åh faen (Oh, Fuck), mutta asumme todella uskonnollisessa osassa Norjaa ja yhdellä bändikavereistani oli vaikeuksia mainita nimeämme perheillallisilla, joten ajattelimme että, åh faen, valitaanpa sitten toinen tie.

Millaisia suunnitelmia teillä on lähitulevaisuudelle? Maailmanvalloitus?
– Maailmanvalloitus ja kiertue. Teemme luultavasti uuden EP:n uudenvuoden aikoihin.

Norjalaiset ystäväni ovat sanoneet, että olette yksi parhaista asioista, joita Norjalla on tarjottavana. Mitä muita upeita asioita tulee Norjasta?
– Kiitos. Kvelertak, Hold Fast, Fight!, Razika, Turbonegro, The Good The Bad and The Zugly ja Okkultokrati.

Honningbarna Oslossa by:Larm-festareilla 2013

Mitä tiedät suomalaisesta musiikista? Onko sinulla suosikkeja suomalaisista bändeistä?
Nightwish, Wintersun, Ensiferum, Sonata Arctica… En tiedä juurikaan suomalaisesta musiikista.

Nimeä…
kaikkien aikojen lempilevysi:  – The Hivesin Barely Legal
biisi, jota olet kuunnellut repeatilla viime aikoina: – Pusha T:n Nosetalgia
bändi, jonka kanssa haluaisit esiintyä:  – Minor Threat aikoinaan
supervoima, jonka haluaisit: – super-nopeus

Onko sinulla levyjä, jotka peilaavat jotain tiettyä aikakautta elämässäsi?
– Lapsena kuuntelin päivittäin Eminemin The Marshall Mathers LP:tä. Raga Rockersin Forbudte Følelser (Forbidden Feelings) esitteli minulle punkin. Se oli shokki. Vähän vanhempana ja vittuuntuneempana löysin Minor Threatin.

Mitä tekisit tai muuttaisit, jos olisit maailman valtias?
– Buuttaisin maailman, ihan kokonaan.

Lempieläimesi?
– Muuttohaukka

Lempipizzatäytteesi?
– Ananas ja pepperoni. Aina.

Mikä on maailman paras kappale?
– Uusi biisimme Princes of Sarajevo, jota ei ole vielä julkaistu.

KILPAILU

Kerro kommenttikentässä biisi, jota olet kuunnellut viime aikoina repeatilla. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kaksi avecillista sisäänpääsyä Honningbarnan keikalle 11.11.2013 Helsingin Bar Looseen (K-18). Muista jättää sähköpostiosoitteesi, jotta saamme yhteyden voiton osuessa kohdallesi. Sähköpostiosoite ei näy muille, ja sitä tullaan käyttämään ainoastaan voittajalle ilmoittamiseen. Viimeinen kilpailupäivä on sunnuntai 10.11.2013, ja voittajiin otetaan yhteyttä myöhemmin sunnuntain 10.11.2013 aikana.

Yksi kommentti kirjoitukseen Haastattelussa: Honningbarna

  1. Karri kommentoi:

    Repeatille ei ole päässyt mikään biisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.