Full Steam Ahead -musadokkari katsottavissa NYT! (osa 1)

L1019141
S/S Norrkulla kuskasi 14 suomalaista bändiä esittämään musiikkiaan eriskummallisiin paikkoihin.

Muistatko vielä viime keväänä puheenaiheeksi nousseen Full Steam Ahead -kiertueen? Kerrataanpa vähän:

Viime toukokuussa Makia ja Lapin Kulta yhteistyössä Fullsteamin kanssa lastasivat kiinnostavimmat suomalaiset artistit höyrylaiva s/s Norrkullaan, joka seilasi viikon ajan Helsingin edustalla. Laiva rantautui saaristossa eri paikkoihin, joissa bändit heittivät keikkoja ja Makia kuvasi samannimisen mallistonsa katalogikuvia malleinaan (ketkäs muut kuin) muusikot. Mukana oli myös Njassa, joka teki livenä radio-ohjelmaa Radio Helsingin taajuuksille. Viisi päivää kestänyt kiertue huipentui yleisölle avoimeen tapahtumaan Kellohallille, jossa oli tarjolla ruokaa ja live-musiikkia.

Tästä kaikesta tehtiin onneksemme myös dokumentti, jonka kautta pääsemme viimein kurkistelemaan laivakiertueen tunnelmia. Full Steam Ahead -dokkari on kunnianosoitus kotimaiselle klassikolle Saimaa-ilmiölle, ja esittää ajankuvan nykypäivän suomalaisesta musiikista perinteitä kunnioittaen.  42-minuuttisessa dokumentissa nähdään paitsi höyrylaivailua suomalaisissa maisemissa, myös artistien pohdintaa musiikin tekemisestä nykymaailmassa. Biisinäytteensä merellä ja maalla antavat mm. Rubik, Death Hawks, Damn Seagulls, Phantom, K-X-P, Twwth aka Matti Pentikäinen, Tuomo, Reino Nordin, Sarah Kivi & Non-Orchestra, Black Lizard, Lau Nau ja Husky Rescue.

L1019579
Kapteeni Jykke ohjaili S/S Norrkullan turvallisesti perille.
L1019986
Rubik veti keikan paikassa, jonne musiikki ei varsinaisesti kuulu.

Dokumentin on ohjannut Nalle Sjöblad  yhdessä dokumenttiohjaaja Arthur Franckin kanssa, ja se on katsottavissa osoitteessa http://www.fullsteamahead.fi tai tästä alta:

Kiitos Makian, minulla oli ilo ja kunnia päästä toukokuussa s/s Norrkullalle ja Suvisaaristoon Pentalaan nauttimaan kevätillasta, keikoista, hyvästä seurasta, ruoasta ja oluesta. Niinpä All Ears jatkaa samasta aiheesta huomenna, kun kerron vähän omista Full Steam Ahead -kokemuksistani. Sunnuntaina minijuttusarja päättyy dokumentissa vilahtavan ja Euroopan launch-bileissä kiertäneen bändin näkökulmaan projektista.

Makian sivuilta löytyy myös lisää kesällä kuvattuja biisejä ja mm. ne katalogikuvat, joissa artistit poseeraavat malleina. Käy tsiigaan!