Ennakko: Van Dammes – Vesna (Flash in the Night)

Van Dammes promo by Van Dammes

Van Dammes on helsinkiläinen garagepunk-yhtye, joka julkaisi viime huhtikuussa esikoisjulkaisunsa The VD EP:n. Se kirvoitti kiitettävästi hyviä kommentteja, ja tulipahan ensimmäinen single Daniel voittaneeksi Radio Helsingin DLX Demo Show’n viikon demon tittelinkin. Hyvä alku siis.

Tämäkään vuosi ei näytä Van Dammesille hassummalta. Bändi signasi tammikuussa VILD Recordingsille, jonka kautta yhtyeen toinen ep, Better Than Sex, myöhemmin tässä kuussa julkaistaan. Ensimmäinen maistiainen tulevasta on Vesna (Flash in the Night) -single, joka virallisesti julkaistaan huomenna. Siihen kuvatun musiikkivideon voi kuitenkin katsoa jo ennakkoon alta.

Biisi kertoo serbialaisesta lentoemännästä Vesna Vulovićista, joka selvisi yli 10 000 metrin pudotuksesta lentokoneonnettomuuden yhteydessä ilman laskuvarjoa. Turvallisesti punkrockaava uusi single on toistaiseksi tarttuvin bändin tuotannosta, ja kuulostaa hallitummalta kaaokselta kuin esikoisjulkaisun biisit. Se osoittaa, että Van Dammes on vuoden aikana kasvanut bändinä huomattavasti yhtenäisemmäksi, vaikka tyyliin sopivaa rosoisuuttakaan ei toki ole onneksi kadotettu.

Van Dammes muualla:

Facebook
Soundcloud

PS. Pakko vielä sanoa, että aivoni tahtovat kuulla kertsin joko ”flesh in the night” tai ”flesh in the light”, mutta se ei vaikuta biisin hyvyyteen mitenkään.