Dark Bells – Wildflower

Huomasin tässä yhtenä päivänä, että minulta on päässyt vuoden alussa livahtamaan täydellisesti ohi tällainen loistava, psykedeliaankin taipuvainen shoegazer-helmi, josta on vastuussa Australiasta London Cityyn asettunut Dark Bells. Uskallan epäillä, että se on jäänyt joltain teiltäkin huomaamatta, ja kehotankin korjaamaan tilanteen pikimmiten, sillä tämä on loistava!!!

Wildflower (ja Dark Bells muutenkin) nappaa estetiikkansa jokaikisen palasen kultaisen 90-luvun alusta eikä esikuvien tyylittelyä kainostella käyttää edes fanituotteiden kohdalla. Noh, itse en ole paatuneena rosvona koskaan kuulunut siihen jengiin, jota moinen suuresti ärsyttäisi – jos kerran SlowdiveLush ja Ride on helvetin kovia bändejä, miksei samaan tyyliin tehty musiikki toimisi parikymmentä vuotta heidän jälkeensäkin? On tässä tietysti myös riskinsä, ja esitänkin toivomuksen, että bändin tuleva älppäri ei sisältäisi ainakaan _pelkästään_ näin tutunkuuloista ilmaisua.

Toisaalta siinä mielessä Dark Bells tuo jopa jotain uudehkoa pöytään, että newgazereiden keskuudessa on viime vuosina kuultu enemmän My Bloody Valentinen ja The Jesus and Mary Chainin säröisten äänivallien maailmaan nojaavaa soitantaa.

On muuten hyvä tämä Wildflower-seiskan B-puolikin:

No, vaikka bändin linja jatkossa olisi juuri samanlainen, ei se haittaa ja täytyy levy kuitenkin hankkia. Eipä taida olla Helsingin keikkakaan Dark Bellsin aikataulussa liikaa toivottu näinä yltäkylläisen konserttitarjonnan aikoina!

Avainsanat: , ,

2 kommenttia kirjoitukseen Dark Bells – Wildflower

 1. Pekka kommentoi:

  Mainio biisi tuo Wildflower, kiitos vinkkauksesta! Minullekin musiikin omaperäisyys on aina ollut suoraan sanottuna sivuseikka – hyvä biisi on yleensä hyvä biisi riippumatta siitä, kuka sen on tehnyt ja koska. Kunnon kenkiintuijottelu on uponnut minulle aina vuodesta 1994 lähtien ja tulee todennäköisesti toimimaan maailman tappiin asti.

  Tästä tuli muuten jossain kohtaa mieleen kova vanha kotimainen Coo. Onko tuttu?

  1. Jalmari Sarla Jalmari Sarla kommentoi:

   Pekka, kiitos kommentista! Toivotaan siis että hyvää tuijottelua on luvassa jatkossakin, mitä en kyllä epäile lainkaan :)

   Coo ei ole tuttu, kiitos paljon vinkistä!

   – Jamppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.