All Ears 5.0

Olen ehkä maailman huonoin äiti. Vuodesta toiseen kusen näemmä blogini syntymäpäivän tavalla tai toisella. Tänä vuonna aioin kuitenkin ensimmäistä kertaa muistaa synttärit, joten kirjoitin kalenteriini suuraakkosilla blogin peruskouluikäisyyden saavuttamispäivän…. ja vituiksihan sekin meni.

All Earsin perustamisen hetki on mullekin ollut vähän epäselvä, mutta aiemmin syksyllä laskelmia tehdessä määritin sen perustamisen tasan seitsemän vuoden päähän. Tämä blogi ei alkanut perinteisesti millään ”hei, tervetuloa uuteen blogiini” -esittelytekstillä, vaan syntyi ikään kuin kaatopaikaksi musiikkilöpinälle, kun en enää kehdannut floodata Livejournaliin Radioheadin In Rainbows levystä. Niinpä ensimmäinen omaa musiikkiblogia varten kirjoitettu teksti julkaistiin 11.10.2007.

Niin….. 11.10., eikä suinkaan kymmenes marraskuuta, kuten jälleen virheellisesti luulin. Mutta ei anneta sen haitata, sillä tällä tontilla ei ole kertaakan vietetty synttäreitä ja ansaitseehan kouluikäinen blogi jo sellaiset…? Vaikka sitten kuukauden myöhässä.

Noin puolen vuoden ajan pidin blogia salaa kertomatta siitä kellekään, koska se oli ikään kuin henkilökohtainen musiikkipäiväkirja, Livejournalin jatke. Tuolloin blogin nimenä oli kotimaisen  The Millionersin biisistä/levystä lainattu Most Sexiest Music, jonka piti olla vain työnimi. Se unohtui kuitenkin pidemmäksi ajaksi käyttöön, ja virallistui, kun viimein uskalsin kertoa olevani musabloggaaja. Se ei kuitenkaan lopulta ollut spam-proof, mikä aiheutti erinäisten lähettämieni sähköpostien jatkuvan katoamisen roskaposteihin. Niinpä nimi vaihtui vuonna All Earsiksi vuonna 2010.

Musabloggaaminen on vienyt minut vuosien ajan uusiin loistaviin kokemuksiin, ja vaikka välillä musiikkiähkyn myötä bloggaustauot ovat venyneet pitkiksikin, en osaisi kuvitella elämää ilman blogia. Olen tutustunut sen ansiosta lukuisiin ihmisiin, joista on tullut hyviä ystäviäni, ja kun muistelen elämäni ikimuistoisimpia päiviä, monet niistä liittyvät vähintään epäsuorasti blogiini. Ehkä kirjoitan niistäkin vielä myöhemmin tarkemmin. Esimerkiksi sitten, kun opin muistamaan blogin syntymäpäivän oikein.

Sooloprojektista kehittyi useamman ihmisen harrastus vuonna 2012, kun silloinen koulukaverini Jamppu ja uusi ystäväni Mikko liittyivät remmiin. Kolme musanörttiä täydensivät upeasti yhdessä toistensa musatietämystä, ja teimmekin porukalla kimppapostauksia sekä järjestimme menestyksekkäitä teemaviikkoja ja -kuukausia unohtamatta tietenkään 160-sivuista printtilehteä, All Ears Magazinea. Kaikki ne ovat asioita, joista sietää vieläkin olla ylpeä. Syksyllä 2013 kuvioihin astui Rosvot, joissa ensimmäinen huikea vuosi tuli täyteen elokuun lopussa.

Mutta nyt on jälleen muutosten aika.

Täten tiedotan, että tästä eteenpäin tässä osoitteessa pelkkänä korvana on jälleen ainoastaan yksi korvapari.

Hyvät ystäväni Mikko ja Jalmari siirtyvät nyt syrjään tämän blogin kirjoittajakunnasta. Mitään draamaa päätöksestä on turha hakea. Sitä ei nimittäin ole edes pienten sisäisten erimielisyyksien vertaa. All Ears on kuitenkin kuluneen vuoden ajan – ellei aina – tuntunut enemmän yhden naisen projektilta, joten tämä oli luonnollinen päätös, jota kaikki ovat miettineet. Kiitän Mikkoa ja Jamppua lukuisista fantastisista teksteistä ja hienoista jaetuista hetkistä yhteisellä blogitaipaleellamme. Toivokaamme, että vielä joskus pääsemme lukemaan Jampun tekstejä jossain muodossa. Onneksemme Mikko ei kuitenkaan musakirjoittamista tai Rosvoja hylkää, vaan siirtyy tästä päivästä eteenpäin kirjoittamaan omaa Kalenterikarju-blogiaan. Jes!

Loppuun vielä miesten jäähyväiset All Earsin lukijoille:

Jamppu:  ”On ollut mahtavaa olla osa All Earsia ja Rosvoja ja tuoda muidenkin tietoisuuteen niitä bändejä, jotka ovat olleet tärkeitä itselleni näiden vuosien aikana. Musabloggaus on kuitenkin lukijoille suunnattua viihdettä, ja omalta osaltani postaushanat on laitettava kiinni tältä erää. Uskon ja tiedän, että kirjoitukseni ovat saaneet monia ihmisiä hakeutumaan hyvän musiikin pariin – tavoite, joka minut ajoi alun perin kirjoittamaan tästä aiheesta on siis eräässä mielessä täyttynyt. Tältä erää viimeiset terveiseni kaikille mahtaville lukijoille ja rosvoille: älkää koskaan unohtako rokata!”

Mikko: ”Tutustuimme Miran kanssa yhteisen ystävän kautta Miran kotibileissä. Luulen, että kyseessä on ollut loppuvuosi 2011 (lue: tarkistin siis asian äsken Facebookista). Koska seurasin siihen aikaan aktiivisesti suomalaisia musiikkilehtiä ja blogeja, tiesin totta kai All Earsin. All Ears oli kuitenkin yksi (ainakin omasta mielestäni) Suomen kärkiblogeja jo silloin.

Ja siis herranjestas – Mirahan oli kirjoittanut Vauva-bändistäni All Earsiin saman vuoden tammikuussa. Muistan vieläkin, että olin saanut jostakin kaivettua esiin Miran silloisen osoitteen ja vein hänelle kotiovelle saakka Vauvan tuoreen c-kasetin, Luonto meissä. Yllätyksekseni oven tuli kuitenkin avaamaan mies pelkissä boksereissa. Hämmennys oli valtava.

Vielä suurempi hämmennys oli kuitenkin, kun Mira pyysi minut mukaan kirjoittamaan All Earsia. Olimme tunteneet siinä vaiheessa ehkä puoli vuotta, mutta jutelleet paljon musiikista FB-chatissa (kuten edelleen teemme). Ensimmäinen oma postaukseni taisi olla Pää kiin Inkkarit kanootissa 7″-levystä kertova sepustus. Sen jälkeen kirjoitin paljon suomalaisesta hiphopista ja punkista. Rosvoihin siirryttyämme kirjoittamiseni pysyi enimmäkseen suomenkielisten bändien ympärillä.

All Ears oli erinomainen bloggaajakoulu. Mira tietää ihan järjettömästi musiikista ja bändeistä. Useimmista genreistä ja mikrogenreistä, joista Mira puhuu, en ole ikinä kuullutkaan. All Earsin suurin voimavara ja ykkösdynamo onkin aina ollut nimenomaan Mira – All Earshan on Miran luomus, jota minä ja Jamppu olemme täydentäneet parhaaksi näkemillämme tavoilla. Kyse ei ole siitä, että Mira olisi jotenkin jyrännyt minua ja Jamppua – päinvastoin. Kaikilla kolmella meistä on aina ollut melko eriäväisiä mielipiteitä musiikista, mutta jokainen on saanut äänensä kuuluviin blogissa. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että haluan saada omaa ääntäni vielä hieman enemmän kuuluviin.

Muistelen edelleen lämpimästi kaikkia niitä musankuuntelusessioita Miran kämpän lattialla – sitä tuntikausien demopinojen ja sähköpostien perkaamista, kimppapostausten suunnittelemista, kahvin kittaamista ja yhdessä fiilistelyä. Kiitos Mira ja Jamppu mahtavasta kirjoitusseurasta – te kaksi olette parhaita!”

Synttäreiden ja muutosten kunniaksi All Earsissa julkaistaan tällä viikolla päivittäin myös vanhoja lempparitekstejä meiltä kaikilta kolmelta. Seitsemän vuotta, seitsemän päivää ja seitsemän vanhaa blogitekstiä, jotka summaavat All Earsin taipaleen ja ansaitsevat tulla julkaistuiksi myös Rosvoissa. Tänään aloitin jo sillä ensimmäisellä tätä blogia varten tehdyllä tekstillä, josta alussa mainitsin. Tämän lisäksi toki bloggailen normaaliin malliin: viikon puolivälissä esimerkiksi on tulossa yksi aikas kova skaba.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.