26+14=40 syytä nauttia Flow’sta tänä viikonloppuna

Maaliskuun alussa kerroin 26 syytä ostaa Flow-lippu heti. Käy lukemassa ne täällä. Nyt seuraa jatko-osa, ja 14 syytä lisää lähteä lippukaupalle HETI ja suunnata nauttimaan elämästä tänä viikonloppuna järjestettäville festareille.

flowsyytjatko

27. Nyt kolisee! Live

Nyt Kolisee on keväällä julkaistu trubuuttilevy J. Karjalaisen viimeisimmästä albumista Et ole yksin, ja se kuuluu ehdottomasti alkuvuoden uutuuslevyjen parhaimmistoon. Karjalaisen biisit tulkittiin uusiksi vapain käsin, ja lukuisten suomiräppäreiden käsittelyssä alkuperäiset biisit muuttuivat täysin uusiksi upeiksi kappaleiksi. Tämä keikka on toistaiseksi ainoa laatuaan, ja aivan ehdoton must see! Ja itseasiassa tällä hetkellä ainoa keikka, jonka mä katson varmuudella kokonaan. Sunnuntai-iltapäivällä lavalle nousevat Paleface, Hossni, Tommy Lindgren, Kevin, Toinen Kadunpoika, Juno, Heikki Kuula, Pyhimys, Paperi T, Solonen, Kosola, Kube, Keke, Kesken, Chyde, Lempi-Joe, Stepa, Are, RPK, Timo Pieni Huijaus, Alex Sandunga, Janne Haavisto, Mamba (Abdissa Assefa) ja Xmies.

 28. How To Dress Well

Valkoisen miehen ”nörttirnb:tä” tekevä How To Dress Well on vastuussa yhdestä vuoden parhaista levyistä ”What Is This Heart?”. Näin artistin viime vuonna Englannissa kirkossa, missä hän halusi esittää yhden kappaleen täysin ilman mikrofoneja käyttäeen hyväksi tilan akustiikkaa. Samaa tuskin Flow’ssa nähdään, mutta tunnelma tulee olemaan taatusti herkkä.

29.  Festariruoka

Toisin kuin muilla suomalaisilla festareilla, Flowssa ei perinteistä
pyttipannua tarjoilla. Innovatiivista ja reilua ruokaa tarjoavat Helsingin parhaat ravintolat. Katso tarkempi ruokatarjonta täältä.

30. MØ

Käy kuuntelemassa tanskalaiskaunottaren coveri Spice Girlsin Say You’ll Be There -klassikosta. Kotimaassaan hän nauttii niin suuresta suosiosta, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet katsomaan artistia Roskilden toiseksi suurimmalle yli 17 000 ihmistä vetävälle Arenalle.

31. Gin & Tonic bar

Shampanjakännit Flow’n Champagne bar & loungessa ovat jo muodostuneet omaksi käsitteekseen, ja nyt onkin aika testata GT uudessa baarissa, joka on omistettu juomien kuninkaalle.

32. Skeittisessarit

Eniz Fazliov, Samu Karvonen ja seitsemän muuta skeittaria rankaisevat Suvilahden skeittiparkkia lauantaina klo 20-22. Lähde katsomaan vauhtia ja vaaraa, johon Suomen parhaimmat skeittarit kykenevät.

33. Röyksopp & Robyn Do It Again

Norjalainen Röyksopp ja ruotsalainen Robyn vetävät Flow’ssa kahden tunnin laserein maustetun megaspektaakkelin, jossa nähdään aluksi molemmilta omat keikat ja lopuksi yhteinen setti. Osviittaa tulevasta voi hakea vaikka täältä.

34. Skrillex

”Yhyy, ei oikein sovi Flow’n linjaan!” Ja mitäs sitten? Luvassa on varmasti hyvät kekkerit mieheltä, joka on muuttanut elektronista musiikkia enemmän kuin yksikään toinen artisti 2000-luvulla. Anna Skrillexille mahdollisuus!

35. Paperi T & Khid

Helsinkiläinen räppärikaksikko on kaikessa hiljaisuudessa valmistellut jatkoa viime vuonna ilmestyneelle loistavalle ja synkälle Ex ovis pullus non natis serò fit ullus -EP:lleen. Tämä on yksi Paperi T:n kolmesta Flow-keikasta tänä vuonna, sillä hän soittaa perjantaina dj-musiikkia Paska sohva -nimellä Mathias Fosterin kanssa ja nousee lavalle myös sunnuntaina Nyt kolisee -livekokoonpanossa. Myös Khid nähdään perjantaina, sillä hänen toinen taiteilijanimensä on DJ Kridlokk.

36. Mistaken for Strangers -dokumentti

Lauantaisuunnitelmiisi kuuluu The National? Siinä tapauksessa kannattaa alueelle suunnata jo aiemmin päivällä, sillä Cirkossa näytetään klo 15:30 The Nationalista, veljeydestä, kiertue-elämästä ja dokumentin teon haasteista kertova super-lämmin ja hauska dokumentti Mistaken for Strangers, jonka takana on vokalisti Matt Berningerin pikkuveli Tom Berninger. Viime vuoden lempimusadokkarini!

37. Shivan Dragn

Rubikin keulamies Artturi Taira jatkaa omillaan bändin hajottua viime syksynä. Shivan Dragn’in musiikkia ei voi netistä kuulla, joten mikäli miehen uusi suunta kiinnostaa, kannattaa akti tsekata ehdottomasti livenä. Keväällä nähdyn loppuunmyydyn Kuudennen linjan keikan perusteella annan täyden siunaukseni Tairan uudelle musiikille, ja valloittipa se pari kaveriani, jotka eivät liiemmin Rubikista tykänneet.

38. Teksti-TV 666

Viikko sitten esikoisep:nsä julkaissut sopivasti junnaava garage punkia soittava yhtye on ollut Rosvoissakin esillä paljon. Käy ehdottomasti tsekkaamassa, jos et ole vielä bändiä nähnyt! Luvassa on himmeää kitaratyöskentelyä ja synkkää jumittelua pienillä valonpilkahduksilla.

39. Phantom

Helsinkiläisen elektronista musiikkia soittavan duon debyyttialbumi on lähes valmis. Flow-keikalla kuullaan uusia biisejä ja nähdään uudet bodymapping-tekniikkaa hyödyntävät visuaalit. Lisäksi keikalla nähdään uuden musiikkivideon ensiesitys.

40. Parhaat kotimaiset musiikkivideot

Alkaako livemusiikki jo puuduttaa? Käy katselemassa vähän musiikkivideoita välissä! Sunnuntaina Cirkossa klo 21:00 nähdään Oulun musiikkivideofestivaalien kuratoima tunnin mittainen kokoelma viime vuosien parhaita kotimaisia musiikkivideoita.

PS. Pysykää vielä linjoilla, pian pistetään perässä tämän vuoden FLOW BINGO!

PPS. Flow’n sivuilta voi lukaista myös kirjoittamani artikkelin siitä, mitä Darksiden ja Kavinskyn keikoilta uskaltaa odottaa.

Kuuntele alta myös kokoamani Flow Festival -soittolista tarjonnan parhaimmistosta.