Woman power

Festarikesä on ohi. Nyyh. Ennen kuin päästään viime viikonlopun Flow-muisteloihin, otetaan torstain kunniaksi pieni katsaus upeiden naisten luomaan musiikkiin.

 

Cat Powerin uusi biisi on juuri sopivan melankolinen ja raukea alkaviin syyspäiviin. Woman feat. Lana Del Rey kuitenkin mielestäni hivenen vajoaa kertsissä, ja taipuu enemmän keskinkertaisen rockin puolelle. Mutta säkeistö, se on upea. Lanaa kuullaan taustavokaaleissa, varsinaista fiittausta hänellä ei ole.

Frank Frank Frankin ylistys kaikenlaisille bikinivartaloille ja itsensä hyväksymiselle nojaa ysärieuropopin biittiin ja hauki on kala -efektiin. Joidenkin aivosoluja renkutus taatusti myös ärsyttää, minut kipale lähinnä laittaa tanssimaan! Eritoten viimeinen minuutti stemmalauluineen ja salsarytmeineen on onnistunut. Toivottavasti tämä löytää tiensä klubien tiskijukkien repertuaariin.

Flow’ssa kutkuttanut D.R.E.A.M.G.I.R.L.S -kollektiivi esitteli kasan suomalaisia (nais)räppäreitä. Kovasta keikasta lisää myöhemmin, mutta ensin esittelyyn F, joka oli itselleni kyseisestä setistä uusi tuttavuus ja varsin positiivinen sellainen. Jos kuulisin tämän radiosta, en voi sanoa että noteeraisin biisiä välttämättä ainakaan ensimmäisellä kuuntelulla. Mutta kun näkee jotain tällaista livenä lavalla, siitä ei voi olla pitämättä.

Some new songs – either new for the whole World or just new to me – from some kick-ass female musicians!